فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق درباره شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ( خانگیران )

اختصاصی از فی توو دانلود تحقیق درباره شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ( خانگیران ) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق درباره شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ( خانگیران )


دانلود تحقیق درباره  شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ( خانگیران )

پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد با هدف بهره برداری از مخازن گاز شمال شرقی کشور در بهمن ماه 1362 با حضور حضرت آیت ا... خامنه ای ( رئیس جمهور وقت ) افتتاح گردید .

مرحله نخست این پالایشگاه با ظرفیت تصفیه 25 میلیون مترمکعب گاز ترش در روز حدود 15% گاز مصرفی کشور را برای 700 هزار مشترک ساکن در استانهای خراسان ، گلستان ، مازندران ، و سمنان تامین می نماید .

نظر به ترش بودن بخش قابل توجهی از گاز تحویلی به پالایشگاه ، گاز های اسیدی در دو واحد گوگرد سازی با ظرفیت اسمی 1300 تن در روز و خلوص 99.9 درصد تبدیل به گوگرد میشود . طراحی این فاز توسط شرکت امریکایی D.P.G در سالهای قبل ار انقلاب انجام شده و در سالهای پس از انقلاب توسط شرکت سایپم از ایتالیا به اجرا گذاشته شده است و کل تجهیزات آن از خارج وارد شده است .

شرکت ملی گاز ایران با هدف ازدیاد برداشت از ذخایر گاز منطقه و به منظور تامین گاز مصرفی مورد نیازبرنامه های توسعه ای نسبت به طراحی و احداث دو واحد جدید پالایش و انتقال حدود 17 میلیون متر مکعب در روز به شبکه گاز رسانی کشور و همچنین تولید 650 تن گوگرد در روز تحت عنوان مرحله دوم طرح شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد   (خانگیران ) سازماندهی و به اجرا گذاشته شود .

این طرح شامل دو واحد پالایش گاز هر کدام با ظرفیت دریافت 8.4 میلیون متر کعب گاز ترش در روز ، یک واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت 650 تن در روز و تاسیسات جانبی از قبیل دو دستگاه دیگ بخار هر کدام با ظرفیت 90 تن درساعت ، یک توربین بخاری جدید برق با ظرفیت 7.5 مگا وات و همچنین سیستم برجهای خنک کننده آب و سایر تاسیسات می باشند . با احداث فاز دوم ، ظرفیت گاز قابل تصفیه تا چهل و دو میلیون متر مکعب در روز و تولید گوگرد تا 1950 تن در روز افزایش یافته است . گفتنی است طراحی این فازها توسط شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی EIED  انجام شده و توسط شرکت تهران جنوب به مرحله اجرا گذاشته شده است که 60 درصد تجهیزات آن ساخت داخل و 40 درصد ساخت خارج است .

لازم به ذکر است جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست به هنگام تعمیرات اساسی واحدهای باز یافت گوگرد ، واحد چهارم بازیافت گوگرد هم اکنون در حال احداث است .

فصل دوم : واحد تصفیه گاز ( GTU)

گاز ترش پس از خروج از چاه و گذراندن مراحل اولیه تفکیک و اندازه گیری جریان ، جهت فراورش و کنترل نقطه شبنم وارد تاسیسات واحد تصفیه گاز شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد می گردد .

فرایند تصفیه گاز در واحدهای تصفیه گاز را می توان درسه مسیر مختلف دنبال کرد . این سه مسیر عبارتند از :

الف – مسیر جریان گاز در سیستم تصفیه گاز

ب – سیستم نمزدایی و گردش گاز احیا     

ج – سیستم گردش آمین در واحد تصفیه گاز       

در ادامه بر همین اساس به شرح فرآیند فرآورش گازطبیعی پرداخته خواهد شد .

الف شرح جریان گاز در واحد تصفیه گاز     

گازترش پس از خروج از هدر های واقع در واحد اندازه گیری CMF توسط پنج خط لوله 20 اینچ وارد پالایشگاه می شود و هر خط به یکی از واحد های تصفیه گاز می رسد .

گاز در ابتدا وارد جداکننده گاز ورودی ( Inlet Gas Separator ) می شود که مایعات گازی و آب موجود در آن پس از جدا شدن توسط دو خط لوله به واحدهای آب ترش و تثبیت مایعات نفتی هدایت شده و گاز خروجی نیز وارد فیلتر جداکننده (Inlet gas filter separator ) می شود تا اگر احیانا ذرات و یا مایعاتی همراه گاز باشد ، ازآن جدا گردد . طراحی جداکننده و فیلتر جداکننده گاز ورودی ، جهت حصول اطمینان از جلوگیری از آلوده شدن متیل دی اتیلن آمین (MDEA) مصرفی جهت تصفیه گاز ، به کلراید و جلوگیری از ورود مایعات گازی و سولفور آهن به سیستم می باشد .

سپس گاز از زیر بیستمین سینی وارد دو عدد برج تماس ( MDEA contactor ) شده و در معرض عبور آمین که از بالای برج وارد شده ، قرار می گیرد . هیدروژن سولفوره و اسید کربنیک موجود در گاز توسط آمین جذب شده و گاز عاری از این گازها ، از قسمت بالای برج خارج می شود . گاز خروجی به دلایل دریافت مقداری از حرارت حاصله از جذب CO2 و H2S توسط آمین ، تا حدود 55 درجه سانتی گراد میشود لذا برای خنک کردن، وارد کولر گاز شیرین ( Treated gas cooler ) گشته و دمای آن تا حدود 38 درجه سانتی گراد کاهش می یابد .

سپس گاز وارد جداکننده گاز شیرین ( Treated gas separator ) می شود تا آمین همراه گاز از آن جدا گردد . برای تسهیل در این امر ، آب بافشار دو عدد پمپ ( Treated gas water spray pump ) به داخل خط ورودی به جداکننده گاز شیرین ، پاشیده می شود ، سپس گاز وارد فیلتر جداکننده گاز شیرین ( Treated gas filter separator ) می شود تا هرگونه ذرات احتمالی و یا آمین و هیدروکربور از آن جدا شود و آماده ورود به سیستم کنترل نقطه شبنم گردد .

سیستم کنترل نقطه شبنم از چهار عدد برج خنک کننده با بستر ثابت موبیل سوربید تشکیل شده است . گاز از بالای دو عدد از برجها وارد شده و در طول عبور از بستر موبیل سوربید ، آب و هیدروکربونهای سنگین را در بستر ، جای می گذارند و از انتهای برجها خارج می گردد ، گاز خروجی از برجها سپس وارد فیلتر نهایی ( Residue gas filter ) و هر آنچه ذرات جامد ، همراه گاز باشد از آن جدا می شود سپس گاز جهت خروج از پالایشگاه به خط اصلی انتقال می یابد .

شامل 88 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق درباره شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد ( خانگیران )
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.