لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:66
سوسنگرد، نامی آشنا و حماسه کمنظیر سوسنگرد یا معرکه شرف و افتخار، حادثهای شورانگیز از حماسههای بلند دفاع مقدس ما است. سوسنگرد مرکز دشتآزادگان در غرب اهواز و در 65 کیلومتری آن واقع شده است. رود کرخه از شمال شهر و شعبهای از آن به نام نیسان از درون شهر از شمال به جنوب میگذرد. مردم سوسنگرد عموماً از شیعیان عرب زبان خوزستان و سابقهای درخشان در دفاع از کشور ایران بویژه در جنگ اول جهانی در مقابله با سربازان و نیروهای انگلیس و تحت زعامت علمای بزرگ وقت دارند، و در دوران دفاع مقدس نیز با شجاعت و حضور رزمندگان خود در طول جنگ نمونههای فراوانی از مقاومت و پایمردی ارائه نمودند. در حال حاضر حدود 44هزار نفر جمعیت دارد که تعداد زیادی هم از مرزنشینان در طول جنگ تحمیلی به این منطقه که نسبت به خطوط و نقاط مرزیی امنتر بود کوچ نمودند.
شغل اکثر مردم درمنطقه دشتآزادگان کشاورزی و دامداری است و بطورکلی دارای آب و هوای گرم میباشد. به برکت وجود رود کرخه ورود نیسان منطقهای مناسب برای کشاورزی و در کنار رودها و نقاطی که آب زراعی دارند منطقهای سرسبز میباشد، عموماً همهساله در اواخر زمستان و اوایل بهار طغیان رود کرخه سبب آبگرفتگی وسیعی در منطقه دشتآزادگان میشود که به همین دلیل کناره رودها، سیلبندهای خاکی با ارتفاعی حدود سه متر احداث شده است که گاهی شکستن این سیلبندها موجب خساراتی به خانههای روستایی و زمینهای کشاورزی و محصولات آنان میشود. در طول جنگ هم چندبار از طغیان رود کرخه و حتی با احداث سدی موقت روی کرخه کسیر آب روز بطرف محل استقرار دشمن هدایت شد که البته موجب تخریب جاده اصلی سوسنگرد و پلها و منازل روستائیان هم شد ولی تا مدتها (تا سوم خرداد سال 1361 و آزادسازی خرمشهر) بخشی از جنوبشرقی سوسنگرد از رود کرخه تا جاده سوسنگرد به حمیدیه و از این جاده تا نزدیکی هویزه و خطی به موازات کرخهکور زیر آب بود و طبیعتاً به یک نیزار با هوای مرطوب تبدیل شده بود.
هماکنون سوسنگرد شهری است فعال که یک پل زیبا و بزرگ روی رود نیسان، دو قسمت شرقی و غربی آن را بهم متصل مینماید. دارای حداقل حدود شش میدان تقریباً بزرگ (به تناسب شهر) که در دو میدان آن تاکنون تندیسهایی به یادبود پیروزیها و ایثارگریهای مردم و رزمندگان در دفاع مقدس ساخته شده است، دارای مسجد جامع، مصلی برای اقامه نمازجمعه، حوزه علمیه برای دروس مقدماتی حوزوی، بیمارستان، شعبه دانشگاه پیامنور، سالن مرزشی سرپوشیده، سالن اجتماعات (اداره کل ارشاداسلامی)، کتابخانه عمومی، …. و سایر ادارات موردنیاز میباشد. عمده روستاهای آن بعد از انقلاب اسلامی و پایان پذیرفتن جنگ تحمیلی برقرسانی شدهاند.
یادداشت های شهید مصطفی چمران