نوع فایل: word
قابل ویرایش 76 صفحه
مقدمه:
به لحاظ اهمیتی که اندامهای مختلف گونه های متعدد درختان پسته از نظر خوراکی و طبی و صنعتی داشته، به این معنی که انسان از میوه و پوسته و هسته و همچنین برگ وساقه و ریشه و صمغ آنها استفاده می برده از قدیم الایام به شناختن آنها متمایل بوده است.
است.
مغز پسته به عنوان یکی از خوراکیهای مطبوع و مفید ونیرو بخش از زمانهای دور مورد استفاده انسان قررا گرفته، و بعدها درترکیب بعضی خوراکیها وارد شده است. علاوه بر این رنگ سبز ویژه پسته زینت بخش انواعی از شیرینی و خوراکیهای گرم و سرد بوده است.
خواص (گیاه درمانی) و طبی اندامهای مختلف درخت پسته و به ویژه میوه آن مورد توجه حکمای قدیم بوده و در نوشته های آنان مغز پسته برای تقویت عمومی بدن تجویز شده و در ترکیبات دارویی و درمانی به عنوان یک ماده مولید خون و محرک نیروهای فعال بدن معرفی شده است. برخی از نویسندگان غربی در نوشته های خویش کوشش دارند که لفظ پسته مندرج در ترجمه های تورات را همان پسته معمولی توجیه کنند و اصرار می ورزند که منظور یعقوب همان پسته معمولی بوده است. برخی از نویسندگان غربی پا را فراتر گذاشته وافسانه ای نیز بریا پیشینه پسته آورده اند تا جنبه اسطوره ای پسته را آب و تاب بیشتری بدهند. آنها می گویند که ملکه سبا (بلقیس) پسته را به عنوان خوراکی بسیار مطبوع استفاده می کرد، و از این میوه نادر- که از سرزمین آشور برایش ارمغان می آوردند- خود ومهمانانش تناول می کردند (شکل 1) این نوشته ها جنبه تبلیغات تجارتی دارد که عموما برای بازاریابی پسته در امریکا و اروپا تبلیغ می شود، بنابراین اساسی برای این گونه مطالب وجود ندارد.
فهرست مطالب:
فصل اول- طرح تحقیق
مقدمه
سؤال یا فرضیه های تحقیق
تعاریف
طرح تحقیق
ابزارها و روش گردآوری داده ها
فصل دوم- ادبیات تحقیق
تاریخچه پسته
1- مبدا درختان پسته
اظهار نظر متاخران در مورد منشا درختان پسته
نتیجه گیری درباره مبدا درختان پسته و نخستین مواضع پرورش آنها
نام ارقام پسته رفسنجان در سال 1335ش
نخستین مشکلات و توصیه ها و تبلیغات در باب بهبود صادرات پسته و خشکبار ایران
مبارزه با آفت پروانه چوبخوار پسته
پروانه جوانه خوار پسته
پروانه گلبرگ خوار پسته
پروانه پوسته خوار میوه پسته
مینوز پسته
پسیل پیچیده برگ پسته
کپک فرنگی پسته، یا قارچهای مولد زهرابه افلاتوکسین
توصیه هایی در جهت پیشگیری
آفات انباری پسته
پروانه هندی
پیشگیری و مبارزیه با آفات انباری پسته
فصل سوم- روش تحقیق
بازرگانی خارجی و ارزش و میزان پسته ایران از سال 1268 تا پایان سال 1367(یک قرن)
نخستین مشتریان پسته ایران در یک قرن گذشته
میزان و ارزش صادرات پسته در مقایسه با خشکبار و ارزش کل صادرات مواد غیرنفتی در یک صدسال گذشته
رقبای پسته ایران در بازارهای جهانی
امکاناتی که آمریکایی ها در صادرات پسته برای رقابت با ایران در اختیار دارند
دو اقدام منفی علیه بازار جهانی پسته ایران توسط امریکا بعد از قطع روابط سیاسی و اقتصادی ایران با امریکا
مسائل و مشکلات پسته ایران
چند نکته ی مهم در زمینه پایین آوردن میزان افلاتوکیس پسته:
آمار مقایسه ای صادرات خشکبار ایران
(مصاحبه ای با آقای کاظمی یکی از صادرکنندگان پسته ایران به آمریکا)
فصل چهارم- تجزیه وتحلیل دادهها
بین مشکلات پسته و میزان فروش آن در داخل همبستگی وجود دارد
بین مشکلات تولید پسته و میزان فروش پسته در خارج (صادرات) رابطه وجود دارد.
کاهش مشکلات تولید پسته می تواند موجب افزایش صادرات پسته گردد.
فصل پنجم- نتیجه گیری و پیشنهادات
نتیجه گیری و پیشنهادات
منابع
منابع و مأخذ:
پسته ایران – محمد حسن ابریشمی – 1380
خبرنامه اتحادیه صادرات کنندگان خشکبار- هفت جلد. 1382. 1383.
سالنامه اتاق بارزگانی سال 1383.
مصاحبه با آقای کاظمی
پروژه بررسی مشکلات تولید و توزیع داخلی وخارجی پسته ایران وارائه راهکارهای توسعه صادرات. doc