فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد تولید قارچ در ایران

اختصاصی از فی توو تحقیق در مورد تولید قارچ در ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد تولید قارچ در ایران


تحقیق در مورد تولید قارچ در ایران

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه37

 

پیشگفتار

مواد پروتئینی ، یکی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانها است. نیاز طبیعی بدن انسان به این مواد ، مبین ضرورت استفاده آنها در سبد غذایی خانواده ها است. از دیرباز انواع گوشت ها، خصوصا گوشت قرمز‌ منبع اصلی تامین پروتئین موردنیاز انسان بوده است.لکن در حال حاضر ، به واسطه تغییر روش زندگی از سنتی به ماشینی و کاهش تحرک افراد در زندگی روزمره ، استفاده از گوشت قرمز بدلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد چرب رو به کاهش نهاده و در عوض، استفاده از مواد غذایی ای که با داشتن مقدار کافی پروتئین، برای سلامتی زیان آور نباشند مورد توجه واقع شده است. حبوبات ، سویا و قارچ خوراکی مهم ترین منابع پروتئین غیر حیوانی هستند که امروزه به طور وسیع مصرف می‌شوند. در این میان بازار مصرف قارچ خوراکی به دلیل افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به فواید و روش مصرف آن ، روند رو به رشدی را تجربه می‌کند. قارچ ، به علت اینکه سرشار از مواد پروتئینی ، گلوسیدی ، ویتامین‌ها و لیپیدها است می‌تواند غذای مناسب و کاملی برای انسان به شمار آید. ضمن اینکه به واسطه سهولت پرورش قارچ های خوراکی می‌توان آنها را به صورت تازه ، خشک ، کنسرو و پودر به بازار عرضه نمود.

اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی ، ضمن اینکه گامی به سوی خود اتکایی کشور  در صنایع غذایی به شمار می‌رود، می‌تواند بسترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص ( خصوصا در علوم کشاورزی ) و فاقد تخصص گردد. ضمن اینکه بانوان کارآفرین نیز می‌توانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند.

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

هر گیاه محلی دوره زندگی ( یکساله ،دوساله،چندساله ) بسته به محیط ، آب و هوا و ترکیب خاک ، محل کشت ،همواره دستخوش تغییرات گوناگونی میشود. ایجاد بهترین امکانات برای حداکثر رویش و بازدهی از آرمانهای پرورش دهندگان است.برای بدست آوردن محصول بیشتر و مرغوبتر، باید محیط زندگی هر گیاهی را با توجه به شرایط زیستی آن به نحوی مطلوب آماده کرد. برای نمونه گیاهان سبز نیاز به روشنایی خورشید دارند، فتوسنتز یکی از عوامل مهم رویش این گیاهان است و اگر آفتاب از آفتاب از آنها از آنها دریغ شود خیلی زود به زردی میگراید ، پلاسیده میشوند و از بین میروند، اما گرما و رطوبت مناسب، مورد نیاز گیاه موجب نقصان نمو، بازدهی و کند شدن روند تکثیر ان میگردد. قارچ از گیاهان شگفت آوری است که نیازهای زندگی خود را از راه تجزیه و خوردن برخی جانداران و به ویژه مانده های جانداران و مانده های غذایی آنها تامین میکند و گونهای از آن، خود منبع غذایی بسیار مهمی برای انسان محسوب میشود.قارچ طلای سفید نیاز به روشنایی و آفتاب ندارد، کشتزار، باغچه و فضای وسیع نمیخواهد،در آپارتمان و حتی در جعبه ای کم عمق و یا در داخل کیسه نایلون در محل سکونت میتوان آن را پرورش داد و محصول برداشت کرد. این گیاه عجیب و غریب و بی موقع قارچ نام دارد. در دامنه کوهها، زمینهای کشاورزی، در روستاها و شهرها، روی تنه درختان و اصولا هر جایی که انرژی از رطوبت و بقایای گیاهی و جانوری باشد، در فصل رویش بهار و یا هر محیط ساختگی مناسب میروید و محصول میدهد کشت و پرورش قارچ به عنوان سرگرمی و تفنن در خانه  انجام شود و یا برای استفاده غذایی و حتی فروش محصول به منظور کسب درآمد جنبی مانند سبزی کاری، مورد استفاده قرار گیرد. زیرا با توجه به امکان کشت در سطح کم و برداشت زیاد در عین سهولت کار، مقرون به صرفه و یکی از پر درآمد ترین رشته های کشاورزی است.قارچ اکنون به عنوان یک ماده غذایی و سبزی لوکس در بیشتر کشورهای جهان تولید و مصرف میشود و تقریبا با تمام غذاها مورد مصرف دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول :

( معرفی کسب و کار )

 

 

 

 

 

 

معرفی طرح

شرکت تولیدی قارچ طلایی شیراز

این شرکت در تاریخ 20/2/1384 در محل ثبت شرکتهای شیراز به ثبت رسیده است و در زمینه تولید قارچهای خوراکی به صورت صنفی فعالیت خواهد داشت.

سرمایه اولیه 450000000 ریال خواهد بود.

آدرس شرکت

شیراز خیابان فلسطین شرکت تولیدی قارچ طلایی شیراز

 

 

 

شرایط کاری این واحد تولیدی

 

  این واحد به خاطر اینکه شخصی می باشد  در تمام ایام سال  بنا به تشخیص کارفرما مشغول به کار می باشدرسمی مشغول به فعالیت می باشد . و در این مقدار حداکثر بهره بری از کار می شود . و در کنار این مدت یک نفر بطور مستمر در این واحد  به عنوان نگهبان مشغول به کار است .

 

 

 

 

معرفی محصولات طرح :

* محصول این واحد تولید قارچ خوراکی

 

 

 

 

 

خـلاصــه طــرح

موضوع طرح : پرورش قارچ خوراکی به ظرفیت 50 تن در سال

محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور

سرمایه گذاری کـل: 8/889 میلیون ریال

سهم آوردة متقاضی: 8/89 میلیون ریال

سهم تسهیلات: 800 میلیون ریال

دورة بازگشـت سرمایه: 26 ماه

 

تاریخچه و ظرفیت تولید قارچ در ایران:

در سال 1337 ده تن قارج در سال تولید می شد.

در سال 1365 سالانه 1000 تن قارچ تولید می شد که بهای تمام شده آن در همان سال 750 ریال بود و قیمت فروش 1000 ریال و 25% سود دهی داشت در سال 1380 تولید سالانه بالغ بر 750 تن بوده است که قیتم تمام شه آن 8860 ریال و قیمت فرو آن طبق آمار 15000 ریال بده است با 25 % سود که نشاندهنده روند سود ثابت در این محصول می باشد.

 

 

 

 

 

 روش تولـید :

مراحل پرورش قارچ خوراکی عبارتند از:

الف- تهیه بذر

 ب- تهیه کمپوست

پ- کشت بذر

ت- رشد ریشه‌های قارچ

ث- خاک ریزی

ج- برداشت

الف- تهیه بذر:

برای تهیه بذر ، دانه های گندم را بعد از جوشاندن در کیسه های کوچک پلاستیکی ریخته و جهت جلوگیری از هجوم میکروب های هوازی به آن ، دهانه آن را با پنبه مسدود نموده و به مدت دو ساعت در اتوکلاو استریل می‌کنند. سپس بسته‌های فوق‌الذکر را با ماده تلقیحی با هاگ و اسپور واریته قارچ مورد نظر تلقیح می‌کنند و سپس کیسه ها را در محوطه با حرارت حدود 25 درجه سانتی گراد به مدت سه هفته نگهداری می‌نمایند که در این مدت، میسیلیوم بر روی دانه های گندم رشد نموده و آماده کشت می‌باشند و این عمل را تهیه مایه می‌نامند.

ب- تهیه کمپوست:

کمپوست از اختلاط کاه ، کود مرغی، گچ، اوره و آب به نسبت 10، 5، 7 ، 4/0 و 25 حاصل می‌شود.

 

 

پ- کشت بذر:

در این مرحله کمپوست تهیه شده در جعبه های چوبی ریخته شده و دانه های گندم حاوی میسیلیوم قارچ روی آن  کشت شده و پس از فشرده سازی آن را در دمای 25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد نگهداری می‌کنیم.

ث- رشد ریشه های قارچ:

ریشه های قارچ میسیلیوم پس از حدود دو تا سه هفته تمام محیط کشت را فرا می‌گیرند . در این مرحله نوبت به خاکریزی می‌رسد.

ت- خاک ریزی :

در این مرحله، سطح تمام جعبه های حاوی کشت با خاک استریل که قبلا آماده شده به ضخامت 3 الی 5 سانتی‌متر پوشانده می‌شود. pH این خاک باید حدود 5/7 باشد . سپس دمای محیط را به 18 درجه سانتی گراد تقلیل می‌دهند.

ج- برداشت:

پس از دو تا سه هفته قارچ ها با شکل گرفتن خود ، شروع به رشد کرده و پس از چند روز تمام سطح کشت را می‌پوشانند . برداشت قارچ در این زمان آغاز می‌گردد. در هر دوره کشت معمولا بین پنج تا شش نوبت برداشت وجود دارد که هر نوبت حدود یک هفته به طول می‌انجامد. بعد از پایان دوره کشت کمپوست باقیمانده مستقیما قابل فروش است.

 

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد تولید قارچ در ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.