فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود گزارش کارآموزی در اداره خدمات سیالات حفاری

اختصاصی از فی توو دانلود گزارش کارآموزی در اداره خدمات سیالات حفاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود گزارش کارآموزی در اداره خدمات سیالات حفاری


دانلود گزارش کارآموزی در اداره خدمات سیالات حفاری

 

مشخصات این فایل
عنوان: اداره خدمات سیالات حفاری
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 81

این گزارش کارآموزی درمورد اداره خدمات سیالات حفاری می باشد.

خلاصه آنچه در کارورزی اداره خدمات سیالات حفاری می خوانید :

فصل چهارم :
سیالات روغنی
4- سیالات روغنی
مقدمه :
قریب چهل سال پیش صنعت حفاری برای نخستین بار نیاز به توسعه سیالات مخصوص برای استفاده در حفاری لایه بهرده تا زمانی که چاه وارد مرحله تولید می‌شود را دریافت. از آن پس تا کنون در بین کارکنان بهره‌برداری و مهندسین گل حفاری این نظر که گل روغنی بهتر از گل‌های پایه‌ آبی بازدهی دارد مورد قبول قرار گرفت و این بدان علت است که نفت ریشه در سازندهای بهره‌ده دارد و نه تنها بر رسها و یا ذرات جامد فعال و قابل حل درآب و سازند تاثیر نمی‌گذارد، بلکه هر گاه عصاره آن وارد لایه بهره‌ شود به سازند نیز صدمه نخواهد رساند. چنین تفکری اساس استفاده از نفت خانم به منظور حفر چاه بود، که این اولین کاربرد اولیه از نفت خام در چاههای حفاری پیش از توسعه گل‌های نفتی حقیقی چنانکه ما می‌شناسیم بوده است. اگر چه نفت خام در کاربردهای اولیه‌اش بازدهی نسبتاً خوبی داشت اما چند ضرر جدی ناشی از آن بعنوان یک سیال حفاری در همان اوان شناخته شد.
1- مقاومت ژلاتینی ندارد و سنگین‌تر( وزین‌تر) نمی‌گردد یعنی وزن حجمی آن به انواع نفت خام موجود محدود می شود.
2- گرانروی آن به مقادیر مربوط به انواع نفت خام محدود می‌شود، اگر چه نفت‌هایی در محدوده‌های رضایت بخشی یافت می‌شوند.
3- عصاره آن بالا است.
4-نفت خام اغلب حاوی مواد فراری است که به آن نقطه اشتعال پائینی می‌دهد و خطر آتش‌سوزی جدی را بوجود می‌آورد. از طرفی در آنها درصد پائینی از ترکیبات بنزینی می‌تواند موجود باشد که بعد شکل تعیین کننده‌ای بر قطعات لاستیکی تاثیر می‌گذارند.
در حالی که نفت خام سیال رضایت بخشی نبود کوشش‌های بعدی باعث توسعه و پیدایش کل‌های پایه نفتی با خصوصیات یک کل حفاری خوب منجر شد.

4-1 تکنولوژی سیال روغنی
* فاز مایع یک گل روغنی شامل نفت و آب است. که نفت فاز پیوسته یا مسلط است، بنابراین یک گل روغنی بعنوان کلی با یک فاز مایع پیوسته از نفت تعریف می‌شود.
دو نوع گل‌های روغنی که معمول هستند عبارتند از:
1- گل‌های امولوسیون معکوس (Invert Emulsion)
این نوع کل می‌تواند تا میزان 50 درصد حجمی حاوی آب معلق در نفت باشد که از اضافات مختلفی برای تعلیق آب و پایداری هر دو سیستم استفاده می‌شود.
2- گل پایه روغنی(True oil base mud):
این نوع گل مخلوطی از آسفالت‌های اکسید شده، اسیدهای آلی، مواد قلیایی، عوامل پایدار کننده و گازوئیل با اشتعال بالا (High flash diesel oil) می‌باشد، چنین گل‌هایی معمولاً حاوی 3 تا5 درصد آب معلق در نفت هستند، که آب بعنوان فاز پراکنده و نفت بعنوان فاز پیوسته می‌باشد.
4-2 کاربرد گل‌های روغنی
1- حفاری شیل‌های مشکل ساز
2- حفاری چاههای عمیق و داغ(Hot Hole)
3- حفاری و مغزه‌گحیری لایه‌های بهره ده
4- حفاری لایه‌های نمک، آنهیدرایت، کربناته
5-بعنوان سیال حفاری چاههای انحرافی
6- بعنوان سیال حفاری چاههای سست
7-حفاری سازندهای حاوی گازH2S,CO2
8- بعنوان سیال تکمیلی و مشبک کاری
9- بعنوان سیالSpot برای آزاد نمودن گیر لوله‌ها
10-بعنوان سیال توپک
11- بعنوان سیال در چاههای تعمیراتی
12-برای کنترل و کاهش خوردگی
13- بعنوان یک سیالCasing pack

4- 3گل‌های oil Emulsion:
گل‌های oil Emulsion در مورد سیستم نفت در آب که در آن قطرات نفت بطور یکنواخت در یک فاز آبی پیوسته پخش هستند گفته می‌شود.
حالت معلق آب در نفت با حالت معلق نفت در آب تفاوت دارد چون در اولی قطرات آب در نفت بصورتی است که نفت فاز خارجی با پیوسته و آّب فاز داخلی یا ناپیوسته را تشکیل می‌دهد.
* در زیر خلاصه‌ای بنیادی از تکنولوژی گل‌های امولسیونی برای درک بهتر موضوع آورده شده است.
چنانکه ذکر شد سیستم‌های Invert می‌توانند تا 50 در حجمی حاوی آب باشنداین آب به قطرات کوچک شکسته شده و بطور یکنواخت در فاز پیوسته (نفت) پراکنده می‌شوند.
هر چه مقدار آب در یک گل امولسیونی بیشتر باشد احتمال اینکه قطرات آب جمع شده و پیوسته گردند زیادتر می‌شود.
نکته : هرگاه اندازه‌ قطرات یکسان باشد در سیستم‌ حاوی آب کمتر، فاصله‌ بین قطرات  افزایش و لذا احتمال پیوستن آنها کاهش می‌یابد و در نتیجه سیستم، پایدارتر خواهد بود.
نکته : هر چه آب به قطرات کوچکتر شکسته شود، سطح تماس بین آب و نفت افزایش می‌یابد. بعنوان مثال فرض کنیم که اشکال فوق ظروفی با ابعاد   هستند بنابراین حجم مواد درونی هر یک از آنها کمی بیشتر از   است. اگر  و   نفت اضافه شود سطح تماس بین نفت و آب   خواهد بود، هر گاه فرض کنیم که این آب کاملاً به قطرات کروی شکل دارای شعاع 1/0 میکرن شکسته شود، افزایش فاحش در سطح تماس ایجاد خواهد شد و حجم هر قطره و تعداد قطرات را که از 10 سی‌سی آب ایجاد می‌شود می‌توان محاسبه نمود .
مساحت هر قطره رانیز می‌توان محاسبه نمود که این مقدار با ضرب در تعداد قطرات مساحتی معادل با 300 متر مربع یا تقریباً 3200 فوت مربع را نشان می‌دهد که این مقدار سطح تماس در مقایسه با سطح تماس اولیه که 4/7 سانتی متر مربع بود نمایانگر رشد بسیارشدید سطح می‌باشد.
برای ایجاد حالت تعلیق آب در نفت، باید مواد شیمیایی امولسیون‌زا به اندازه کافی موجود باشد تا بتوانند کاملاً دور هر قطره آب تشکیل فیلم دهند.
اگر امولسیون زا به حد کافی موجود نباشد امولسیون ناپایدار خواهد بود.
از نقطه نظر پایداری، هر چه قطرات کوچکتر باشد امولسیون نیز پایدارتر است. قطرات بزرگ خیلی آسانتر از قطرات کوچکتر به هم می‌پیوندند.
نکته : هم اندازه بودن قطرات نیز امولسیون را پایدار می‌کند.

برای دستیبابی به قطرات کوچک هم اندازه، کار یا انرژی برشی برشی باید اعمال گردد که اینکار بوسیله ایجاد تلاطم توسط تفنگهای گل یا پمپ‌های گریز از مرکز انجام می‌گیرد، لذا اندازه قطرات و رابطه آن با پایداری گل حائز اهمیت زیاد می‌باشد.
در گل‌های Invert تعداد قطرات آب به تعلیق مواد وزن افزا وکاهش عصاره گل(F.L) کمک کرده و اندازه قطرات آنبر گرانروی و مقاومت ژلاتینی تاثیر خواهد گذاشت. وقتی نفت (فاز پیوسته) به سیستم اضافه می‌شود فاصله بین قطرات زیادتر شده و در نتیجه امولسیون پایدارتر میگردد و بالعکس با اضافه کردن آب فاصله بین ذرات کم شده و پایداری کاهش می‌یابد. پس نتیجه می‌گیریم که افزودن آب یا نفت برگرانروی تاثیر خواهد گذاشت یعنی نفت گرانروی را کاهش و آب، کرانروی را افزایش می‌دهد. لذا برای کنترل گرانرویف مقاومت ژلاتینی و عصاره گل، تعادل بین آب ونفت ضرورت دارد.
ذرات جامد موجود در یک امولسیون آب در نفت بسته به طرز خیس شدن آنها ممکن است اثرات مثبت یا منفی داشته باشند. (شکل1) پنج نوع اصلی خیس شدن را که در سیستم‌های 3 فازی (جامد، مایع، مایع) مثل یک گل روغنی می‌تواند رخ دهد را نشان می‌دهد. چگونگی هر یک مشروط به زاویه‌ تماس بین هر ذره جامد و مایع است.
بنا به تعریف اگر زاویه تشکیل شده   توسط یک مایع و یک جامد کمتر از 90 درجه باشد گفته می‌شود که ذره جامد ترجیحاً تا حد زیادی بوسیله آن مایع خیس شده است. بنابراین در حالتی که  زاویه   بین آب و ذره جامد کمتر از 90 درجه بوده و می‌گویند که ذره جامد تا حد زیادی آب، خیس است. اگر زاویه‌ تماس  صفر شود گفته می‌شود که ذره جامد کاملاً توسط مایع خیس شده است .
شکل‌های روغنی، حاوی مواد معین موثر بر کشش سطحی هستند که زاویه تماس( قابلیت خیس شوندگی) بین سطوح مرزی جامد و مایع را تغییر می‌دهند. این مواد سبب می‌شوند که یک ذره جامد ترجیحاً نفت خیس و یا( هر گاه به میزان زیاد مصرف شوند) کاملاً نفت خیس شوند.
در یک سیستم گل روغنی بهتر اینست که ذرات جامد در حالت نفت خیس باشند زیرا جامدی که ترجیحاً یا کاملاً آب خیس شوند به تجمع وته نشینی تمایل می‌یابند که این نوع ته نشینی را اصطلاحاً ته نشینی نرم(Sag)می‌نامند. افزودن فاکتورهای خیس کنندگینظیر DV33 حالت خیس شوندگی را تغییر خواهد داد و سبب می‌شود که دسته‌های ذرات جامد بصورت  ذرات معلق متفرق شوند و سپس این ذرات در یک حالت ترجیحاً نفت خیس که در آن اجتماع ذرات رخ نمی‌دهد قرار گیرند.
ذرات جامدی که کاملاً نفت خیس می‌شوند ممکن است که در حالت خیلی متراکم ته نشین شوند لذا مقادیر زیادتری فاکتورهای ژلاتینی مورد نیاز خواهد بود.
اندازه‌گری زوایای تماس بین ذرات جامد/ مایع در یک گل حفاری روغنی مشکل نادرست و غیر عملی است آزمایشات ساده زیادی ابداع شده که نیاز به تغییر خیس شوندگی ذرات جامد را از حالت آب خیسی (Water wet) به حالت نفت خیسی (oil wet) نشان می‌دهد.
مثل هر گل پایه آبی، ذرات جامد موجود در گل روغنی را میبایست متناسب با وزن گل مطلوب کنترل نمود. هر چه مقدار ذرات (فعال و غیر فعال) در گل بیشتر شود امولسیون ضعیف‌تر می‌گردد. ذرات با نفت خیس شدن (oil wet) بخشی از نفت را جذب می‌کنند وقتی این اتفاق می‌افتد برای جدانگهداشتن قطرات آب، نفت کمتری در محیط موجود است و لذا کنده‌های حفاری (D.S) بخصوص اگر ذرات قابلیت جذب آب را داشته باشند تمایل به ایجاد امولسیون نفت در آّ دارند تا اینکه امولسیون آب در نفت ایجاد کنند، پس با توجه به زیان‌آور بودن کنده‌های حفاری (D.s) در پایداری و ثبات امولسیون، لازم است که همواره این ذرات را از تجزیه شدن ناشی از آبگیری دور نگه داشت.

استفاده کافی از امولسیون‌زاها و دیگر مواد موثر که برای بالا بردن میزان نفت خیسی ذرات طراحی شده‌اند بطور موثر آبگیری ذرات را کاهش می‌دهند. به این صورت که سبب می‌شوند تنها نفت با سطوح ذرات در تماس باشد. این در مورد کنده‌هایی است که عموماً مقاوم‌تر و از نقطه‌ نظر اندازه ، بزرگتر از کنده‌هایی هستند که با سیالی ساخته شده از فاز پیوسته آبی حفاری شده‌اند. این وضع با توجه به ضد خوردگی بودن سیستم با فاز پیوسته روغن اهمیت قابل توجه می‌یابد. با وجود ادوات فلزات در شرایط نفت خیس ، خوردگی ناشی از آبهای شیمیائی ( الکترولیت) تا حد قابل توجهی کاهش میبابد. از طرف دیگر، یک گل روغنی که به شکل بایسته درمان نشده باشد می‌تواند باعث آب خیس ادوات فلزی و نتیجتاً خوردگی سطوح تماس شود.
روش دیگر در کاهش آبگیری کنده‌های حفاری(D.S)، استفاده از الکترولیت‌های معین در فاز درونی و ناپیوسته(آب) می‌باشد. این روش با عنوان فعالیت کنترل شده نامیده می‌شود و متضمن بکارگیری غلظت‌های معین از الکترولیت در سیالات حفاری است. در این روش بسته به انواع کل و همینطور غلظت‌‌های مطلوب الکترولیت، از نمک طعام(Nacl) و کلرید کلسیمcacl2) استفاده می‌شود.( رجوع شود به مبحث فعالیت کنترل شده).
اجزا:
دو سیستم گل روغنی تشریح خواهد شد.
1- ورت اویل(vert oil)
2-اویل فیز(oil faze)
هر دو سیستم حاوی آسفالت‌های معین، صابونها و عوامل موثر برکشش سطحی می‌باشند که برای تولید امولسیونی پایدار، کنترل عصارهHT-HP و گرانروی مورد نیاز جهت نگهداری مواد وزن افزای مختلف طراحی شده اند.
هر دو سیستم‌ گل می‌تواند تا وزنهای حجمیPPG19 وزین شده و برای کاربردهای ویژه با مواد وزن افزای مختلف محلول در اسید ساخته شوند.
ورت اویل و اویل فیز را می‌توان با استفاده از اکثر نفت‌های پالایش شده مثل گازوئیل، نفت سفید. نفت‌های سوخت یا نفت‌های خام منتخب تهیه نمود. اگر از نفت خام استفاده می‌شود باید فاقد شکننده‌‌های امولسیون، مواد آمینی باز دارنده خوردگی بوده و کاملاً هوازده باشد. نفت‌های‌ خام هوانزده می‌توانند حاوی مقدار زیادی مشتقات سبک باشند که به علت تبخیر، خطر آتش سوزی و همچنین تغییرات نامنظم در خصوصیات گل را باعث شوند. (سیالات روغنی ,شرکت ملی حفاری ایران, اسماعیل دستیار )
فاز نفتی:
قبل از ساخت سیستم اویل فیز یا ورت اویل، نفت‌های تصفیه‌ شده و یا خام مورد استفاده، برای تعیین خصوصیات فیزیکی باید تجزیه وتحلیل شوند. این نفت‌ها برای حداکثر ایمنی و اعتبار مشخصات گل باید در محدوده‌ای که در ذیل فهرست شده قرار گیرند.
1- وزن مخصوصAPI:
که معادل باAPI37-36  درجه بوده واین مقدار مقیاس وزن مخصوص یک نفت و تا حدی گرانروی آن است.
2- نقطه اشتغال (Flash point):
مقدار آن 180 درجه فاز نهایت یا بالاتر می‌باشد و این دمایی است که هنگام گذراندن شعله از روی مرکز ظرف(فنجان)، در هر نقطه روی سطح نفت، جرقه ظاهر می‌شود.
3- نقطه آتش(Fire point):
که مقدار آن 300 درجه فارنهایت یا بالاتر می‌باشد و این دمایی است که در آن نفت جرقه زده و می‌سوزد.
4-نقطه‌ آنیلین(Analine point):
که مقدار آن 140 درجه فارنهایت یا بالاتر می‌باشد و این مقیاس اجزاء آروماتیک (مواد معطره) در نفت می‌باشد. هر چه عدد پائین‌تر باشد درصد مواد آروماتیک بالاتر است.
عدد آنیلین قدرت نابود کنندگی نفت برای اجسام لاستیکی را تعیین می‌کند که با آنها تماس دارد (مثل لاستیک پمپ‌ها، محافظ رزود لوله جداره و غیره).
کلاً می‌توان گفت که نقاط اشتغال و آتش یک گل روغنی بالاتر از مقادیر یاد شده برای نفت استفاده شده در تهیه این گل است.
فاز نفتی:
قبل از ساخت سیستم اویل فیز یا ورت اویل، نفت‌های تصفیه‌ شده و یا خام مورد استفاده، برای تعیین خصوصیات فیزیکی باید تجزیه و تحلیل شوند. این نفت‌ها برای حداکثر ایمنی واعتبار مشخصات گل باید در محدوده‌ای که در ذیل فهرست شده قرار گیرند.
1- وزن مخصوصAPI:
که معادل با API27-26 درجه بوده و این مقدار مقیاس وزن مخصوص یک نفت و تا حدی گرانروی آن است.
2- نقطه اشتعال(Flash point):
مقدار آن 180 درجه فار نهایت یا بالاتر می‌باشد و این دمایی است که هنگامی گذراندن شعله از روی مرکز ظرف( فنجان)، در هر نقطه روی سطح نفت، جرقه ظاهر می‌شود.
3- نقطه آتش(Fire point):
که مقدار آن 200 درجه فارنهایت یا بالاتر می‌باشد و این دمایی است که در آن نفت جرقه زده و می‌سوزد.
4- نقطه آنیلین(Analine point):
که مقدار آن 140 درجه فارنهایت یا بالاتر می‌باشد و این مقیاس اجزاء اروماتیک (مواد معطره) در نفت می‌باشد. هر چه عدد پائین‌تر باشد در صد مواد آروماتیک بالاتر است.
عدد آنیلین قدرت نابود کنندگی نفت برای اجسام لاستیکی را تعیین می‌کند که با آنها تماس دارد( مثل لاستیک پمپ‌ها، محافظ رزود لوله جداره وغیره).
کلاً می‌توان گفت که نقاط اشتعال وآتش یک گل روغنی بالاتر از مقادیر یاد شده برای نفت استفاده شده در تهیه این کل است.

فاز آب:
ورت اویل(vert oil):
سیستم ورت اویل را می‌توان با غلظت‌های متفاوتی از Nacl و cacl2 و با توجه به اکتیویته مورد نیاز تهیه نمود. در عملیات آماده سازی وتهیه سیستم استفاده از غلظت‌های کمتر از 25% وزنی   و یا 25 درصد وزنی Nacl توصیه نمی‌شود زیرا باعث ناپایداری حالت امولسیون می‌گردد لذا از استفاده نمکهای مختلف باید اجتناب نمود.
اویل فیز (oil Faze):
اویل فیز معمولاً با آب شیرین تهیه می‌شود. بهرحال اگر کلرید سدیم (cacl) در آب موجود باشد، غلظت‌های مختلف naclرا می‌توان استفاده نمود. استفاده از cacl2در سیستم اویل فیز در صفحات بعد توضیح داده خواهد شد. اگر بهcacl2 نیاز است قبل از ساخت و تهیه سیستم، آزمایشات تعیین فرمول بندی باید صورت گیرد.
Vert oil:
ماده اصلی برای آماده سازی سیستم ورت اویل است که محتوی عامل امولسیون کننده بوده و در شرایط معینی عمل می‌کنند. این ماده باعث می‌شود که حالت امولسیون بتدریج در گازوئیل شکل بگیرد(با تلاطم کافی).
ورت اویل بصورت پودر در کیسه‌های 50 پوندی بسته بندی می‌شود.
Oil Faze:
بعنوان ماده اصلی برای آماده سازی سیستم اویل فیز است. خاصیت اصلی این ماده عبارتست از تولید گرانروی، مقاومت ژلاتینی و کنترل عصاره گل می‌باشد. از این ماده برای غلیظ نمودن نفت‌ها، تعمیر چاه، سیالات توپک و حفاری، مغزه گیری استفاده می‌شود.  اویل فیز بصورت پودر در کیسه‌های 50 پوندی بسته بندی می‌شود.
VG-69:
یک ماده ژلاتینی است که برای افزایش توانایی حمل کننده و قابلیت تمیز کنندگی چاه در سیستم‌هایVert oil و oil Faze استفاده می‌شود. 69-VG نوعی بنتونایت درمان شده با مواد آلی است که در حضور نفت هیدراته یا متورم شده و با این عمل به سیستم Vert oil یاoil faze گرانروی و مقاومت ژلاتینی می‌شدند، توصیه می‌شود که پیش از اضافه نمودن مقادیر زیادتر از حد نرمال به سیستم گل، آزمایشات راهنما انجام گیرد. مقدار معمول استفاده از آن بین نیم تا 2 پوند در هر بشکه گل است که بسادگی درHopper مخلوط می‌شود. VG-69 در کیسه‌های 50 پوندی بسته بندی می‌گردند.
DV-22:
بعنوان عامل کنترل کننده عصاره گل(Fluid loss) در مجاورت حرارت برای سیستم‌های vert oil وoil faze است . در روان کردن و نگهداری مته و همچنین کیک سازی اثر مثبتی دارد. برای کاهش عصاره HP-HT حدود 2 تا 10 پوند در هر بشکه استفاده می‌شود.DV-22 در کیسه‌های 50 پوندی بسته بندی می‌گردند.
SE-11:
یک امولسیون‌زای مکمل است که برای اطلاع و بهبود خواص کل سیستم‌هایVert oil وoil Faze استفاده می‌شود. SE-11 مخلوطی از یک مایع emulsifierوwetting agent است که مناسب درمان روزانه گل می‌باشد. مقدار مصرف این ماده بین 8/1 تا 4 پوند در بشکه گل است. توصیه می‌شود برای تعیین مقدار مورد نیاز درمان، آزمایش راهنما انجام شود. این ماده در حلب های پنج گالنی و بشکه‌های 55 کالنی یافت می‌شود0 یک گالن تقریباً8 پوند وزن دارد). این مایع برای جلوگیری از زنگ زدگی لوله‌های حفاری بکار می‌رود. ضمناً اگر در درجه حرارتهای معمولی مصرف گردد. اثر بهتری دارد.

فهرست مطالب گزارش کارآموزی اداره خدمات سیالات حفاری

چکیده    1
مقدمه    2
معرفی اداره آموزش و تجهیزات نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران    3
فصل اول: تکنولوژی سیال حفاری
1-1 فاز مایع گل حفاری    8
1-2 فاز جامد گل حفاری    12
1-3 کاربرد و وظایف گل حفاری    12
1-4 زمین شناسی    17
1-5 مشکلات غیر طبیعی در سیال حفاری    21
1- 6 جلوگیری از خطرات مواد شیمیایی گل حفاری    23
1-7 تقسیم بندی گل حفاری    23
نتیجه گیری    29

فصل دوم :شیمی خاک رس
شیمی خاک رس    31
نتیجه گیری    34
فصل سوم :ساختار پلیمیرهای بکار رفته در سیالات حفاری
ساختار پلیمرهای بکار رفته در سیالات حفاری    36
نتیجه گیری    42
فصل چهارم : سیالات روغنی
4-1 تکنولوژی سیال حفاری    45
4-2 کاربرد سیالات روغنی    45
4-3 سیالات امولسیونه    46
4-4 روشهای نگهداری و کنترل سیالات روغنی    53
نتیجه گیری    68
فصل پنجم :مواد سیال حفاری
5-1 مواد وزن افزا    71
5-2 مواد گرانروی زا    73
5-3 مواد کنترل کننده صافاب سیال حفاری    74
5-4 مواد کنترل کننده PH سیال حفاری    75
5-5 مواد رسوب دهنده یون کلسیم    75
5-6 مواد کنترل کننده هرز روی    76
5-7 مواد جلوگیری از خوردگی    77
5-8 سایر مواد مصرفی    77
نتیجه گیری    80
فصل ششم  :آلودگیهای سیال حفاری
6-1 آلودگی ناشی از مواد جامد    82
6-1-1 آلودگی ناشی از مواد رسی    83
6-1-2 آلودگی ناشی از سیمان    83
6-1-3 آلودگی ناشی از گچ    83
6-2 الودگی اب دریا    84
6-3 آلودگی ناشی از اکسیژن    84
6-4 آلودگی ناشی از کربناتها و بیکربناتها    84
6-5 آلودگیهای اسیدی    85
نتیجه گیری    87

فصل هفتم  :آزمایشات سیال حفاری
7-1 آزمایشات سیال حفاری     89
7-1-1 روش اندازه گیری عصاره سیال حفاری    89
7-1-2 روش اندازه گیری وزن سیال    91
7-1-3 روش اندازه گیری گرانروی قیفی    91
7-1-4 روش اندازه گیری میزان نمک در سیال پایه آبی    91
7-1-5 روش اندازه گیری سختی سیال    91
7-1-6 روش اندازه گیری مقاومت سیال روغنی    92
7-1-7 روش اندازه گیری مقدار آهک در سیال روغنی    92
7-2 تصاویر دستگاههای آزمایش سیال حفاری    93
نتیجه گیری    94
فصل هفتم  :سیستم تصفیه سیال حفاری
8-1 شناخت و مکانیزم دستگاههای تصفیه     97
8-2 تصاویر دستگاههای تصفیه    99
فهرست منابع فارسی    102
فرمهای ارزش یابی    103

 فهرست شکلها


نمای اداره آموزش شرکت ملی حفاری ایران    3
نمای دکل آموزشی    4
نمای آزمایشگاه سیال حفاری    5
سیستم سیال حفاری بر روی دکل    6
فصل اول :
شکل (7-1): ترازوی اندازه گیری سیال حفاری    93
شکل (7-2):  قیف مخصوص اندازه گیری غلظت سیال    93
شکل (7-3): دستگاه PH میتر    93
شکل (7-4): دستگاه عصاره گیری سیال حفاری    94
شکل (7-5): دستگاه تعیین درصد مواد جامد در سیال حفاری    94
فصل هشتم :
شکل (8-1): دستگاه ماد کلینر    99
شکل (8-2): دستگاه الک لرزان    99
شکل (8-3): دستگاه گاز زدا    99
شکل (8-4): دستگاه ماسه زدا    99
شکل (8-5): دستگاه سانترفیوژ    

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود گزارش کارآموزی در اداره خدمات سیالات حفاری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.