فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله آنتی اکسیدان چیست؟

اختصاصی از فی توو دانلود مقاله آنتی اکسیدان چیست؟ دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله آنتی اکسیدان چیست؟


دانلود مقاله آنتی اکسیدان چیست؟

آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که حضورشان در غلظت های نسبتاً کم (در مقایسه با سوبسترا) به طور قابل ملاحظه ای سرعت اکسیداسیون را در فعالیت های اکسیدایتو منجربه تخریب مهارمی کند. نقش بیولوژیکی آنتی اکسیدان ها جلوگیری از آسیب سلولی است.

انتی اکسیدان ها به منظور طولانی کردن طول عمر مواد غذایی درحالت ذخیره (مدت زمانی که یک غذا برای مصرف انسان مناسب باقی بماند) و برقرار ماندن کیفیت چربی غذا و تعدیل نمودن نتایج حاصل از زیان اکسایشی در بدن انسان به کار می روند.

آنتی اکسیدان ها چگونه بوجود آمدند:

بی هوازی ها نخستین موجودات زنده ای بودند که بر روی زمین پدیدار شدند زیرا جو زمین، ابتدا فاقد اکسیژن بوده یا مقدار کمی از آن را داشته است باافزایش میزان o2 ، در بعضی از جانداران سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی بوجود آمد و به این ترتیب آنها برای محافظت خود در مقابل اثرات سمی اکسیژن تطابق حاصل کردند.

انواع گوناگونی از دفاع آنتی اکسیدانی در موجودات هوازی پدید آمده است. در واقع آنتی اکسیدان ماده ای است که بتواند از آسیب اکسیداتیو به یک مولکول هدف جلوگیری کند یا آن را به تأخیر اندازد.

همه مولکولها موجود در بدن جانداران شامل پپتیدها، پروتئین ها، نوکلئیک ها، اسیدها و کربوهیدراتها قابلیت آن را دارند که در معرض آسیب اکسیداتیو قرار گیرند.

اعمال طبیعی بدن از قبیل تنفس یافعالیت فیزیکی و سایر عادات زندگی مثل سیگار کشیدن موادی را تولید می کنند که رادیکال های آزاد نامیده می شوند که به سلولهای سالم حمله می کنند وقتی که این سلولهای سالم ضعیف شدند به بیماری قلبی و نوع خاصی از سرطان حساس می شوند. آنتی اکسیدان هایی مثل VitC و VitE و کاروتنوئیدها که شامل β کاروتن و لیکوپن به نگه داری سلولهای سالم در برابر صدمه هایی که از رادیکالهای آزاد می بینند کمک می کنند.

آنتی اکسیدان ها همچنین از تشکیل و توسعه رادیکالهای آزادی که ممکن است به سیستم بیولوژیکی آسیب برساند جلوگیری میکند.

رادیکالهای آزاد چگونه بوجود می آیند:

رادیکالهای آزاد در سیستم های بیولوژیکی طی متابولیسم تولید می شوند اما همچنین مشخص شده است که منابع محیطی وابسته به سوخت و ساز مثل تشعشع، غذا و داروها، در تولید رادیکالهای آزاد در سیستم های بیولوژیکی به طور عمده ای دخالت دارند.

از ترکیباتی که به عنوان آنتی اکسیدان در invivo و در غذاها عمل می کنند می توان به هیدروکسی بوتیل تولوئن، هیدروکسی بوتیل آنیزول، β کاروتن، استروژن و پلی آمین ها اشاره کرد.

منابع گیاهی آنتی اکسیدان :

ترکیبات آنتی اکسیدانی با منبع گیاهی شامل فلاوونوئیدها از قبیل کوئرستین یا کاتچین ، تیمول، مشتقات گالیک اسید، تانن ها، وانیلین و اوژنول از نقطه نظر مکمل غذائی و حفظ غذا قابل توجه می باشند اما در بیشتر موارد این اصطلاح فقط به آنتی اکسیدان هایی نظیر سوپراکسید دیسموتاز ،VitE و VitC که قادر به پاکسازی رادیکالها هستند اطلاق می شود.

راه های مختلف محافظت آنتی اکسیدان از مولکول هدف:

1- پاکسازی مواد مشتق شده از اکسیژن، با استفاده از کاتالیزورهای پروتئینی (آنزیم ها) و یاواکنش مستقیم شیمیایی (که با پیشرفت واکنش ماده آنتی اکسیدان مصرف می شود)

2- به حداقل رساندن تشکیل مواد مشتق شده از اکسیژن

3- اتصال به یون های فلزی مورد نیاز برای تبدیل مواد با فعالیت کم مانند () به مواد نامطلوب فعال مثل

4- ترمیم آسیب وارده بر مولکول هدف

5- از بین بردن مولکولهای شدیداً اسیب دیده هدف و جایگزین کردن آنها با مولکولهای جدید

طبقه بندی آنتی اکسیدانها

آنتی اکسیدانهایی که می توانند در درمان نقش داشته باشند به دو گروه عمده تقسیم می شوند: 1- طبیعی 2- مصنوعی (فارماکولوژیکی)

آنتی اکسیدانهای طبیعی و آنتی اکسیدانهای مصنوعی یا فارماکولوژیکال ، انواع طبیعی بطور طبیعی در بدن وجود دارند ولی فارماکولوژیک ها ترکیباتی سنتزی هستند.

 آنتی اکسیدان های طبیعی:

آنتی اکسیدانهای طبیعی بنوبه خود به سه دسته مهم تقسیم می شوند: آنزیمهای آنتی اکسیدان، آنتی اکسیدانهای شکننده زنجیره یا مهار کننده و آنتی اکسیدانهای جلوگیری کننده یا پروتئین های باند شونده به فلزهای انتقالی.

در شمای زیر مدل هائی از هر کدام از این سه دسته آورده شده است:

الف) آنزیمهای آنتی اکسیدان : هم انواع طبیعی و نیز مصنوعی دارد: 1- SOD     2- کاتالاز 3- گلوتاتیون پراکسیداز

ب) آنتی اکسیدانهای جلوگیری کننده:  1- ترانسفرین 2- سروپلاسمین 3- آلبومین 4- دفروکسامین 5- لاکتوفرین

ج) آنتی اکسیدانهای مهار کننده :

محلول در آب : 1- ویتامین C 2- اوریک اسید 3- بیلی روبین 4- تیولها

محلول درچربی: 1- توکوفرول 2- کاروتن 3- Ubiquinol-10 4- فلاونوئیدها 5- استروژن ها 6- پلی هیدروکسی فنل ها

آنتی اکسیدانهای مصنوعی:

آنتی اکسیدانهای فارماکولوژیکی (مصنوعی) نیز به پنج دسته تقسیم می شوند، آنزیم های آنتی اکسیدان، آنتی اکسیدانهای جلوگیری کننده، آنتی اکسیدانهای مهار کننده ، مهار کننده های گزانتین اکسیداز و مهار کننده های جلوگیری کننده ، آنتی اکسیدانهای مهار کننده، مهار کننده های گزانتین اکسیداز و مهار کننده های نوتروفیل و ماکروفاژ .

فهرست مندرجات:

مقدمه: 1

آنتی اکسیدان چیست؟: 1

آنتی اکسیدان ها چگونه بوجود آمدند: 1

رادیکالهای آزاد چگونه بوجود می آیند: 2

منابع گیاهی آنتی اکسیدان : 2

راه های مختلف محافظت آنتی اکسیدان از مولکول هدف: 3

طبقه بندی آنتی اکسیدانها 3

آنتی اکسیدان های طبیعی: 4

آنتی اکسیدانهای مصنوعی: 4

تقسیم بندی آنتی اکسیدانهابراساس محلول در آب و محلول در چربی : 5

تقسیم بندی آنتی اکسیدانها بر اساس محلی که در پروسه اکسیداسیون روی آن تأثیر می گذارند. 6

نقش آنتی اکسیدانی ویتامینC: 6

VitC و سرطان: 7

منابع غذایی ویتامین C: 7

VitE یک آنتی اکسیدان مهم: 7

ویتامین E و بیماریهای مربوط به قلب و رگهای خونی... 8

منابع ویتامین E: 8

نقش آنتی اکسیدانی کارتنوئیدها 9

منابع غذایی دارای کاروتنوئید: 9

بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول B.H.A : 9

بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن B.H.T : 11

نوردی هیدروگوایارتیک اسید N.DG.A: 12

آنتی اکسیدانهای فولرن.. 13

کابردهای فولرینها عبارتند از: 13

انواع فولرینها: 14

ازدست دادن ارزش غذائی : 14

نقش آنتی اکسیداسیون در اکسیداسیون چربیها (به طور خلاصه ) 15

اکسیداسیون انتخابی... 16

نقش آنتی اکسیدان ها در داروسازی : 17

تأثیر رادیکال های آزاد در طی دوران بیماری: 18

کاربرد آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از بیماری و درمان آن: 18

آترواسکلروزیس (بیماری آرتروز) 19

لیست بیماریها در اثر اکسیداسیون و رادیکال آزاد: 20

جدیدترین یافته ها در مورد آنتی اکسیدانها

 آنتی اکسیدان در عسل... 22

"سیر" قویترین آنتی اکسیدان در طبیعت: 22

مثالی از آنتی اکسیدان ها: 23

منابع آنتی اکسیدان ها در تغذیه. 23

افزایش آنتی اکسیدان بدن توسط پروتئین Whey.. 24

آب انار. 25

شاتوت... 25

پوستی زیبا با مصرف آنتی اکسیدان ها*. 26

ویتامین: E.. 28

فلاوونوئیدها: 28

آنتی اکسیدان ها بر باروری مردان تاثیر می گذارند.. 29

شما در منزل انواع آنتی اکسیدان ها را دارید. 29

محققانی که روش تجزیه قلیایی را برای سنجش میزان آنتی اکسیدان ها استفاده کرده اند.. 30

منابع و مؤاخذ: 31

شامل 33 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله آنتی اکسیدان چیست؟
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.