فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه

اختصاصی از فی توو دانلود تحقیق سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه


دانلود تحقیق سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه

- از تأسیس OEEC تا تشکیل OECD
 دلیل مهمی که باعث تغییر سازمان اروپایی همکاری های اقتصادی (OEEC ) به سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه (‌OECD ) گردید ، ضعف سازمان اروپایی همکاری های اقتصادی در برقراری رابطه بین کشورهای عضو و سایر کشورهای اروپایی که در سازمان تجارت آزاد اروپا ( افتا ) گرد آمده بودند ، بود . گذشته از این تمایل آمریکا و کانادا در رابطه با فعال شدن کشورهای اروپایی در ابعاد سیاسی را نیز بایستی در مجاورت دلیل مذکور ذکر کرد . بالاخره در تاریخ 14 دسامبر 1960 بعد از یکسال کوشش . متن کنوانسیون سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه به امضاء کشورهای عضو رسید.
کنوانسیون OECD در تاریخ 30 سپتامبر 1961 لازم الاجرا گردید . از نظر حقوقی OECD وارث OEEC نیست بلکه فقط دارای کادر اداری یکسان و مشابه می باشد. ولی به طور کلی با تصمیمی که در تاریخ 14 دسامبر 1960 اتخاذ شد ، قسمت اعظم تصمیمات OEEC مورد شناسایی OECD نیز قرار گرفت .
2- عضویت ، وظایف و تشکیلات
1-2- اعضاء :
کنوانسیون OECD توسط19 کشور اروپایی ، کانادا وآمریکا به عنوان کشورهای موسس به امضاء رسیده است .ژاپن درسال 1964 ، فنلاند در سال 1969، استرالیا درسال 1971و نیوزیلند درسال 1973 به
 کنوانسیون مذکور ملحق شدند. بدین ترتیب سازمانی اولیه ای که ابتدا در سطح منطقه ای فعالیت می کرد تبدیل به سازمانی فوق منطقه ای و بین المللی گردید.
2-2- وظایف و اهداف :
کنوانسیون OFCD  همانگونه که در موارد 1 و 2 اساسنامه آن آمده است دارای اهداف گسترده ای می باشد و هدف کشورهای عضو سازمان OECD حصول حداکثر رشد اقتصادی ، اشتغال کامل و افزایش سطح زندگی اتباع خود به همراه ثبات اقتصاد داخلی و خارجی می باشد . علاوه بر این ، هدف کشورهای مذکور برقراری آزادی تجارت در مورد کالاها ، خدمات و سرمایه بین خود برقراری رابطه ای سالم و سازنده با کشورهای در حال توسعه جهان می باشد .
3-2- تشکیلات :
 سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه سازمانی بین المللی به سبک سنتی است . شورای سازمان متشکل از نمایندگان دول ذینفع بوده و به صورت مجمع عمومی عمل می کند که سالیانه یکبار در سطح وزراء در مقرآن ، شهر پاریس به ریاست دبیر کل تشکیل جلسه می دهد . علاوه بر این ، سازمان به طور مداوم جلساتی در سطح سفرا تشکیل می دهد ( اجلاس نمایندگان دائمی ) . به طور کلی شورا مسائلی که در کمیته های تخصصی مطرح و بحث شئده است را مورد بررسی قرار داده و در مورد آنها اتخاذ تصمیم می کند . کمیته اجرایی نیز که یکی دیگر از ارگان های سازمان می باشد مسئول اجرای تصمیمات و توصیه های شورا است .
سازمان OECD دارای کمیته های شخصی متعددی نیز است که به حسب مورد مسائل مورد نظررا تحت مطالعه وبررسی قرار می دهد . بالاخره دبیر کل سازمان که همزمان رئیس دبیرخانه و شورا نیز است می تواند نقش مهمی در پیشبرداهداف سازمان داشته باشد.
3- فعالیت ها و چگونگی گسترش سازمان OECD
گذشته سازمان OECD که بالغ بر 20 سال است را می توان به دو مرحله تقسیم کرد . فعالیت کشورهای غربی از سال های 61/ 1960 تا دسامبر سال 1973 بیشتر بر مسائلی از قبیل رشد اقتصادی در سطح جهانی  ، اشتغال کامل ، کاهش سطح تورم ، نوسانات بازار ارز و امثالهم متمرکز بود. از سال 1974 به بعد کشورهای مذکورخودرا مواجه با بحران انرژی و عواقب ناشی از آن دیدند . این گونه جریانات نیز طبعاً در فعالیت های سازمان OECD که اجتماعی از کشورهای غربی است منعکس می گردید ، تا آنجا که وظایف سازمان مذکور امروزه بررسی و حل مشکلات مربوط به اقتصاد داخلی کشورهای عضو شده است .
1-3- سیاست اقتصادی و ارزی :
 OECD کار نظارت بر سیاست اقتصادی کشورهای عضو را با تهیه گزارش های اقتصادی درمورد آنها دنبال می کند.گزارش های سالیانه ای توسط کمیته بازرسی وضعیت اقتصادی و توسعه در مورد هر کدام از کشورهای عضو تنظیم می شود و به حسب مورد به آنها نیز توصیه هایی ارائه می گردد . کمیته سیاست اقتصادی مخصوصاً در میان کمیته های تخصصی سازمان دارای نقش و اهمیت موثری می باشد . کمیته مذکور مسائل مربوط به رشد اقتصادی دراز مدت کشورهای عضو و وضعیت تراز پرداخت های آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد. با از بین رفتن سیستم برتن و دوز ، کمیته دیگری به نام « کمیته پولی و ارزی » ، مسائل مربوط به بانک های مرکزی کشورهای عضو، تراز پرداخت های آنها و همچنین مشکلات ناشی از بحران های ارزی را تحت بررسی قرار می دهد.
2-3- تجارت و پرداخت ها :
فعالیت در زمینه از بردن موانع تجاری و بازرگانی در سطح جهانی ( که در سطح اروپایی آن OEEC دارای موفقیت هایی بود ) به سازمان گات که دارای همان اعضاء کشورهای عضو OECD است واگذار شده است .
« کمیته تجارت » سازمان OECD مسائل و مشکلات ناشی از تجارت بین کشورهای عضو را مورد بررسی قرار داده و به شکایات کشورهای عضو در این رابطه رسیدگی می کند . وظایف کمیته مذکور از سال های 74/1973 یعنی سال افزایش قیمت نفت ، بشدت افزایش پیدا کرده است . فعالیت های اقتصادی OECD تنها بر بررسی اقدامات تجاری محدود نمی شود بلکه هم آهنگ کردن ضمانت نامه های صادراتی و فراهم آورده شانس یکسان برای فروش کالا در تمام کشورها را در بر می گیرد .

 

 

 

شامل 20 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.