فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید ، سبوس گندم

اختصاصی از فی توو دانلود مقاله تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید ، سبوس گندم دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید ، سبوس گندم و دانه ذرت در تغذیه دام و طیور

مقدمه :
یک راهنما برای تولید موفق، غذای مناسب برای گاو است. هزینه غذا بیشترین بهایی است که برای نگهداری گاو باید پرداخت. فهم مراحل هضم نشخوارکنندگان و غذای اصلی آن ها، نیازمند غذا دادن و مدیریت خوب است.
در سال شش زمان کلیدی وجود دارد که وضعیت بدن دام مورد ارزیابی قرار گیرد . این زمان ها عبارتند از: اواسط دوره خشکی، زایمان، و تقریبا 45، 90، 180،270 روز بعد از شروع شیرواری.
آنچه در زیر می آید به شرح اهداف معین در خصوص وضعیت بدن دردوره خشکی می پردازد.
تغذیه گاو در دوران خشکی و تعادل کاتیون و آنیون در جیره گاو
دوره خشکی
نمرة ایده آل وضعیت بدن برای یک گاو خشک 5 و3 می باشد. برای حصول عملکرد و سلامتی مطلوب در مراحل اولیه شیرواری که درپی دورة خشکی می آید، وضعیت بدن باید حداقل 3 و حداکثر 4 باشد.
اثبات شده است که یک گاو در طی دوره شیرواری چربی بدن را با بازده بیشتری نسبت به دوره خشکی ذخیره می کند. گاهاً یک گاو قبل از اینکه به نمرة وضعیت قابل قبولی برسد، باید خشک گردد. از این رو یک مدیر باید گاوهای خشک را به منظور اضافه وزن و حصول نمرة وضعیت مطلوب تغذیه کند. بدیهی است که یک برنامه تغذیه ای حساب شده همراه با بازدیدهای مکرر برای بالا رفتن وضعیت بدن گاوهای خشک( البتشه بدون چاق شدن گاو) ضروری است.
یک دوره خشکی 8 تا 6 هفتگی برای گاوها، به طور قابل توجهی باعث افزایش تولید شیر در دوره های بعدی نسبت به زمانی که دورة خشکی داده نشود، می گردد. اساساً مدت طولانی تر دوره خشکی، کل تولید شیر را برای هر دو دوره شیردهی کاهش می دهد . دلایل مختلفی برای تشریح اثرات سودمند دوره خشکی از جمله نیاز به جایگزین کردن ذخایر مواد مغذی بدن برای و احتیاجات جهت ساختن بافت ترشحی در پستان پیشنهاد شده است. بیشتر نتایج پژوهشی نشان می دهند که ذخیره دوباره مواد مغذی در بافت ها با وجود این که مهم است. ولی احتمالاً دلیل اصلی برای اثرات سودمند دوره خشکی نیست. برای مثال وقتی فقط به نصف پستان دورة خشکی داده می شود، این نیمه پستان به طور قابل توجهی شیر بیشتری در شیردهی بعدی تولید می کند گاو خشک باید به اندازه کافی تغذیه شود تا در یک وضعیت خوبی باشد. ولی نه به اندازه ای که در زمان زایش چاق شود.
گاوهای خیلی چاق در زمان زایش، نسبت به گاوهایی که درشرایط خوب هستند، بیماری و مشکلات زیادتری دارند. مشکلات گاوهای بیش از حد چاق به سندرم گاو چاق نامیده می شود. گاوهایی که جیره پرانرژی دریافت کرده اند ودوره خشکی طولانی تری داشته اند اکثراً به سندرم گاو چاق مبتلا می شوند بعضی از مشکلات دیگر از جمله بروز تب شیر، کتوز، پیچ خوردگی شیردان، جفت ماندگی، ادم پستان، ورم پستان و مرگ همراه با این سندرم دیده می شود اگر گاو خوب تغذیه شده باشد . ممکن است به طور قابل توجهی طی نیمه دوم دورة شیردهی افزایش وزن داشته باشد. از این رومیزان بالای افزایش وزن در دوره خشکی مورد نیاز نیست گاو خشک باشد شرایط خوب بدنی در اواخر دوره شیردهی، قادر به تأمین انرژی مورد نیازش از علوفه با کیفیت مناسب می باشد. اگر گاو در ابتدای دوره خشکی تحت شرایط ضعیفی به سر برده باشد و یا کیفیت علوفه خیلی پایین باشد کنسانتره کمی مورد نیاز است. مهم است که گاو خشک پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و سایرمواد مغزی مورد نیازش را دریافت کند. اگر هر کدام از این مواد مغزی در علوفه کم باشد آن ها باید به صورت کنسانتره و یا مکمل تأمین شود. به غیر از انرژی، سایر مواد مغزی نیز برای گاو جهت تأمین حد مطلوب سلامت و برای تجدید ذخایر بدن مورد نیاز هستند. ازلحاظ اهمیت نسبی، تمام مواد مغذی برای توسعه یک جنین سالم مورد نیاز هستند. وقتی که گاو خشک به مقادیر کافی از هر یک از این مواد مغذی ضروری دریافت نکند، گوساله ممکن است ضعیف شود درصد پروتئین و چند ماده معدنی مورد نیاز جیره گاوهای خشک در مقایسه با گاوهای شیرده، کمی پایین تر است. اکثر جیره ای عملی برای گاوهای خشک باید حاوی مکمل نمک بوده و معمولاً به وسیله مواد معدنی کم مصرف غنی شده باشند به همین ترتیب، مکمل فسفر و کلسیم اغلب مورد نیاز است. در گاوهای خشک حدود دو هفته قبل از زایش، دادن کنسانتره شروع شود این عمل اجازه می دهد که میکروبهای شکمبه و بسته های متابولیکی گاو قبلاً به خوردن مقادیر قابل توجهی از کنسانتره که در اوایل دوره شیردهی مورد نیاز می باشد، عادت کنند. گاو خشک باید گوساله خود را در یک محیط تمیز و راحت به دنیا بیاورد.
علوفه خشک ساقه بلند و دارای کیفیت متوسط، بهترین خوراک علوفه ای برای گاوهای خشک به شمار می رود علوفه با کیفیت بالاتر ( از نظر انرژی و پروتئین ) از قبیل سیلوی ذرت و هیلاژ یونجه باید با احتیاط و محدودیت بیشتری مصرف شوند تا از افزایش بیش از حد نمرة وضعیت جلوگیری به عمل آید.
استفاده از علوفه با کمیت و کیفیت مناسب، مکملهای با انرژی پایین و فیبربالا که حاوی مقدار کافی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها باشد می تواند در مقادیر کنترل شده به منظور دسترسی به افزایش نمره وضعیت به کار رود. حذف چربی اضافه در گاوهای خشک هم با استفاده از محدودکردن انرژی دریافتی طی دوره خشکی، عملکرد بعد ازآن را با مشکل مواجه نخواهد کرد.
طریقه خشک نمودن گاوهای شیرده
هدف از خشک کردن گاوها و فراهم کردن یک دوره استراحت بعد از دوره شیردهی بعدی است تا گاوها بتوانند حداکثر تولید را دردوره شیردهی بعدی داشته باشند. دورة خشک به غدد پستانی امکان استراحت بین دو دوره شیرواری را داده و به گاو اجازه می دهد تا مقداری از احتیاجات بدنش را ذخیره کند. مرحله خشک کردن باید تا حد امکان سریع و بدون آسیب به پستان انجام گیرد. غالباً نحوة عمل بدین صورت است که اجازه داده می شود فشار داخل پستان به حدی برسد که ترشح شیر متوقف شده و در نهایت شیر باقی مانده در پستان جذب خون گردد. بهترین روش خشک کردن برای اغلب گاوها توقف یکباره دوشش و اجازه جذب هر چه سریعتر شیر است. دوشیدن دوره ای گاوها به دلیل کاهش فشار درون پستان، مرحله خشک کردن را طولانی تر می نماید. توقف کامل دو شش، روش مناسبی برای گاوهایی که ورم پستان ندارند ویا گاوهای مبتلایی است که در طی دورة خشکی تحت درمان قرار خواهد گرفت. برای گاوهای پر تولید یا گاوهایی که سابقه شدید ورم کلینیکی پستان دارند، حذف تدریجی دوشش تا زمان خشک شدن کامل گاو مطلوب است. دوشش ناکامل بدلیل کاهش فشار پستان در دوشش موجب ترشح شیر بیشتر و طولانی شدن زمان خشک کردن گاو شده، لذا توصیه نمی شود. کاهش مصرف خوراک و محدودکردن آب تأثیر عمده ای در خشک کردن گاوها دارد. بعد از آخرین دوشش باید پستانک ها را کاملاً تمیز و در محلول ضد عفونی وارد و با آنتی بیوتیک مؤثر درمان نمود تا میزان عفونت های جدید ورم پستان طی دوره خشک کاهش یابند. گاوهای خشک باید به تریج از جیره گاوهای خشک به شیرده انتقال یابند.برای داشتن شکمبه پروفعال لازم است علوفه بلند مصرف شود. دراین صورت تغذیه کنسانتره، مقدار کنسانتره نباید بیشتر از این1% وزن بدن گاو باشد. برای پیشگیری از تمام اختلالات و بیماریهای متابولیکی و تحریک مصرف غذای خشک ضروری است. از چاق شدن گاو باید به شدت جلوگیری نمود، زیرا این گاوها کم اشتها هستند و نمی توانند تنش ناشی اززایمان را تحمل کنند.
انرژی در جیره گاو خشک
تحقیقاتی روی 74 گاو جهت بررسی اثر سطوح مختلف انرژی در دوره خشکی صورت گرفت گاوهای حاضر در مرحله far-off یکی از سه جیره زیر را دریافت کردند :
1- کم انرژی و59/0 مگا کالری در هر پوند ماده خشک دهی به طور انتخابی صورت گرفت.(شامل کامل )
2- پرانرژی(mcal/Ib 72/0 ) با مصرف محدود ( 80% از انرژی مورد نیاز )
3- پرانرژی(mcal/Ib 72/0 ) جیره با انتخاب آزاد
گاوهای closeup جیره پر انرژی را دریافت کردند(mcal/Ib 72/0 ) وبه طور کلی محدود شدند. (80% مورد نیاز)
بعد از گوساله زایی همه همان TmR را دریافت کردند . خون ، کبد ، خوراک مصرفی ، مقدار و تولید شیر ثبت شد. خوراک دهی با انرژی کم به طور مشخصی عملکرد گاو را بعد از گوساله زایی بهبود بخشید. جیره محدود با انرژی زیاد در دوره closeup همچنین باعث بروز نتایج متفاوتی بعد از گوساله زایی گردید. انرژی زیادی برای دوره closeup, fear – off در گاو خشک، اکسید اسیون کبد را کاهش می دهند و منجر به عمل تجمعی در کبد بعد از گوساله زایی می شود پیام قابل دریافت – این مطالعه عملکرد مدیریت گاو خشک را متزکر می شود که باعث سلامتی گاو بعد از گوساله زایی و سلامنتی گاو قبل از گوساله زایی می شود. مصرف کم انرژی درهر دو دورة closeup, fear – off ممکن است. مصرف ماده خشک را بهبود ببخشد (بعد از گوساله زایی ) همچمنین کمک نماید به تحمل بالانس منفی انرژی در اوایل تولید شیر گاه نیز ممکن است نقشی را د ر خوراک دهی گاو خشک داشته باشد.
گاو خشک
26 گاو در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. نیمی از این گاوها پنج مایل در ساعت به مدت 75 دقیقه در روز از 70 تا 40 روز مانده به گوساله زایی راه پیمایی کردند و نیم دیگر به مدت 90 دقیقه یک روز مانده به زایش راهپیمایی نمودند. سه تا از گروه اول جهت بررسی روی آشفتگی های متابولیکی جدا شدند و هشت گاو از گروه دوم به عنوان شاهد بررسی شدند تولید شیر، وزن بدن، محتویات شیر، چربی موجود در کبد و NEEA
برداشت – این تمرین کمترین بی نظمی متابولیکی را نشان می داد ولی اثری روی تولید شیر تا 28 روز بعد از گوساله زایی نشان نداد. حرکت گاو خشک روی چراگاه و یا درمحل نگهداری بین آخور و آبشخور سودمند است. همچنین این مطلب توجهی است بر افزایش بی نظمی های متابولیکی در فصل زمستان بی نظمی های متابولیک و فعالیت سه گله در فلوریدا بطور الکترونیکی زیر نظر قرار گرفته شد تا رابطه بین فعالیت حرکتی و تولید شیر ارزیابی شود.
جدول زیر نشانگر کاهش تولید شیر یا فعالیت حرکتی همراه با سایر بی نظمی ها را نشان می دهد .
کاهش نسبت به روزهای قبلی
تولید شیر فعالیت (اختلالات )بی نظمی
------ 8- کتوز
7- 9- جابجایی شیردان به سمت چپ
1- 1- جفت ماندگی
5- 8- مشکلات گوارشی

گاوهای مبتلا به بی نظمی های متابولیکی برای 5 تا 6 روز دچار تغییرات فعالیت روزانه و یا تولید شیر و یا هر دو بودند دادن گلیسرول به گاو انتقالی
30 گاو هلشتاین شامل 9 تلیسه آبستن و21 گاو با گلیسرل از 21 روز قبل از گوساله زایی تا 14 روز بعد، خوراک دهی شدند. سه TMR با اجزای زیر تهیه شد :
جیره کنترل شامل
2/2پوند از نشاسته ذرت (cont)
1/1 پوند از نشاسته و 1/1پوند از گلیسرول (mix)
مصرف ماده خشک قبل از گوساله زایی
Cont mix Gly
6/28 24 24
3/98 97 8/87
2/64 4/57 64
14 5/12 6/12
855 896 458

در تیمارهای مختلف شیر تفاوت داشت بخصوص در هفتاد روز اول تفاوت در NEFAA همه بطور مشابه در 14 تا21 روز بعد ازگوساله زایی دیده شد وجودگلیسرول، گلوکزفون را کاهش می دهد بویژه در طی 21روز بعد از گوساله زایی در این جا همچنین تفاوتی در کتون دیده نشد NEFAA و یا سطح گلوکزخون (پلاسما) قبل از گوساله زایی ثبت گردید پیام قابل دریافت – خوراک گلیسرولی که 2/2 پوند در هر روز داده شد متابولیسم چربی را کاهش می دهد بخصوص در سه هفته اول پس از زایش اگر نسبت گلیسرول مصرفی 1 تا 2 پوند برای هر گاو در هر روز در هفقته اول گوساله زایی
منابع
1- تغذیه دام تألیف ما نفرد کیرش گسنر ، ترجمه دکتر سیاوش دهقانیان ، دکتر حسن نصیری مقدم انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
2- خوراک دادن هر تغذیه گاوهای شیری تألیف w.j-miller ترجمه دکتر حمید امانلو
تقسیم بندی مواد معدنی
مواد معدنی تحت عنوان کاتیونها (کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، آهن، روی) و یا به عنوان آئیونها (فسفر، گوگرد، کلر، یدوفلئور) تقسیم بندی می شوند همچنین آنها را می توان بر اساس تعداد ظرفیت و موقعیت گروهی شان در جدول تناوبی عناصر تقسیم بندی کرد. این تقسیم بندی ها به دلیل نشان دادن اهمیت صفات شیمیایی و فیزیکی عناصر در تغذیه مفید می باشند برای مثال کاتیونهای یک ظرفیتی (سدیم و پتاسیم ) درصد جذب خیلی بالایی دارند، روابط داخلی عمده ای بین آنها وجود دارد در مقابل درصد جذب کاتیونهای دو ظرفیتی (کلسیم، منیزیم، روی )خیلی پایین تر است چند اشتباه در کاربرد واژه های موادمعدنی و عناصر در تغذیه و خوراک دادن وجود دارد در تغذیه علمی واژه مواد معدنی معمولاً برای مشخص کردن مواد معدنی به کار می رود در صورتی که همه عناصر موادمعدنی نبوده و همه موادمعدنی نیز متشکل از کی عنصر نمی باشد بنابراین در مواردی که دقت کافی لازم است، استفاده از واژه عنصر ترجیح داده می شود.
تعادل کاتیون و آئیون در جیره غذایی گاوهای هلشتاین
کاربردی 5 اثر تعادل کاتیون – آئیون جیره غذایی بر توان تولیدی گاوهای هلشتاین شیرده PG در گاوهای شیرده مشخص شده است که استفاده از جیره های غذایی با تعادل کاتیون – آئیون مثبت – و جیره های قلیایی باعث بهبود وضعیت اسید – باز و تولید حیوان شود. یکی از علل کمی تولید شیر چربی شیر در گاوداریهای صنعتی ، عدم رعایت تعادل کاتیون – آئیونی مناسب در جیره غذایی است. هدف آزمایش ارزیابی اثر سطوح افزایشی تعادل کاتیون – آئیون جیره غذایی بر نحوة پاسخ گاوهای شیرده از نظر تولید اسید – باز می باشد .این آزمایش با استفاده از یک طرح چرخشی متوازن روی دوازده گاو هلشتاین شیردهی که از نظر سن و سطح تولید بلوک بندی شده اند اجرا می شود.
آزمایش دارای چهاردورة دو هفته است . تیمارها شامل چهار جیره با سطوح تعادل کاتیون – آئیون 10+20+30+40 برحسب میلی اکی والان +1 ،-k+ a.‍{
} s در100 گرم ماده خشک جیره می باشد جیره ها به شکل کاملاً مخلوط مصرف می شوند.
پارامترهای مورد اندازه گیری روی حیوان عبارتند از : خورا ک مصرفی و تولید شیر بطور روزانه، درصد چربی بطور هفتگی (PHیاPHادرار) بطور دوره ای از TMR نیز بطور هفتگی نمونه گیری شد وبطور دروه ای از نظر سدیم، پتاسیم، کلر و گوگرد و تجزیه و در پایان داده های بدست آمده به کمک یک بسته نرم افزاری مناسب مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارمی گیرند.

 

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   24 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله تغذیه گاو و استاندارد اندازه گیری ید ، سبوس گندم
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.