لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 26
پیشگفتار
پوکی استخوان یا استئوپروز، عبارت از حالتیست که در اثر تخریب بافت استخوانی، تودهای استخوان کاهش یافته سرانجام به شکستگی استخوان منجر میشود (تعداد و اندازهی تیغههای استخوانی بافت استخوانی کاهش مییابد.
تودهی استخوانی هر فرد معمولاً در 30 تا 35 سالگی به بیشترین حد خود میرسد. پس از این سن، کم شدن توده استخوان به صورت یک روند طبیعی آغاز میشود. در واقع با افزایش سن، مقدار استخوانی که تخریب میشود، بیشتر از مقداری است که ساخته میشود. اگر بتوانیم ساختمان داخلی بافت استخوانی را با میکروسکوپ ببینیم، در حالت طبیعی، شبیه کندوی عسل است که با تخریب بافت استخوانی در این کندو اندازهی فضاهای خالی بزرگتر میشود و به عبارتی پوکتر میشود. بدین ترتیب، استخوانها نازک و شکننده میشوند، به حدی که به راحتی و حتی به خودی خود میشکنند.(مخصوصاً در ناحیه سر استخوان ران که در گودی استخوان لگن جا دارد، ستون مهرهها و مچ دست). زمان یائسگی عامل خطر دیگری برای پوکی استخوان است، بطوریکه بعضی، عملاً پوکی استخوان را فقط بیماری دوران یائسگی میدانند. هنگام یائسگی، مقدار هورمون (استروژن) در بدن زنان خیلی کم میشود. پایین آمدن این هورمون در خون، از دست دادن (استحکام) استخوان و پوکی آن را سبب میشود. پوکی استخوان، بیماری خاموش نیز نامیده میشود، زیرا ممکن است شما متوجه هیچ علامتی نشوید. طی سالها ممکن است استخوانهایتان را از دست بدهید، اما ندانید که پوکی استخوان دارید، تا زمانیکه ناگهان یکی از استخوانهایتان بشکند. بعضی مواقع، وجود برخی از بیماریها مثل پرکاری تیروئید، کم کاری غدد جنسی، آرتریت روماتوئید، یا مصرف بعضی از داروها مثل کورتن و لووتیروکسین باعث کم شدن قدرت استخوانها و در نتیجه پوکی آنها میشود.
مقدمه
ورزش به تقویت استخوانها کمک میکند. تمریناتی که کشیدگی متعادل در تاندونها ایجاد میکنند، ساخت استخوان را تحریک مینمایند. بی تحرکی
تحقیق در مورد نقش ورزش در پوکی استخوان