فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درمورد ویژگی های دوره نوجوانی

اختصاصی از فی توو دانلود تحقیق کامل درمورد ویژگی های دوره نوجوانی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق کامل درمورد ویژگی های دوره نوجوانی


دانلود تحقیق کامل درمورد ویژگی های دوره نوجوانی

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 21
فهرست و توضیحات:

مقدمه:

حس استقلال طلبی در نوجوانی

بلوغ، انقلابی در رشد شخصیت

ویژگی های نوجوانی:

نوجوان چه می خواهد:

اهمیت توجه به مشکلات نوجوانی

مهمترین مشکلات نوجوانی

افت تحصیلی

انحرافت جنسی

دوستی با جنس مخالف

انحرافات اجتماعی

اختلالات روانی در نوجوانی

بلوغ زودرس و دیررس

شیوه‌های برخورد با مشکلات دوران نوجوانی

منابع

 

مقدمه:

« ای عزیزان اسلام و سرمایه های ملت! مجاهده کنید که خودیت را از قلب خود بزدایید و باید بدانید و بدانیم که هر چه هست اوست و جلوه جمال او. جسم و جان و روح و روان همه از اوست. بکوشید تا حجاب خودی را بردارید و جمال جمیل او، جل و علا را ببینید، آنگاه است که هر مشکلی آسان و هر رنج و زحمتی گواراست و فدا شدن در راه او شیرین تر از عسل بلکه بالاتر از هر چیز به گمان آید. مبادا غرور شجاعت و جوانی و پیروزی در دل شما راه یابد که با آمدن آن، همه چیز فرو ریزد و طاق و رواق آمال در هم شکند. »

 امام خمینی (ره)

دوران نوجوانی مرحله پر کشمکش و گاه دشواری در زندگی فرد است.

 در این دوره تغییرات زیادی در نوجوان ایجاد می شود ؛ از آنجا که نوجوانی مقطعی خاص بین کودکی و جوانی است، نوجوان دوران حساسی را می گذارند؛ زیرا خود را با رشد سریع جسمانی، پیدایش صفا ت ثانوی جنسی و ادای تکلیف های دینی به صورتی جدی تر مواجه می بیند.ازطرفی والدین و اولیای مدرسه از آنان توقع رفتارهایی پخته و سنجیده دارند وهم اینکه باید خود را برای ورود به دانشگاه، بازار کار و ازدواج، مهیا سازند. والبته دامها وزمینه بسیاری ازانحرافات وناهنجاری های رفتاری، عقیدتی و دینی افرادنیز از همین دوره آغاز و با افزایش سن فرد اصلاح آنها دشوارتر می شود.

دریک نظر اجمالی، نوجوانی دورانی پر از تغییرات گوناگون است ومرحله ای انتقالی و مهم به شمار می رود. در این مرحله هر چه در زندگی گذشته نوجوان ( کودکی ) رخ داده است، در وضع فعلی او اثر می گذارد و اتفاقات و تربیت این مرحله نیز در وضع زندگی آینده اش تاثیرات پایداری خواهد داشت.

ازهمین روبسیاری از بزرگسالان به فرصت های ازدست رفته در دوران نوجوانی خویش برای ادامه تحصیل، کار، ازدواج، پیشرفت مذهبی و غیره افسوس می خورند.

در زمانی که نوجوان به سرعت با تغییرات جسمانی مواجه می شود، اجتماع از او می خواهد که مستقل و مسئولیت پذیر باشد و روابطش را با همسالان به مسالمت تنظیم کند. دراین دوره از نوجوانان خواسته می شود که دروس خود را به خوبی مطا لعه کنند، از سد دانشگاه بگذرند، تکلیفهای اسلامی را انجام دهند، وارد بازار کار شوند و برخی انتظارات دیگر که تحقق آن برای نوجوانان و جوانان با توجه به واقعیتهای جامعه کار آسانی نیست. با توجه به موارد مذکور اهمیت مسجد به منزله محیطی تربیت کننده و نمایان می شود.

میزان سازگاری و توانایی کنار آمدن نوجوانان با بحران ها و مشکلات این دوران متفاوت است و بستگی به عوامل زیادی دارد، وچنانچه نوجوان به طور همزمان درگیر چندین مشکل یا موضوع باشد امکان بروز بحران و ناسازگاری او افزایش می یابد، مثلا زمانی که نوجوان دچار تغییرات جسمانی ( بلوغ) شده و مجبور به انتخاب رشته در دبیرستان است امکان بروز بحران د ر او بیشتر می شود. اهل خانواده و محیط نیز نقشی مهم دارند ؛ خانواده ای که در آن ارتباط افراد با یکدیگر مناسب ومثبت است، مدرسه ای که مربیان آن افرادی دلسوز و با دانش و تجربه کافی اند و جامعه ای که در آن برنامه ریزی امور، به نحوی مناسب اجرا می شود و جوانان در آن احساس امنیت می کنند، امکان بروز بحران را در نوجوانان و جوانان کاهش می دهد. همچنین درگیری کاری والدین، اختلافات آنها، مشکلات مالی، مدارس شلوغ و بسیاری موارد دیگر سبب ایجاد سردرگمی و تاخیر د رایجاد هویتی مثبت در نوجوانان می شود زمانی که فرد به سنین نوجوانی می رسد تا حد زیادی شخصیت و ذهن او شکل گرفته است، اگر نیازهای اولیه کودک ؛ میل نیاز به عشق، احترام، امنیت، مهرورزی به دیگران و بازی و سرگرمی، به موقع ارضا شود، دوره نوجوانی نیز با همه تغییراتش با سادگی وآسانی و نشاط سپری خواهد شد.

حس استقلال طلبی در نوجوانی

نیاز نوجوان به استقلال واثبات وجود، همراه با این احساس که او را نمی فهمند، یکی از خصوصیات مهم دوران نوجوانی است ؛ نوجوان می خواهد از ویژگی های دوران کودکی فاصله بگیرد و در جنبه های گوناگون به استقلال برسد. هر گاه والدین از این حس استقلال طلبی نگران شوند و بخواهند اورا زیاده از حد تحت نظارت گیرند، درگیری ایجاد می شود، والدین و مربیان نوجوانان باید این نکته مهم را مد نظر قرار دهند که جوان حق انتخاب دارد و برخی از رفتارهای او که در نظر آنها ناپسند می آید ؛ اقتضای سن نوجوانی است ؛ به علاوه اختلاف سنی بین نوجوان و والدین با مربیان ناسازگاری را افزایش می دهد.

نوجوان مایل است خود را فردی مستقل معرفی کند ویژگی های دوره کودکی خود را کنار گذارد ؛ برای این منظور نوجوان شروع به انتقاد از والدین واطرافیانی می کند که در کودکی مورد پذیرش و احترام وی بوده اند. در برخی موارد نوجوان معایب والدین و بزرگترها را چند برابر جلوه می دهد و نقاط منفی در نظر او بیشتر جلوه می کند ؛ گاهی نوجوانی که خانواده او از دیدگاه مالی در وضع نامناسبی هستند ؛ می کوشد این موضوع را از دوستان خود مخفی سازد وازآشکار شدن این موضوع نزد دوستانش خجالت می کشد.

همچنین اکثر نوجوانان تمایل دارند، والدین و خانواده خود را از دریچه چشم دیگران، ( به ویژه دوستان )، ببینند و درباره آنها قضاوت کنند.

بسیاری از نوجوانان، محبتها و رسیدگی های والدین را مداخله وفضولی می دانند.

موضوعی که رابطه نزدیکی با مطالب بالا دارد، جستجو و نیاز به نو شدن، نزد نوجوانان است. این امر نمایشگر نیاز نوجوان به شکستن قالب های موجود، فاصله گرفتن از کودکی و نیاز به فاصله گیری از محیط است، به عبارت دیگر، مایل به شکستن الگوهای سنتی موجود در خانواده  یا اجتماع است ؛ بر اثر این عامل، نیاز به نوگرای در کلیه امور در نوجوانان به وجود می آید، از جمله د رموارد : لباس پوشیدن، آرایش مو و صورت، استعمال اصطلاحات و کلمات مخصوص و طرز رفتار و حرکت های خاص، گروه همسالان نیز این وضع را تشدید می کنند و نوجوان به پیروی از دوستانش تمایل می یابد و حس می کند که از این طریق به استقلال و هویت فردی دست یافته است.

دید اقتصادی نوجوانان در جنبه های فردی به خانوادگی و اجتماعی، سیاسی و غیره با توانایی آنها در تذکر عملیات صوری، ارتباط دارد. با توجه شدید نوجوان به معایب بزرگسالان، نظم اجتماعی و خلق نظام های جانشین، بیشتر حرف است تا عمل، این پدیده ممکن است نشاندهنده رشد شناختی ناقص و ادغام نشده با جنبه های رفتاری نوجوان باشد.

گاهی نوجوان از تفاوت بین وضع موجود و ممکن، به سرکشی او کمک می کند. نوجوان از تفاوت بین وضع موجود و ممکن، به سرکشی او کمک می کند. نوجوان همیشه موجود و ممکن را مقایسه وکشف می کند و غالبا تصور می کند از آنچه موجود است ؛ چیزی کم دارد.

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درمورد ویژگی های دوره نوجوانی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.