فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد ایجاد ته رنگ مشکی بر روی کالای ابریشمی توسط رنگزای گیاهی / دندانه فلزی

اختصاصی از فی توو مقاله در مورد ایجاد ته رنگ مشکی بر روی کالای ابریشمی توسط رنگزای گیاهی / دندانه فلزی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد ایجاد ته رنگ مشکی بر روی کالای ابریشمی توسط رنگزای گیاهی / دندانه فلزی


مقاله در مورد ایجاد ته رنگ مشکی بر روی کالای ابریشمی توسط رنگزای گیاهی / دندانه فلزی

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه174

 

 فهرست مطالب

چکیده ......................................................................................................................................................................................................... 1

 

فصل 1 : مقدمه

 

1-1 تاریخچه‌ی رنگرزی ........................................................................................................................................................................... 2

1-2 تاریخچه‌ی رنگرزی در جهان .......................................................................................................................................................... 3

1-3 تاریخچه‌ی رنگرزی در ایران ............................................................................................................................................................ 4

1-4 سیر تاریخی هنر رنگرزی (قرن 30 قبل از میلاد تا پایان قرن 19 میلادی) ........................................................................ 5

1-5 بررسی تاریخی هنر رنگرزی از هزاره میلادی به بعد .................................................................................................................. 8

1-6 رنگرزی .................................................................................................................................................................................................. 9

          1-6-1 مقدمه ای بر رنگ های طبیعی ................................................................................................................................... 9

          1-6-2 اهمیت رنگرزی با مواد طبیعی ................................................................................................................................. 11

          1-6-3 کاربرد رنگرزی در صنایع دستی ایران .................................................................................................................... 11

1-7 تاریخچه ابریشم ............................................................................................................................................................................... 12

 

فصل 2 : ابریشم

 

2-1 انواع ابریشم ....................................................................................................................................................................................... 15

          2-1-1 انواع پیله کرم ابریشم .................................................................................................................................................. 16

          2-1-2 ابریشم عنکبوت ........................................................................................................................................................... 17

2-2 خواص مکانیکی ............................................................................................................................................................................... 18

2-3 خواص حرارتی ................................................................................................................................................................................. 19

2-4 ترکیب شیمیایی .............................................................................................................................................................................. 19

2-5 ساختار ............................................................................................................................................................................................... 20

          2-5-1 سلسله مراتب ساختاری ............................................................................................................................................. 20

          2-5-2 پلی مورف های کریستالی (اعضای چند شکلی بلورین) ..................................................................................... 21

          2-5-3 ساختار تار یا شبکه ی کروی عنکبوت ................................................................................................................... 22

2-6 پردازش .............................................................................................................................................................................................. 23

          2-6-1 عملیات (پردازش) در ارگانیسم زنده ....................................................................................................................... 23

          2-6-2 تبلور مایع ...................................................................................................................................................................... 24

          2-6-3 ریولوژی .......................................................................................................................................................................... 24

          2-6-4 مکانیسم های مونتاژ ابریشم ...................................................................................................................................... 25

          2-6-5 علم تقلید حیاتی .......................................................................................................................................................... 26

2-7 محلول کردن .................................................................................................................................................................................... 27

2-8 ابریشم مجدد پردازش شده برای مواد جدید ............................................................................................................................ 27

          2-8-1 فیلم ها ........................................................................................................................................................................... 28

          2-8-2 الیاف ............................................................................................................................................................................... 30

          2-8-3 هیدروژل ها .................................................................................................................................................................. 30

          2-8-4 مواد متخلخل سه بعدی اسفنجی ............................................................................................................................ 31

2-9 قابلیت تجزیه .................................................................................................................................................................................... 31

2-10 مهندسی ژنتیک ............................................................................................................................................................................ 31

          2-10-1 ژن های مصنوعی ابریشم ........................................................................................................................................ 32

          2-10-2 تجلی cDNA ............................................................................................................................................................... 33

2-11 مواد بیوپزشکی .............................................................................................................................................................................. 33

2-12 کاربرد ها ..........................................................................................................................................................................................34

2-13 فرایند تولید و تهیه پیله ابریشم ................................................................................................................................................ 35

2-14 عملیات ابریشم کشی ................................................................................................................................................................... 35

2-15 صمغ گیری ابریشم ....................................................................................................................................................................... 36

2-16 خواص فیزیکی و شیمیایی ابریشم ............................................................................................................................................ 36

2-17 رنگرزی ابریشم .............................................................................................................................................................................. 37

          2-17-1 عملیات قبل از رنگرزی (صمغ گیری) ................................................................................................................. 37

          2-17-2 سفیدگری و روش‌های آن ...................................................................................................................................... 38

                    2-17-2-1 اکسیداسیون .......................................................................................................................................... 39

                              2-17-2-1-1 آب اکسیژنه ....................................................................................................................... 39

                    2-17-2-2 احیا .......................................................................................................................................................... 39

          2-17-3 زدودن زردی ابریشم پس از سفیدگری (روش نوری) ...................................................................................... 40

          2-17-4 رنگرزی ابریشم با رنگزاهای طبیعی ...................................................................................................................... 40

                    2-17-4-1 دندانه پیش از رنگرزی ........................................................................................................................ 41

                    2-17-4-2 دندانه پس از رنگرزی .......................................................................................................................... 41

                    2-17-4-3 رنگ و دندانه توأم ................................................................................................................................. 41

                    2-17-4-4 رنگرزی دندانه آلومینیوم ..................................................................................................................... 42

                    2-17-4-5 رنگرزی دندانه آهن .............................................................................................................................. 42

                    2-17-4-6 رنگرزی دندانه قلع ................................................................................................................................ 42

                    2-17-4-7 رنگرزی با روناس  ................................................................................................................................. 43

                    2-17-4-8 رنگرزی با قرمزدانه ............................................................................................................................... 43

                    2-17-4-9 اسپرک .................................................................................................................................................... 44

                    2-17-4-10 رنگرزی با بقم ..................................................................................................................................... 46

                    2-17-4-11 رنگرزی با نیل یا ایندیگو .................................................................................................................. 46

                    2-17-4-12 رنگرزی به سایر رنگ ها ................................................................................................................... 48

                    2-17-4-13 دقت های لازم در رنگرزی با رنگزاهای گیاهی روی ابریشم .................................................... 50

                    2-17-4-14 رنگرزی ابریشم با رنگزاهای مصنوعی (رنگرزی جدید) ............................................................. 51

                              2-17-4-14-1 رنگزاهای اسیدی ........................................................................................................... 52

                              2-17-4-14-2 رنگزاهای اسیدی میلینگ و خنثی ............................................................................ 52

                              2-17-4-14-3 رنگزاهای متال کمپلکس ............................................................................................. 53

                              2-17-4-14-4 رنگزاهای دندانه‌ای (کرمی) ......................................................................................... 53

                              2-17-4-14-5 رنگزاهای مستقیم .......................................................................................................... 53

                              2-17-4-14-6 رنگزاهای بازیک ............................................................................................................. 54

                              2-17-4-14-7 رنگزاهای رآکتیو ............................................................................................................ 56

 

فصل 3 : مواد رنگزا

 

3-1 کروموفرها .......................................................................................................................................................................................... 59

3-2 اکسوکروم‌ها ...................................................................................................................................................................................... 60

3-3 رنگزاهای متداول مصرف در رنگرزی الیاف طبیعی .................................................................................................................. 60

3-4 رنگینه‌های طبیعی ........................................................................................................................................................................... 61

          3-4-1 رنگینه‌های فلاونوییددار .............................................................................................................................................. 61

          3-4-2 رنگینه‌های تانن‌دار (مازوج‌دار) .................................................................................................................................. 62

          3-4-3 رنگینه‌های ایندیگویید دار ......................................................................................................................................... 63

          3-4-4 رنگینه‌های یونی .......................................................................................................................................................... 63

          3-4-5 رنگینه‌های مستقیم ..................................................................................................................................................... 64

          3-4-6 رنگینه‌های آلیزارین‌دار ............................................................................................................................................... 64

3-5 نوعی تقسیم بندی دیگر مواد رنگزای طبیعی ........................................................................................................................... 65

3-6 ساختمان شیمیایی رنگ‌های طبیعی .......................................................................................................................................... 66

3-7 مازو یا مازوج Oak Gall .................................................................................................................................................................. 68

          3-7-1 بافت شناسی مازو ........................................................................................................................................................ 68

          3-7-2 خصوصیات فیزیکی مازو  ........................................................................................................................................... 69

          3-7-3 انواع مازو ....................................................................................................................................................................... 69

          3-7-4 موارد استفاده مازو و ترکیبات آن ............................................................................................................................ 71

          3-7-5 تأثیر مواد شیمیایی در محلول مازوجی .................................................................................................................. 71

          3-7-6 ترکیبات مازو ................................................................................................................................................................ 72

3-8 تانن‌ها Tannins ............................................................................................................................................................................... 72

          3-8-1 تقسیم‌بندی تانن‌ها ...................................................................................................................................................... 73

          3-8-2 موارد مصرف تانن‌ها .................................................................................................................................................... 73

3-9 گیاهان رنگینه دار ........................................................................................................................................................................... 74

          3-9-1 گیاهان فلاونوییددار .................................................................................................................................................... 74

                    3-9-1-1 اسپرک ....................................................................................................................................................... 74

                              3-9-1-1-1 مشخصات اسپرک ............................................................................................................... 74

                              3-9-1-1-2 ترکیبات شیمیایی اسپرک ................................................................................................ 74

                              3-9-1-1-3 گونه‌های اسپرک ................................................................................................................. 75

                              3-9-1-1-4 چگونگی برداشت محصول اسپرک .................................................................................. 75

                              3-9-1-1-5 روش‌های رنگرزی اسپرک با دندانه‌های مختلف .......................................................... 75

                              3-9-1-1-6 رنگرزی اسپرک با دندانه‌های مختلف ............................................................................. 76

                              3-9-1-1-7 رنگرزی اسپرک با دندانه زاج سفید ................................................................................ 76

                              3-9-1-1-8 رنگرزی اسپرک با دندانه کلرور قلع ................................................................................ 77

                              3-9-1-1-9 رنگرزی اسپرک با دندانه بی‌کرومات پتاسیم ................................................................. 77

                              3-9-1-1-10 رنگرزی اسپرک با دندانه‌های سولفات مس و سولفات آهن .................................... 77

                    3-9-1-2 انجیر (برگ درخت انجیر) ..................................................................................................................... 77

                    3-9-1-3 انگور (برگ درخت انگور) ....................................................................................................................... 78

                    3-9-1-4 توت (برگ درخت توت) ........................................................................................................................ 78

                    3-9-1-5 گلرنگ ........................................................................................................................................................ 79

                    3-9-1-6 ذلیل ........................................................................................................................................................... 79

                    3-9-1-7 ختمی ........................................................................................................................................................ 80

                    3-9-1-8 گل جعفری ............................................................................................................................................... 80

                    3-9-1-9 گندل .......................................................................................................................................................... 80                 

                    3-9-1-10 جاشیر ..................................................................................................................................................... 81

                    3-9-1-11 پیاز (پوست پیاز) .................................................................................................................................. 81

                    3-9-1-12 خَوِشک ................................................................................................................................................... 81

          3-9-2 گیاهان تانن دار (مازوج‌دار) ....................................................................................................................................... 82

                    3-9-2-1 انار (پوست انار) ........................................................................................................................................ 82

                              3-9-2-1-1 محل رویش .......................................................................................................................... 83

                              3-9-2-1-2 روش رنگرزی الیاف پشم با پوست انار  .......................................................................... 83

                    3-9-2-2 اکالیپتوس ................................................................................................................................................. 84

                    3-9-2-3 گزنه ............................................................................................................................................................ 85

                    3-9-2-4 بنه (برگ درخت بنه) ............................................................................................................................. 85

                    3-9-2-5 هلیله .......................................................................................................................................................... 85

                    3-9-2-6 بلوط (جفت) ............................................................................................................................................. 86

                    3-9-2-7 سماق ......................................................................................................................................................... 86

                    3-9-2-8 گردو (پوست گردو) ................................................................................................................................ 87

                              3-9-2-8-1 مشخصات علمی درخت گردو .......................................................................................... 88

                              3-9-2-8-2 ترکیبات شیمیایی گردو .................................................................................................... 89

                              3-9-2-8-3 روش رنگرزی الیاف پشم با پوست گردو ........................................................................ 90

          3-9-3 گیاهان ایندیگویید دار ................................................................................................................................................ 90

                    3-9-3-1 نیل ............................................................................................................................................................. 90

                              3-9-3-1-1 تاریخچه نیل ......................................................................................................................... 91

                              3-9-3-1-2 مشخصات .............................................................................................................................. 92

                              3-9-3-1-3 روش کشت نیل ................................................................................................................... 93

                              3-9-3-1-4 تکثیر گیاه نیل ..................................................................................................................... 93

                              3-9-3-1-5 روش برداشت محصول نیل ............................................................................................... 94

                              3-9-3-1-6 ترکیبات شیمیایی ............................................................................................................... 94

                              3-9-3-1-7 ساختار شیمیایی رنگ‌های نیل ........................................................................................ 95

                              3-9-3-1-8 نحوه رنگرزی نیل ................................................................................................................ 95

                              3-9-3-1-9 شستشوی بعد از رنگرزی .................................................................................................. 97

                              3-9-3-1-10 رنگرزی کالای پشمی با ایندگو (نیل) .......................................................................... 98

                              3-9-3-1-11 روش رنگرزی ..................................................................................................................... 98

                    3-9-3-2 وسمه .......................................................................................................................................................... 99

                    3-9-3-3 آفتابگردان ................................................................................................................................................. 99

          3-9-4 گیاهان دارای رنگینه‌های یونی .............................................................................................................................. 100

                    3-9-4-1 قرمزدانه .................................................................................................................................................. 100

                              3-9-4-1-1 انواع قرمزدانه ..................................................................................................................... 100

                                        3-9-4-1-1-1 خانواده Dactylopiida ................................................................................. 100

                                        3-9-4-1-1-2 خانواده Kermide ......................................................................................... 101

                                        3-9-4-1-1-3 خانواده Lacciferdae ................................................................................... 102

                                        3-9-4-1-1-4 قرمزدانه لهستانی ......................................................................................... 102

                                        3-9-4-1-1-5 قرمزدانه ارمنی .............................................................................................. 103

                              3-9-4-1-2 طریقه جمع‌آوری قرمزدانه ............................................................................................. 103

                              3-9-4-1-3 مشخصات فیزیکی قرمزدانه ........................................................................................... 103

                              3-9-4-1-4 مشخصات بازرگانی قرمزدانه .......................................................................................... 104

                              3-9-4-1-5 تهیه مواد مختلف از قرمزدانه ........................................................................................ 104

                              3-9-4-1-6 ساختار رنگی قرمزدانه ..................................................................................................... 105 مدت 45 دقیقه به نقطه جوش می‌رسانند و به طور ملایم آن را آنقدر می‌جوشانند تا  می‌زنند و برای مرتبه دوم به ده روز، راکد می‌گذارند. رمزدانه محلول آمونیاک

                              3-9-4-1-7 روش‌های رنگرزی قرمزدانه با دندانه‌های مختلف ...................................................... 105

                                        3-9-4-1-7-1 رنگرزی قرمزدانه با دندانه زاج سفید ........................................................ 105

                                        3-9-4-1-7-2 رنگرزی قرمزدانه با دندانه کلرور قلع ........................................................ 106

                                        3-9-4-1-7-3 رنگرزی قرمزدانه با دندانه کرم .................................................................. 106

                                        3-9-4-1-7-4 رنگرزی قرمزدانه با دندانه سولفات آهن .................................................. 107

          3-9-5 گیاهان دارای رنگینه‌های مستقیم ........................................................................................................................ 108

                    3-9-5-1 زردچوبه (کرکوم) ................................................................................................................................. 108

                    3-9-5-2 زعفران .................................................................................................................................................... 109

          3-9-6 گیاهان آلیزارین‌دار ................................................................................................................................................... 109

                    3-9-6-1 روناس ...................................................................................................................................................... 109

                              3-9-6-1-1 نوع خاک و آماده‌سازی .................................................................................................... 110

                              3-9-6-1-2 کود ...................................................................................................................................... 110

                              3-9-6-1-3 فصل کشت ........................................................................................................................ 111

                              3-9-6-1-4 روش کاشت  ...................................................................................................................... 111

                              3-9-6-1-5 میزان بذر مصرف شده در هر هکتار ............................................................................. 111

                    

اشتراک بگذارید:

دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد ایجاد ته رنگ مشکی بر روی کالای ابریشمی توسط رنگزای گیاهی / دندانه فلزی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.