مشخصات این فایل
عنوان: سلامتی و ایمنی شیر و کنترل کیفیت آن
فرمت فایل: پاورپوینت( قابل ویرایش)
تعداد اسلایدها: 20
این پاورپوینت در مورد سلامتی و ایمنی شیر و کنترل کیفیت آن می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از پاورپوینت سلامتی و ایمنی شیر و کنترل کیفیت آن
پاتوژن ها در شیر چه هستند ؟
شیرقبل از ترشح از پستان استریل بوده،اما ضمن خروج توسط باکتری هایی که در مجاری پستان وجود دارند آلوده می شود. این باکتری ها معمولا بی ضرربوده وتعداد آنها حداکثر3000 در میلی لیتر می باشد. بیماری از وقتی به وجود میآیند که عامل فساد به شیر یا فرآورده های آن بعد از دوشیده شدن گاو راه پیدا میکنند .
میزان آلودگی ونوع آن برحسب شرایط محیط دامداری ........(ادامه دارد)
کنترل کیفیت را چگونه داریم ؟
آزمایش شیر و فراورده های آن برای تعیین کیفیت و بازرسی شیر در مراحل تولید و فراوری و عرضه آن در بازار انجام شده که این کارها هر یک به گونه ای هزینه بر میباشد. دلایل اهمیت سیستم کنترل کیفیت در صنعت لبنی:
این دلایل عبارتند از :
1- تولید کننده شیر : تولید کننده شیر انتظار دارد که قسمتی منصفانه با توجه به کیفیتی که شیر او دارد دریافت کند .
2- عمل آورنده شیر : شخصی که این همه هزینه در خط تولید می کندباید اطمینان داشته باشد که شیر دریافتی، برای عمل آوری ،ترکیبات نرمال و قابل قبولی داشته باشد و مناسب برای خط تولید و تبدیل به انواع محصولات لبنی باشد .
3- از احاظ مصرف کننده : مصرف کننده نیز انتظار دارد قیمت مناسبی برای شیر و ........(ادامه دارد)
نمونه برداری برای تست باکتریایی
نمونه برداری شیر برای تست باکتریایی احتیاج به مقدار زیادی دقت و توجه دارد . وسیله نمونه گیری استفاده شده باید در اتوکلا و یا کوره تحت فشار و به مدت 15 دقیقه در دمای C120 حرارت بیند قبل از اینکه نمونه دچار تغییر شود . استریلیزاسیون سریع بوسیله الکل 70% یا شعله آتش یا بخار داغ یا .......(ادامه دارد)
آزمایش آلیزارول
در این آزمایش از محلول اشباع شده آلیزارول در الکل 68 درجه استفاده می شود .شیر تازه ایجاد رنگ بنفش تا گلی می کند اما شیرکهنه رنگ قرمز قهوه ای تا زرد ایجاد می نماید.
تعیین اسیدیته به روش تیتراسیون
در این روش اسیدیته بر حسب اسید لاکتیک توسط تیتراسیون با محلول سود در حضور معرف فنل فتالئین محاسبه می شود. ترکیب حاوی شیر تازه در این تست در برابر اسید ،مانع از تغییر PH میشوند . اسید طبیعی موجود در شیر 0.18 – 0.16 درصد ........(ادامه دارد)
تعیین نقطه انجماد
نقطه انجماد شیر همیشه وابسته به مواد و خواص قابل اندازه گیری درشیر می باشد – درمورد متقلبان جزیی که به شیر آب اضافه میکنند از طریق اندازه گیری نقطه انجماد که 0.54- میباشد قابل تشخیص میباشند . پس این تست نسبت به افزایش آب.........(ادامه دارد)
کنترل کیفیت در پاستوریزاسیون شیر
وقتی شیر در دمای 0C63 پاستوریزه میشود در سیستم بچ به مدت min 30 و یا در دمای 0C72 به مدت0C 15 در مبدل های حرارتی مداوم پاستوریزه میشود تمام باکتریهای پاتوژن تخریب میشوند – و قابل استفاده برای مصرف مردم میشود به عنوان یک شیر سالم در یک زمان معین آنزیمهای گوناگونی در شیر وجود دارند که ممکن است روی خواص شیر تاثیر بگذارند در این روش تخریب میشوند .
مطابق دستورالعمل برای تشخیص پاستوریزاسیون کافی در شیر معمولا مقدار آنزیم فسفاتاز در شیر اندازه گیری میشود – منفی بودن نتیجه مبنی بر تخریب این آنزیم و هرگونه آنزیم بیماری زای دیگر در طول ........(ادامه دارد)
فهرست مطالب پاورپوینت سلامتی و ایمنی شیر و کنترل کیفیت آن
تاریخچه
2- آزمایش شیر و کیفیت کنترل
1-2 : کنترل کیفیت شیر چیست ؟
2-2 : چگونه میتوانیم یک شیر پر کیفیت داشت ؟
3-2 : کنترل کیفیت شیر در بازار زنجیره ای در کنیا
4-2 : روش به کار گیری کنترل کیفیت در آزمایش شیر
1-4-2 : نمونه گیری از شیر
2-4-2 : نمونه گیری از شیر برای تست باکتریایی
3-4-2 : نگهداری نمونه
4-4-2 : برچسب زنی و مشخصات غذا
5-4-2 : تستهای رایج در آزمایش شیر
3- کیفیت پاستوریزاسیون شیر
دانلود پاورپوینت سلامتی و ایمنی شیر و کنترل کیفیت آن