لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه53
بخشی از فهرست مطالب
لخته شدن شیر (کازئین در شیردان ) :
بخش سوم
تغذیه گوساله از تولد تا سه ماهگی
بخش اول
تغذیه گوساله
(Calf Nutrition )
زمان شیر دادن (Time of feeding)
عوامل مهم و متعددی روی مقدار ایمونوگلوبولین سرم خون گوساله ها اثر دارند که اهم آنها عبارتند از :
اثرات تاخیر در اولین تغذیه گوساله باماک
بخش پنجم شیر جانشین *
شروع تغذیه گوساله با شیر جانشین :
به منظور تولید گاوهای پرتولید باید گوساله های شیرخوار با استعداد ژنتیکی بالا را به روش مطلوب و مناسب تغذیه کرد ، اقتصادی بودن گاوداری تا اندازه زیادی تابع موفقیت گاودار در بزرگ کردن و پرورش گوساله های نر و ماده تولیدی است ، زیرا در هر سال باید به طور متوسط 30-20 درصد گاوهای شیری هر گاوداری جایگزین شوند . محیط ومدیریت و بهداشت در امر پرورش بسیار مهم است ولی مهمترین عامل موفقیت : تغذیه ، خوراک و خوراک دادن است . در مورد تغذیه گوساله ها سه مرحله مشخص را باید در نظر گرفت :
الف ) مرحله اول ، کاملاً متکی به خوراک مایع است .
ب ) مرحله دوم ، مرحله انتقال از خوراک تمام مایع به خوراک تمام جامد است .
ج ) مرحله سوم ، مرحله اولیه از شیر گرفتن است .
طول هر یک از این مراحل به طور قابل ملاحظه ای متغیر و تابع سیستم متداول پرورش گوساله می باشد . به طورکلی عقیده بر این است که روش تغذیه دستی (Hand feeding) گوساله ها نسبت به تغذیه طبیعی (Natural feeding ) ارجح می باشد و مصرف شیر جانشین [1] نسبت به شیر کامل (Whole milk ) ، بیشتر باعث اختلال متابولیکی دستگاه گوارش ((Metabolic disorder گوساله ها می شود . گاوداران علاقمند هستند و کوشش می کنند تلیسه هایی پرورش دهند که به خوبی رشد کنند نه اینکه زیاد چاق شوند و نه کمتر از حد استاندارد تغذیه شده باشند و نه رنجور باشند زیرا اثرات تغذیه روی توسعه و تکامل بدن گوساله و قدرت تولید شیر آن هنگام بلوغ نقش مهمی را ایفا می کند ، مثلاً مصرف انرژی زیاد برای ذخیره چربی در قسمت های سطحی پستان آینده و در فضای پارانیشم ها (Parenchyma) مطلوب نیست ، یعنی مصرف انرژی ،
تعیین کننده کیفیت و فعالیت پستان گاو آینده است . علاوه بر این تغذیه زیاد انرژی منجر به ذخیره چربی در بدن گوساله می شود ، یعنی سلول های چربی زیادی در بدن به وجود می آید ، چنین سلولهایی هنگامی که گوساله یا گاو زیر حد استاندارد تغذیه شود خالی می شوند و در هنگام بلوغ هر وقت انرژی زیادی مصرف کنند
* شیرجانشین معمولاًبه سه گروه تقسیم می شود.
- حاوی 15 % درصد یا کمتر الیاف خام و بدون پروتئین گیاهی
- حاوی 15 % درصد الیاف خام و مقدار کم تا متوسط پروتئین گیاهی
- حاوی بیشتر از 15 % درصد الیاف خام و مقدار زیاد پروتئین های گیاهی
- Milk replacer
تحقیق در مورد تغذیه گوساله