اتیلن گازیست بی رنگ با طعم شیرین که فوق العاده قابل اشتعال است .با فرمول محدوده اشتعال آن در هوا 36-3 درصد حجمی می باشد . همچنین یک گاز اختناق آور به شمار می رود . به مقدار کمی در آب ، الکل و اتیل اتر حل می شود . در جدول 1 برخی خواص فیزیکی اتیلین ارائه شده است .
اتلین و مشتقان آن
اتیلن بزرگترین حجم تولیدات محصولات پتروشیمی را به خود اختصاص داده است . اتلین عمدتا بصورت پلیمر و ماده اولیه جهت تولید بسیاری از مواد پایین دستی صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد و نقش بسیار مهمی در این صنعت دارا می باشد . از زمانی که اتیلن از مواد نفتی بصورت صنعتی تولید شد ، جای استیلن را بعنوان ماده اولیه در بسیاری از مواد گرفت . طبق آمار سال 2000 میلادی ، میزان تولید جهانی اتیلن در این سال6 10 ×90 تن بوده است که پیش بینی می شود تا سال 2005 هر سال 5/4% رشد داشته باشد . پیش از 80% اتیلن جهت توئلید اتیلن اکسید ، اتیلن دی کلرابد و انواع پلی اتیلن بکار برده می شود . مقادیر زیادی از اتیلن همچنین جهت تولید اتیل بیزین ، الکلها ، الفینها ، استالدهید و وینیل استات بکار برده می شود .
تولید پلی اتیلن با دانسیته پایین ( LDPE ) و پلی اتیلن خطی بادانسیته پایین بیشترین سرعت رشد تولید را داشته اند . بیشترین مصرف اتیلن در تولید پلیمر ها است . پیش بینی که پلی اتیلن و پلی وینیل کلراید ( PVC ) رشدی در حدود 5% در سال داشته باشند . برای اتلین اکسید واتیل بنزن رشدی در حدود 5/4 – 4% پیش بینی می شود .
مهمترین مواد شیمیایی پایین دستی که از اتیلن و مشتقان آن تولید می شود در لیست ذیل ارائه شده است . در این قسمت شناسنامه مواد شیمیایی مهم استخراج شده از اتیلن که نام آنها در لیست ذیل آورده شده ، ارائه شده است . در شناسنامه هر ماده ، خواص عمومی ، کاربردها، روش یا روشهای مهم تولید ، میزان سرمایه گذاری ، میزان تولید و مصرف جهانی ، شرکتهای صاحب لیسانس ، قیمت فروش محصول و وضعیت تولید در ایران ارائه شده است .
لیست مواد مشتق شده از اتیلن :
- اتیلن
1- آلفا الفین های خطی
2- اتانول
3- اتیلن استات
4- اتیلن وینیل استات کوپلیمر
5- اتیلن دی کلراید
6- اتیلن کلوهیدرین
7- اتیلن گلیکولها ( مونو ، دی ، تری ، تترا و پلی )
8- استالدهید
9- استیک اسید
10- پروپیونیک اسید
11- اکتنها
12- اکرولئین
13- اکریلونیتریل
14- اتیلن اکسید
15- الفینها
16- الیاف کربن حاصل از پلی اکریلونیتریل
17- پلی اتیلن ( دانسیته پایین ، متوسط ، بالا )
18- پلی اتیلن ترفتالات
19- پلی تترافلوئورو اتیلن
20- پلی اتیلن ( دانسیته متوسط و بالا )
21- پلی اتیلن ( دانسیته پایین )
22 – پلی وینیل استات
23- پلی وینیل اتیل اتر
24- پلی وینیل الکل
25- پلی و ینیل بوتیرال
26- پلی و ینیل فرمال
27- پلی وینیل کلراید
28- پلی وینیل متیل اتر
29- پلی وینیلیدین کلراید
30- اتیلن تترا کلراید
31- تر ی کلرواتان ( 1و1و1 – تری کلرواتان
32- کروتن آلدهید
33- کلرواستیک .
34- لاستیکهای اتیلن پروپیلن
35- مومهای پلی الفینی
36- وینیل اتر
37- مونومر وینیل کلراید
38-وینیلیدین کلراید
39- اتانول آمینها ( مونو، دی ، تری )
40- اتیل آکریلات
41- ایزو پروپانال
42- الیاف پلی آکریلونیتر یل
کاربرد ها
از اتیلن در تهیه الیاف مصنوعی ، حلالها ، نرم کننده ها ، شوینده ها ، ضد یخ و الکل استفاده می شود . همچنین ماده اصلی تهیه پلی اتیلن ، اتیلن اکساید ، اتیلن دی کلراید ، اتلین گلیکول وینیل کلراید و استالدهید می باشد .
پلی اتیلن :
خواص عمومی
بصورت پلاستیکهای جامد آمورف ، یا کریستالهای سفید می باشد . بی بوست در بنزین داغ محلول ئو در آب نا محلول می باشد . به شدت با فلو ئور واکنش می دهد و قابل احتراق است . محلول شیمیایی اسیدها و قلیا ها در دمای معمولی روی این ماده اثر ندارند . در جدول 1 برخی خواص فیزیکی پلی اتیلن ارائه شده است
شامل 87 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله بهینه سازی لوله های پلی اتیلن