نقره فلزی قیمتی (نجیب)٬ به رنگ سفید براق است. اسید کلریدریک٬ اسید سولفوریک و اسید استیک به طور جزیی بر آن اثر میکند٬ برعکس اسید نیتریک٬ آن را به صورت نیترات نقره حل میکند. نقره توسط سولفور هیدروژن و ترکیبات دیگر گوگرد تولید سولفور نقره به رنگ سیاه مینماید. اکسیژن هوا به نقره آسیبی نمیرساند.همچنین در مقابل اغلب محلولهای نمکی و غذایی نیز مقاومت دارد.
الکترولیتهای آبکاری نقره
حمامهای نقره کاری شامل سیانید ساده نقره٬ کربنات پتاسیم٬ سیانید پتاسیم یا سیانید سدیم می باشد. هنگامی که از سیانید پتاسیم استفاده میشود پوشش به سختی می سوزد. ضمنا لایهها براق و حمامها دارای خاصیت هدایت جریان بیشتری هستند. سیانید قلیایی موجود در الکترولیت تحت تاثیر CO2 موجود در اتمسفر به طور جزیی تجزیه شده و تولید کربنات میکند. کربنات تولید شده خاصیت هدایت الکتریسیته و قدرت نفوذ الکترولیت را زیاد میکند.
پوششهای نقره که در حمامهای سیانیدی ساده ایجاد میشود کدر هستندو باید در هنگام پوششکاری برشکاری نمود. عملیات اجتنابناپذیر جلاکاری علاوه بر اینکه قیمت را بالا میبرد٬ سبب از بین رفتن فلز نقره نیز میشوند. در حال حاضر حمامهای نقره حاوی مواد افزودنی مختلف سبب ایجاد لایههای براق به کار برده میشوند. این حمامها معایب الکترولیتهای ساده را ندارند.
الکترولیتهای آبکاری
- الکترولیتهایی برپایه اسید سولفوریک یا اسید فلوریدریک
- الکترولیتهایی که فسفات در بر دارند
- الکترولیتها ی سیانیدی
الکترولیتهای اسیدی بر پایه سولفات به غیر از اندود نمودن مستقیم برای دیگر فلزات مناسب نیستند. اینها روی آهن٬ آلومینیم و روی به طور مستقیم تولید روکش نمیکنند اگر در یک الکترولیت اسید اشیایی از جنس آهن٬ آلومینیم و روی فرو ببریم یک لایه اسفنجی در نتیجه مبادله یونی ایجاد میشود. این یک لایه پایداری بدون چسبندگی برای لایههای دیگر خواهد بود
شامل 17 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق آبکاری با نقره