پیشگفتار
یک موضوع تاریخی
سلاح های شیمیایی وانواع آن
اقدامات ایمنی
اقدامات ایمنی در رابطه با چشم
اثرات زیست محیطی
تولید سلاح های شیمیایی
خلع سلاح های شیمیایی
آشنایی با یکی از بمب های شیمیایی
حملات شیمیایی رژیم بعث در جنگ 8ساله
انواع سلاح های شیمیایی
آثار سلاح های شیمیایی
منابع
هشتم تیرماه روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی است. ارتش عراق نخستین بار در 27 مهرماه 1359 در جنگ، در استان خوزستان، از سلاح شیمیایی استفاده کرد. در این سال، عراق 4 بار از سلاح شیمیایی از نوع تاول زا (گاز خردل) استفاده کرد که 1 مصدوم و 20 شهید بر جای گذاشت.
حمله های شیمیایی ارتش بعث در سالهای 1360 و 61 – مقارن با عملیات پیاپی رزمندگان اسلام - گسترش یافت. در سال 1360، عراق 6 بار از این سلاح مرگبار و غیر انسانی استفاده کرد که باز در همان منطقه (جبهه های جنوب) و از همان نوع تاول زا بود؛ این بار 101 نفر به شهادت رسیدند.
در سال 1361، در عملیات «والفجر» مقدماتی، 12 بار مناطق غرب و جنوب مورد اصابت بمبهای شیمیایی قرار گرفت. در سال 1362، در عملیات «والفجر 2» و «والفجر 4»، جبهه میانی و غرب و شمال غرب و بخشی از استانهای ایلام و آذربایجان غربی و اردبیل و باختران و کردستان و سلیمانیه 64 بار مورد اصابت بمبهای شیمیایی از نوع تاول زا (خردل) و اعصاب (تابون) قرار گرفتند. بر اثر این حملات وحشیانه و غیر انسانی، صدها نفر شهید و هزاران نفر مصدوم شدند.
بر اساس آمارهای رسمی، تعداد کل شهدای حملات شیمیایی در طول جنگ حدود 2600 شهید و تعداد کل مصدومان نظامی و غیر نظامی حملات شیمیایی 107 هزار نفر و تعداد جانبازان شیمیایی (که در حال حاضر تحت پوش بنیاد جانبازان اند) در حدود 45 هزار نفر است.
امروزه، 182 کشور به عهدنامه منع سلاحهای شیمیای ملحق شده اند. بنابر این، بیشتر اعضای جامعه بین المللی تصمیم گرفته اند که سلاحهای شیمیایی را به طور کامل از جهان حذف کنند. خانواده های بسیاری در ایران از ایثارگران و جانبازان شیمیایی نگهداری می کنند و رنج و درد طاقت فرسا و فراوانی را به دوش می کشند.
امسال، در مراسم روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی، شهروندان «هیروشیما» به ایران می آیند. اعضای «انجمن صلح طلب MOCT » به نمایندگی از شهروندان «هیروشیما»، در آستانه روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی، از برخی مناطق مرزی کشورمان بازدید می کنند که هدف بمباران شیمیایی قرار گرفته اند.
برای بزرگداشت یاد و خاطره قربانیان سلاحهای شیمیایی، مراسم ویژه ای با حضور این گروه برگزار می شود. مراسم روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی و تجلیل از جانبازان شیمیایی هشتم تیر از ساعت 17 تا 19 در محل «پارک شهر» تهران برگزار می شود. میزبان اصلی مراسم روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی شهرداری تهران و بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری «انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی» و خانه محیط زیست ایران است.
شامل 38 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله درباره سلاح های شیمیایی