کاهش تدریجی در منابع سوخت های فسیلی و افزایش آلودگی در سطح جهان،تمدن را برای یافتن شیوه هایی جدید به منظور استفاده از منابع مشابه و سوخت های جایگزین هدایت می کند.منابعی که نه تنها ترسی از تمام شدنشان وجود نداشته باشد، بلکه آلودگی های قبلی را هم نداشته باشد. شکل گیری این اقدامات به دهه 1950 باز می گردد.یعنی زمانی که زیست شناسان با شناسایی و دستکاری ژن ها،اولین گام ها را برای ورودبه قرن بیوتکنولوژی برداشتند.
شرکت های فعال در حوزه انرژی،آزمایش هایی را بر روی منابعی به عنوان جایگزین زغال،نفت و گاز طبیعی آغاز نموده اند. دانشمندان امیدوارند تا به اصلاح محصولاتی همچون نیشکر که هم اکنون نیز به منظور تولید سوخت در برخی اتومبیل ها استفاده می شود بپردازند.انتظار می رود تا اتانول حاصله از شکر وغلات تا بیش از 25 ذرصد سوخت وسایل موتوری را تا اواسط اینقرن تامین کند. حتی محققین به شیوه های پیچیده تری در رابطه با سوخت های زیستی روی آورده اند و امید وارند این سوخت ها به طور کامل جایگزین سوخت های فسیلی شوند. دانشمندان اخیرا به نوعی باکتری به نام E.Coli دست یافته اند که می تواند پس مانده محصولات کشاورزی،اضافات باغچه ها،زباله های جامد شهری و ضایعات کاغذ را مصرف و به اتانول تبدیل کند.
دانشمندان فعال در صنعت شیمی از تولید جایگزینی برای نفت که سالها به عنوان ماده خام اصلی در تولید پلاستیک استفاده می شود با منابع تجدید شدنی ای توسط میکرو ارگانیسم ها و گیاهان تولید می گردد، سخن به میان آورده اند. یک شرکت انگلیسی به نام "ای سی آی" نژادهایی از نوعی باکتری که قادر به تولید پلاستیکی مخصوص با ویژگی هایی از جمله میزان هایی متفاوت در انعطاف پذیری می باشد،تولید نموده است. این نوع پلاستیک که صد در صد در محیط تجزیه پذیر است،می تواند همانند پلاستیک های تولید شده از مواد نفتی مورد استفاده قرار گیرد.در سال 1993، دکتر"کریسسومر ویل" مدیر بخش زیست شناسی گیاهی در موسسه "کارنجی واشنگتن" ژن سازنده پلاستیک را در گیاه خردل وارد نمود که نتیجه آن تبدیل گیاه به یک کارخانه پلاستیک سازی بود.
همچنین به بیو تکنولوژی به عنوان ابزاری مهم در جهت پاکسازی محیط زیست نگریسته میشود. "اصلاح زیستی" یا "زیست درمانی" در واقع استفاده از موجودات زنده و عمدتا میکرو ارگانیسم ها به منظور از بین بردن یا بی خطر کردن مواد آلوده کننده خطر ناک و زباله های خطر آفرین است. هم اینک، نسل جدیدی از موجودات ژنتیکی گسترش یافته اند تا صرفا مواد سمی را به مواد بی خطر مبدل سازند. محققین از یک سری قارچ ها، باکتری ها و جلبک هایی که تحت فن آوری های مهندسی ژنتیک قرار گرفته اند به عنوان "ابزار جدید زیستن" با هدف جذب فلز های آلوده کننده و رادیو اکتیویته همچون جیوه ،مس، کادمیم، اورانیوم و کبالت بهره می برند. "موسسه تحقیقاتی ژنوم" که یکی از شرکت های فعال در حوزه بیو تکنولوژی محسوب می شود، به نحو موفقیت آمیزی از مواد مواد رادیو اکتیویته را پاکسازی کند. به واسطه تولید بیش از 200 میلیون تن مواد خطر ناکی که سالانه تنها در امریکا تولید می شود و نیز هزینه های هنگفت پاکسازی محل های تخلیه زباله های سمی که تخمین زده می شود بالغ بر1.7 تریلیون دلار خواهد بود،تحلیلگران صنعتی متقاعد شده اند تا در قرن بیوتکنولوژی اصلاح زیستی را به عنوان یکی از صنایع در حال رشد برشمارند.
پیش گفتار: ( از نو ساختن دنیا) 2
گیاهان مقاوم به حشرات و آفتها 10
گیاهان مقاوم به علفکشها 11
گیاهانتحمل کننده شرایط سخت.. 12
گیاهان و میوههائی که دارای زمان ماندگاری بیشتر هستند. 14
گیاهانی که دارای خاصیت درمانی یا پیشگیری هستند. 14
بیومدسینیا بیوفارماسئوتیکال. 20
نقش مهندسی شیمی در بیوتکنولوژی.. 24
دلایل توسعة آیندة فرآیندهای بیوتکنولوژی.. 27
تفاوت اصلی فرایندهای زیستی با فرایندهای شیمیایی.. 28
تفاوت فرایندی واکنشهای شیمیایی و بیولوژیکی از نظر شرایط واکنش... 30
بیوتکنولوژی و صنایع غذایی.. 32
تولید محصولات نهایی غذایی با استفاده از بیوتکنولوژی.. 34
تودة میکروبی و پروتئین تکیاخته بهعنوان غذا 35
استفاده از پروتئین میکروبی (QUORN) در خوراک انسان. 36
تولید مواد افزودنی غذایی با استفاده از بیوتکنولوژی.. 37
اصلاح مستقیم مواد غذایی و مواد افزودنی به غذا 39
استفاده از آنزیم لیپاز در بهبود کیفیت روغنها و چربیها 41
استفاده از آنزیم آمیلاز در صنایع نشاسته. 41
حذف آب از محیطهای کشت آنزیمی استفاده از آنزیمها 43
چند مثال دیگر از اصلاح آنزیمی افزودنیهای غذایی.. 45
کاربردهای تشخیصی برای تایید ایمنی و سلامت محصولات غذایی.. 46
این نگرش مثبت از تصفیة پسماند یعنی پیشگیری از ایجاد پسماند، مزایای زیر را دارد. 48
مزایای بکارگیری بیوتکنولوژی غذایی.. 49
علم بیوتکنولوژی و پتروشیمی.. 50
استفاده از تکنولوژی جدید درصنایع پتروشیمی.. 50
شامل 56 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود تحقیق مهندسی شیمی و بیوتکنولوژی