انرژی الکتریکی به دلیل مزایای زیادی که دارد هر روز به مصرف آن اضافه می گردد . در مقابل مزایای آن ، انرژی الکتریکی داری خطراتی نیز می باشد ، بخصوص در صنایع و آزمایشگاه ها که با جریان ها و ولتاژها ی بالا سرو کار دارند ، رعایت اصول و ایمنی و حفاظت افراد بایستی در اولویت و رأس امور باشد یا به عبارتی اول ایمنی بعد کار .
خطرات برق گرفتگی بطور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: -
خطر برق گرفتگی -1
خطرآتش سوزی -2
خطر برق گرفتگی :
بطور کلی عبور جریان برق از بدن را برق گرفتگی یا شوک الکتریکی می گویند . در صورتی که جریان برق از بدن عبور نماید ، بدن عکس العمل شدید در مقابل آن از خود نشان می دهد که به آن شوک الکتریکی گویند .اثرات این برق گرفتگی از احساس شوک شروع شده تا حالت سنکوپ یعنی بیهوشی کامل می تواند برسد . لذا برای برق گرفتگی دو مرحله می توان تعریف نمود.
1 -آستانه احساس 2 - آستانه انقباض
عبور جریان کم آستانه احساس و گذشتن از حد معین جریان و عکس العمل عضلانی بدن خواهد داشت که به آن آستانه انقباض می گویند. آستانه احساس برای قسمت های مختلف بدن متفاوت است ، بطور مثال آستانه احساس زبان45/0 میلی آمپر و استانه احساس برای پوست بدن در حدود میلی آمپر است که آستانه احساس پوست هر یک از اعضا متفاوت است ، البته در شدت جریان9میلی آمپر دست ها به سختی تکان می خورند ، ولی5/99 درصد افراد سالم می توانند سیم برق دار را رها کنند.
برق گرفتگی در ولتاژهای بالا غیر قابل علاج می باشد زیرا که قوس های الکتریکی درجه حرارتی بیش از2000 درجه تولید می کنند که در اثر آن تمام عضلات و ماهیچه ها و
شامل 12 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله تاثیرات الکتریسیته بر بدن