واژه بوریج عموماً معادل آشامیدنی ها و نوشیدنی ها در نظر گرفته شده است و تمام انواع مایعات قابل آشامیدن در آن جای دارد در این مفهوم آشامیدنی ها ممکن است طبیعی باشند مانند انواع آب میوه و شربت آب میوه ها یا مصنوعی مانند نوشابه های گازدار و شبه آب میوه ها . آشامیدنی ها را می توان به دو گروه عمده آشامیدنی های غیر الکلی گازدار مانند نوشابه های سودا و نوشابه های گازدار و آشامیدنی های بدون گاز محرک مانند قهوه و چای تقسیم کرد .
2-1-2 آب مقوی ( سودا )
نوشابه گازداری است بی رنگ مانند آب معدنی با طعم خاص که بیشتر برای رقیق کردن مشروبات الکلی ( ویسکی ) بکار می رود چاشنی های آن مرکب از انواع روغن لیمو ، کلرور کنیون ، اسید سیتریک و حدود 10 درصد شکر بعلاوه 5/4 حجم گاز کربنیک می باشند.
3-1-2 آب کربناته
یک نوشیدنی است که از حل کردن دی اکسید کربن در آب تولید می گردد دی اکسید کربن طعم و احساس دهانی را افزایش می دهد . حفظ گاز بیشتر در نوشابه های کم کالری متداول است زیرا مواد جامد قندی را جذب می کند.
4-1-2 نوشابه های غیر الکلی
اصطلاحی است که عموماً برای تمام مایعات نوشیدنی فاقد الکل بکار می رود ولی اکثراً به معنی خاصی به نوشیدنی های گازدار اشاره دارد .
5-1-2 نوشابه های گازدار و بدون گاز
منظور از نوشابه های گازدار مایعات نوشیدنی هستند که در آنها گاز کربنیک دمیده شده و معمولاً در بطری سربسته استریل پر شده اند مانند انواعی با نامهای تجارتی سودا، پپسی، کولا و غیره . به نوشابه های فاقد گاز دی اکسید کربن نوشابه های بدون گاز اطلاق می گردد.
6-1-2 نوشابه گوارا
اصطلاحی است که عموماًبرای هر دو نوشابه غیر الکلی که اساس آن آب باشد و به صورت خنک نوشیده شود بکار می رود یک دسته از اینها عمدتاً آب میوه یا شربت میوه جات هستند که معمولاًگازدار نمی باشند و دسته دیگر ترکیبات ساختگی هستند که اکثراً با گاز کربنیک گازدار می شوند مانند انواع کولا و غیره . این اصطلاح در مقابل نوشابه
شامل 99 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله فرایند تولید نوشابه