دانلود پروژه کاراموزی رشته دامپزشکی با موضوع گاوداری
نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 70
فهرست محتوا
گزارش کارآموزی گاوداری
تاریخچه گاوداری :
تاریخچه گاوداری در جهان:
اهمیت اقتصادی گاو :
ارزش شیر در تغذیه انسان
ساختار بدنی
نژادهای گاو
نژادهای گاوهای اروپایی
استفادهها
وضعیت بدنی در گاوهای شیری
دوره خشکی:
اوایل شیرواری:
اواسط شیرواری:
اواخر شیرواری:
مهم ترین نکات جهت یادآوری :
نتیجه :
نکات کاربردی در مدیریت تغذیه ای گاو های شیری
نکات عمومی در تغذیه گاوهای شیری :
تغذیه ی دوره ای گاوهای شیری :
ترتیب تولید در گاوهای شیری به صورت زیر می باشد :
1- برنامه های تغذیه ای در مرحله اول تولید :
2- مدیریت تغذیه ای در مرحله دوم شیر دهی :
3- مدیریت تغذیه ای در مرحله آخر شیر دهی :
4- مدیریت تغذیه ای گاوهای خشک :
مواردی که در این مرحله در زمینه تغذیه ی گاوها در نظر می باشند عبارتند از :
آنستروس و استروس در گاوهای شیری
تشخیص مشکل (معضل) :
آنستروس (anestrus) :
تکنیک انتقال جنین در گاو
همزمان سازی فحلی 2:
سوپر اوولاسیون 3 :
شستشوی جنین5 :
انجماد جنین6:
روش های انجام عمل ET :
هدف از انجام عمل ET :
1- انجام آزمایش بر روی جنین ها :
2- بکارگیری ماده گاوهای اصیل در تولید گوساله های نر ممتاز :
3- انتقال وسیع و نامحدود ژن:
پیشگیری از جا به جایی شیردان :
مقدمه :
Shaver در یک نشریه عوامل تغذیه ای را که برای جابه جایی شیر دان خطر ناک هستند ٬ منتشر کرد .هدف از این مقاله اهمیت یافته ها و اطلاعات جدید در ارتباط با جابه جایی شیر دان و بحث اعمال مدیریتی ضروری برای پیشگیری از این اختلال متابولیکی می باشد .جابه جایی شیردان سبب اتلاف اقتصادی از طریق هزینه های درمان ٬ حذف کردن نابهنگام و کاهش تولید در گله های شیری می شود . هزینه های متداول درمان از 100تا 200 دلار برای هر مورد بوده و از 10 درصد از گاوهایی که مبتلا به جابه جایی شیردان تشخیص داده میشوند حذف شده یا قبل از معاینه بعدی میمیرند . گاوهای درمان شده ای که در گله باقی می مانند 350کیلوگرم ٬ شیر کمتر در رکوردگیری ماه بعدی نسبت به گاوهایی که به جابه جایی شیردان مبتلا نشدند تولید می کنند .
80تا 90درصد جابه جایی های شیر دان به طرف سمت چپ بوده و به طور متوسط ٬میزان وقوع سالانه برای جابه جایی شیردان به سمت چپ (LDA)در گاوهای شیری از 4/1تا 8/5 درصد می باشد . طبق یک سر شماری از 71 گله شیری با 574گاو ٬ میزان وقوع 3/3 درصد را برایLDA (صفر تا 14 درصد ) از سر شماری 61 گله شیری با تولید بالا با متوسط تولید شیر 24000 پوند در هر دوره گزارش کردند ...
دوره انتقال :
اختلالات پس از زایمان :
شرایط بدنی گاو:
افزایش تدریجی تغذیه با کنسانتره:
تغذیه با کنسانتره بعد از زایمان :
هیپوکلسیمی (کاهش کلسیم خون):
شکل فیزیکی جیره :
برنامه علوفه ای گاو خشک :
مدیریت آخور:
نتیجه گیری :
کلیدهای مناسب برای مدیریت تولید مثل گاوهای شیرده
مقدمه :
تولید مثل عاملی کلیدی در تعیین بازده پرورش گاوهای شیرده می باشد. در بهترین شرایط هر ماده گاو، سالانه یک گوساله تولید خواهد کرد. از نظر اقتصادی، باروری معمولا با توجه به فاصله زایش پی در پی دو گوساله ارزیابی می شود. معیارهای اندازه گیری بازده تولید مثل، شامل تعداد تلقیحات به ازای آبستنی، میزان آبستنی در ازای اولین تلقیح، تعداد روزهای باز و فاصله زایش می باشد. فاصله زایش مطلوب در بیشتر گاوداریها 12-13 ماه است. در بیشتر گاوداریها درصد آبستنی با اولین تلقیح بین 50-60 % است و برای 55% آبستنی ها به حدود 8/1 تلقیح برای هر آبستنی نیاز است. یکی از دلایل مهم اقتصادی نبودن پرورش گاو شیری در استان، پایین بودن راندمان تولید مثلی در گله هاست. ضعف در تشخیص بموقع فحلی و آبستنی موجب می شود تا فحلیهای زیادی در زمان طول عمر اقتصادی گاو از دست برود که این امر به خودی خود سبب طولانی شدن فاصله دو زایمان و به تبع آن ضررهای مالی فراوان به دامداران می گردد. این مقاله ترویجی، که با همکاری کارشناسان مرکز تحقیقات و معاونت امور دام و بخش ترویج استان تهیه شده است، سعی دارد که دامداران استان را با روشهای سنتی و علمی تشخیص به موقع قحلی و آبستنی متعاقب تلقیح آشنا کند...
مفهوم فحلی:
جنبه های اقتصادی تشخیص فحلی:
علائم و نشانه های فحلی:
- استفاده از رکورد برداری و تابلوی تولید مثل:
2 - استفاده از دوربین مدار بسته:
3-استفاده از قدم شمارMovement detector (Pedometer):
مسائلی در مورد تلقیح مصنوعی
چه موقع تلقیح نماییم ؟
تشخیص فحلی و زمان مناسب تلقیح :
چه موقع فحل یابی کنیم ؟
اهمیت اولین فحلی گاو :
چند نکته مهم در تلقیح مصنوعی :
جدول:مراحل نمو و توسعه دستگاه گوارش گوساله ها
دانلود پروژه کاراموزی رشته دامپزشکی با موضوع گاوداری.Doc