لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:27
فهرست مطالب
ذرت Corn
نام علمی Zea maysکلیات گیاه شناسی
ترکیبات شیمیایی:
خواص داروئی:
خواص درمانی ذرت
خواص درمانی کاکل ذرت
یونجه
کلیات گیاه شناسی
ترکیبات شیمیایی:
خواص داروئی:
جو Barley
نام علمی Hordeum vulgareکلیات گیاه شناسی
ترکیبات شیمیایی:
خواص داروئی:
طرز استفاده:
برنج RICE
نام علمی Oryzaکلیات گیاه شناسی
ترکیبات شیمیایی:
خواص داروئی:
جودوسر (یولاف) Oat
نام علمی Avena sativaترکیبات شیمیایی:
خواص داروئی:
سیر Garlic
نام علمی Allium sativum
ذرت Corn
نام علمی Zea mays
کلیات گیاه شناسی
ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.
ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .
غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .
ترکیبات شیمیایی:
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :
انرژی 350 کالری
آب 13 گرم
پروتئین 9 گرم
چربی 4 گرم
مواد نشاسته ای 72 گرم
کلسیم 22 میلی گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 285 میلی گرم
فسفر 265 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
ویتامین آ 490 واحد
ویتامین ب 1 0/4 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/12 میلی گرم
ویتامین ب 3 2/2 میلی گرم
ارسنیک 30 میلی گرم
کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .
در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :
گوگرد 2/8 میلی گرم
کلر 3/6 میلی گرم
فسفر 5/2 میلی گرم
سیلیسیم 4 گرم
آهن 0/06 میلی گرم
کلسیم 1/7 میلی گرم
منیزیم 1/4 میلی گرم
سدیم 0/2 میلی گرم
پتاسیم 26/5 میلی گرم
همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .
خواص داروئی:
خواص درمانی ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است "
1)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .
4)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .
5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.
خواص درمانی کاکل ذرت
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،مقدر 30 گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .
1-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
3-سنگ مثانه ،التهاب ،ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .
4-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .
بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .
1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.
2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .
3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
4)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .
5)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند
تحقیق در مورد سیستماتیک گیاهی