فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله دامپروری و امور دام در کشور

اختصاصی از فی توو دانلود مقاله دامپروری و امور دام در کشور دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله دامپروری و امور دام در کشور


دانلود مقاله دامپروری و امور دام در کشور

دامپروری و امور دام در کشور
اولین فعالیتهای دولت در زمینه امور دام از سال 1279 بصورت تأسیس مدرسه فلاحت مظفری شروع شد که توسط واشر بلژیکی اداره می‌شد این مدرسه در سال 1285 پس از اتمام ماموریت واشر تعطیل گردید در این مدرسه دروس کشاورزی و امور دام تدریس می‌شد و کلیه فارغ‌التحصیلان در مناطق روستائی مشغول فعالیتهای تولیدی می‌شدند.
از سال 1314 در اداره کل فلاحت، ترویج دامپروری و دامپزشکی شروع شد ولی با توجه به کمبود متخصص بسیار محدود بوده است این مروجین عمدتاًَ از نیروهای فارغ‌التحصیل خارج از کشور و مستشاران خارجی بوده‌اند و در همین سال ایستگاهی در روستای حیدرآباد کرج به نام ایستگاه دامپروری حیدرآباد تأسیس و با وارد کردن نژادهای گاو و گوسفند و طیور خارجی شروع به ترویج نژادهای خارجی نموده‌اند این فعالیتها استمرار پیدا کرد تا اینکه در سال 1320 وزارت کشاورزی تاسیس گردید.
در سال 1329 وزارت کشاورزی اقدام به تاسیس بنگاه دامپروری کشور و اداره کل دامپزشکی نمود. عمده فعالیتهای بنگاه عبارت بود از ورود انواع نژادهای مختلف گاو ماده، گاو نر، گوسفند، مرغ، خروس، ماشین جوجه‌کشی و ترویج اصول دامپروری و ایجاد واحدهای دامداریهای باصطلاح صنعتی بوده است همچنین این بنگاه جهت اشاعه فعالیتهای خود در برخی از شهرستانهای کشور در مورد دامهای مختلف به تشکیل ایستگاههای نمایشی اقدام کرده است.
از همان سال در اطراف تهران تلقیح مصنوعی آغاز شده و به تدریج این امر با تشکیل ایستگاههای مختلف و اعزام تکنسین‌های تلقیح مصنوعی در سطح کشور توسعه پیدا کرده است. این روند تا سال 1332 ادامه داشت تا اینکه پس از کودتای 28 مرداد 1332 و پیرو اصل 4 ترومن استعمار،‌ شورا را بنیان نهاد و سازماندهی و تشکیلات کشاورزی ایران بدون هیچگونه سنخیتی با مسائل کشاورزی و دامی موجود کشور رو به توسعه گذاشت (این عمل با توجه به ورود متخصصین ترویج از خارج شکل گرفت) و با توجه باینکه تا آن زمان تمام فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در خارج از کشور تحصیل کرده بودند خود آگاه و تحت تأثیر پیشرفتهای کشورهای اروپایی و آمریکایی قرار گرفته و بدون کمترین توجه به ساختار اجتماعی، اقتصادی،‌فرهنگی، مناطق روستایی که اصلی‌ترین تولیدکنندگان فرآورده‌های دامی کشور میباشند تشکیلات دامپروری را با الگوی رایج در کشورهای خارجی سازماندهی کردند و این همان چیزی بود که استعمارگران طلب میکردند. این روند ادامه داشت تا اینکه در جلسه مورخ 26/7/1340 طبق تصویب‌نامه هیئت دولت وقت و بنا به پیشنهاد وزارت کشاورزی بنگاه دامپروری کشور به سازمان دامپروری کشور تغییر تشکیلات داده است. از اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه که درآمد ایران از محل صادرات نفت،‌ بدلیل افزایش سریع قیمت آن، بسرعت افزایش یافت. شرکتهای دولتی با عناوین ظاهر فریب که عمدتاًَ نقش تجاری داشته و فعالیتهای واردات و توزیع دام و مواد و مصالح و ابزار کار و فرآورده‌های آنرا به عهده داشتند یکی پس از دیگری بوجود آمدند که در عمل باعث رکود فعالیتهای تولیدی داخل و یا حداقل عدم رشد این بخش در روستاها شدند و بجای آن واحدهای تولیدی صنعتی با سیاست وابستگی به ممالک خارجی توسعه یافتند بعضی از این سازمانها و موسسات عبارتند از
بدنبال سیاست‌های استعمارگرانه و در جهت تقویت آن هر گونه ارتباط تشکیلاتی بین اجزاء فوق‌الذکر و ایجاد وحدت رویه رویت نشد و هر یک بطور مجزا اقدام به سیاستگذاری اجزاء‌ می‌نمودند. بطوریکه از نظر سازماندهی تشکیلات دامپروری ایجاد مؤسساتی چون سازمان گوشت،‌ صندوق عمران مراتع، شرکت جوجه‌کشی نارمک، شرکت توسعه پرورش بوقلمون، سازمان دامداران متحرک و ... همگی در راستای سیاست تغییر ساختار دامپروری کشور بوجود آمدند اگر چه در دستور کار هر یک از تشکیلات دولت در دامپروری اهداف مشخصی مورد نظر است لیکن بعلت عدم جامع‌نگری ساختار ناهمگون تشکیلات با واقعیات مسائل و مشکلات آن و عدم هماهنگی با یکدیگر نه تنها نتوانست ره‌آوردی برای بخش داشته باشد بلکه خود معضل و شکل جدید در نابسامانی تشکیلات دولتی فراهم آوردند و بواسطه حجم عظیم تدارکات خارجی و بازرگانی، جمیع تشکیلات در خدمت سیستم به اصطلاح صنعت دامپروری متوجه گردیده است.
تکنولوژی پرورش دام و طیور در ایران
پرورش دام و طیور در ایران به دو صورت سنتی و صنعتی وجود دارد،‌بخش سنتی بیشتر متکی به تجربیات قدیمی و بدور از دست آوردهای علمی و نوین پرورش می باشد، در حالی که از نظر کتب تعداد بالایی را در بر دارد. در پرورش سنتی راندمان تولید به دلیل دور بودن از مسائل فنی و بی توجهی به امر بهداشت و درمان، تولید مثل و اصلاح دام و تغذیه در حد پایینی قراردارد.پرورش دام و طیور به صورت صنعتی دردهه های اخیر به علت سود آوری بالا مورد توجه قرار گرفته است ولی در این بخش به دلیل
1- نبودن برنامه
2- بکارگیری روشهای مدرن به صورت ناقص،‌ دامدریهای صنعتی نیز نتوانسته اند به
3- کمبود نیروهای متخصص
راندمانهای مطلوب در سطح جهانی نزدیک شوند.  

 

شامل 11 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله دامپروری و امور دام در کشور
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.