فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درمورد لوت ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها

اختصاصی از فی توو مقاله درمورد لوت ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله درمورد لوت ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها


مقاله درمورد لوت  ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:17

فهرست مطالب:

لوت lut  (ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها)

سازی است از خانوادة آلات موسیقی رشته‌ای مفیّد که به آن عود نیز می‌گویند. زاکس نوشته است: «...نام این ساز از واژة العود عربی گرفته شده است. خود ساز در حملة اعراب به شمال آفریقا به آن دیار می‌رود و از آن جا توسط سارازان ها به اسپانیا و سیسیل آورده می‌شود. لوت در اواخر قرون وسطی در اروپا رواج پیدا می‌کند. در قرن پانزدهم میلادی به عنوان یکی از سازهای محبوب اتاقی به شمار می‌آید. در قرن هجدهم با رواج  انواع گیتار از اهمیت عود اندکی  کاسته می‌شود ولی در قرن اخیر مجدداً برای احیاء این ساز کوشش‌های مفیدی به عمل می‌آید...» سپس زاکس به چگونگی املای واژة عود در کشورهای گوناگون می‌پردازد. از جمله می‌نویسد: «انگلیسی‌ها lute (لوت)، فرانسوی‌ها luth (لوت)، ایتالیایی‌ها liuto (لیوتو)، در اسپانیا laud (لائود)، در پرتغال alaude (آلئوده) و در شوروی ruth  (روت) می‌نویسند.» نیز عود، بربط و رود.

سارازان یا ساراسان، نامی که یونانیان و رومیان متاخر به مردم چادر نشین بیابان سوریه و عربستان، که مزاحم مرزهای امپراطوری روم در جانب سوریه بودند اطلاق می‌کردند، و سپس به عرب‌ها و توسعاً، خاصه در موارد مربوط به جنگ‌های صلیبی به مسلمانان به طور کلی اطلاق می‌شد.( دایره المعارف فارسی مصاحب)


وجدانی، فرهنگ تفسیری موسیقی.

Lute(E), luth(F), laute(G), lauto, leuto, liuto(I), Laud(S),

لوت، عود (پرتغال) al-aude

وجدانی، فرهنگ تفسیری موسیقی.

«ایرانیان عود را اختراع کردند و این ساز از طریق اسپانیا به دیگر کشورهای اروپا راه یافت» برکشلی، مهدی ـ موسیقی فارابی

«عود از سازهای زهی زخمه‌ای ( با انگشت یا مضراب) دارای شکمی بزرگ و به شکل گلابی، گردنی دراز که بر روی آن حداقل هفت دستان بسته‌اند و در انتهای فوقانی گردن جعبه‌ای که محل گوشی‌های کوک سیم‌ها است. در نوع دیگر ساز، گردن به عقب شکسته و کوک‌ها در طرفین سطح تخته قرار گرفته ‌اند. در بیان وجه تسمیة ساز به زبان‌های اروپایی برخی از اروپائیان عقییده دارند که کلمه لوت مأخوذ از لیر یونانی است ولی موجه‌تر آن است که کلمه لوت و به خصوص تلفظ اسپانیایی آن را مأخوذ از کلمه عربی عود یعنی العود بدانیم.» منصوری ، پرویزـ چگونه از موسیقی لذت ببریم.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درمورد لوت ملاح، حسین علی، فرهنگ سازها
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.