فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی شغلی پرستاران -فرمت Word ورد-تعداد صفحات 146

اختصاصی از فی توو پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی شغلی پرستاران -فرمت Word ورد-تعداد صفحات 146 دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی شغلی پرستاران -فرمت Word ورد-تعداد صفحات 146


پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی شغلی پرستاران -فرمت Word ورد-تعداد صفحات 146

کیفیت زندگی از جمله مسایل مهمی است که ابتدا با گسترش همه‌جانبه­ی فناوری و فرایند صنعتی شدن در کشورهای غربی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفت. گسترش روزافزون فرایند صنعتی شدن که خود را با تولید انبوه کالاها و خدمات متنوع در بعد کمی نشان می­­دهد مشکلات زیادی برای بشر مدرن به­ وجود آورده است. به همین دلیل توجه بسیاری از دانشمندان و صاحب­نظران به مفهوم کیفیت زندگی معطوف شد تا از این طریق تلاش­هایی در راستای ارتقای شرایط زندگی و بهبود بخشیدن به بعد کیفی زندگی بشر صورت گیرد (ربانی خوراسگانی، 1386: 68).

کیفیت زندگی عبارت است از میزان رفاه جسمی، روان­شناختی و اجتماعی که به وسیله‌ی اشخاص درک می­شود و نشان‌دهنده­ی میزان رضایت فرد از موهبت­های زندگی نیز می­باشد (سلیم­زاده، 1386: 288). سازمان جهانی بهداشت کیفیت زندگی را ادراک فرد از موقعیت خود در زندگی با توجه به زمینه­ی فرهنگی و ارزشی و اهداف فردی تعریف می­کند (البرزی، 1385: 322).

شالوک(2004) اعتقاد دارد علاقه به بحث کیفیت زندگی به لحاظ تاریخی از چهار زمینه ریشه می­گیرد:

  • بازنگری در این باور که پیشرفت­های علمی، پزشکی و تکنولوژیک به تنهایی می­توانند خوشبختی و بهزیستی بشر را فراهم کنند و در عوض توجه به این مساله که احساس بهزیستی شخصی، خانوادگی و اجتماعی در صورتی تحقق می­یابد که پیشرفت­های مذکور با ارزش­ها، ادراکات و شرایط محیط زیستی مساعدی هم همراه شوند.
  • تغییر نگرش از خدمات مبتنی بر اجتماع به سمت سنجش نتایج و پیامدهای زندگی فرد در اجتماع.
  • افزایش قدرت مصرف­کنندگان و شکل­گیری جنبش­های تامین­کننده­ی حقوق بیماران و تاکید این جنبش­ها بر برنامه­ریزی شخص­محور، توجه به پیامدهای شخصی برنامه­های رفاهی و دولتی و توجه به حق تعیین سرنوشت خود و ... .
  • پیدایش تغییرات جامعه­شناختی که جنبه­های عینی و ذهنی کیفیت زندگی را معرفی کرد و ویژگی­های فردی و شخصی این مفهوم را مورد تاکید قرار داد (شالوک، 2004: 205).

1-2- بیان مساله

یکی از مولفه­های کیفیت زندگی، کیفیت زندگی شغلی است که یکی از متغیرهایی است که اخیرا به لحاظ اهمیت، مورد توجه بسیاری از مدیران که درصدد ارتقای کیفیت منابع انسانی خود هستند قرار گرفته است (دهقان­نیری، 1387: 28). کیفیت زندگی شغلی مجموعه‌ای است از شرایط واقعی کار در یک سازمان، مانند حقوق و مزایا، امکانات رفاهی، ملاحظات بهداشتی و ایمنی، مشارکت در تصمیم­گیری، روش مدیریت، تنوع و غنی بودن مشاغل. کیفیت زندگی شغلی طرز تلقی کارکنان را از کار خود به­طور خاص بیان می­کند (بیودوین، 2003: 107).

کیفیت زندگی شغلی فرایندی است که به وسیله­ی آن همه­ی اعضای سازمان از راه مجاری ارتباطی باز متناسبی که برای این مقصود ایجاد شده است در تصمیم­گیری‌هایی که بر شغل‌شان به خصوص و بر محیط کاری‌شان به طور کلی اثر می‌گذارد به نوعی دخالت می‌یابند و در نتیجه مشارکت و رضایت شغلی آن‌ها از کار بیشتر شده و فشار عصبی ناشی از کار بر ایشان کاهش می‌یابد. در واقع کیفیت زندگی شغلی نمایان­گر نوعی فرهنگ سازمانی است که کارکنان بر اساس آن احساس مالکیت، خودگرایی، مسوولیت و عزت­نفس می‌کنند (دولان، ۱۳۷۵: ۳۵۴).

برنامه­ی کیفیت زندگی شغلی شامل هرگونه بهبود در فرهنگ سازمانی است که باعث رشد و تعالی کارکنان در سازمان می­شود (فیلیپو، 1998) لذا نظام ارزشی کیفیت زندگی شغلی سرمایه­گذاری بر روی افراد را به عنوان مهم­ترین متغیر در معادله­ی مدیریت راهبردی مورد توجه قرار می­دهد (شریف، 1990). یافته­های مطالعاتی نشان می­دهد که اجرای این برنامه­ها موجب کاهش میزان شکایت کارکنان، کاهش نرخ غیبت از کار، کاهش میزان اعمال مقررات انضباطی، افزایش نگرش مثبت کارکنان و افزایش مشارکت آنان در برنامه­های نظام پیشنهادها بوده است (گوردن، 1993). از طرف دیگر، برآورده ساختن نیازهای کارکنان به بهسازی و کارایی بلند مدت سازمان نیز منجر خواهد شد (شریف، 1990).

در گذشته، افراد و اقشار مختلف دخالت کمی در انتخاب ماهیت شغلی خود داشتند و اصولا مشاغل از تنوعات پیچیده­ایی برخوردار نبود. در جوامع سنتی، انتخاب‌های شغلی به شکل گسترده­ای بر اساس طبقه، کاست، محیط روستا یا خانواده دیکته می­شد، در حالی‌ که در جوامع مدرن به هرحال مردم دارای آزادی عمل بیشتری در انتخاب‌ مشاغل و فعالیت­هایی هستند که به نوبه­ی خود هویت اجتماعی را خلق می­کند. با ظهور انقلاب صنعتی و مدرن شدن جوامع، تکنولوژی­های نوینی روی کارآمدند و باعث تغییر در الگوهای شغلی شدند. این تغییرات چنان پردامنه و وسیع بودند که تمام ابعاد اجتماعی- اقتصادی و سیاسی را دربرگرفتند. عواملی از قبیل بازنشستگی زودرس، بیمه‌ی بیکاری، تغییر الگوهای زندگی خانوادگی، کاهش یافتن ساعت کار در هفته، ترقی شهرنشینی، گسترش آموزش و فرهنگ همگانی و... تحت تاثیر تکنولوژی و تغییرات ناشی از آن رنگ عوض کردند. بنابراین در این مقطع زمانی بود که با توجه به تخصص‌گرایی و تنوعات شغلی، انسان­ها به مولفه­های کیفیت زندگی شغلی (پرداخت منصفانه و کافی حقوق، محیط کاری ایمن و بهداشتی، فراهم نمودن رشد مداوم، قانون­گرایی در سازمان، فضای کلی زندگی شغلی و توسعه‌ی قابلیت­های انسانی) شغل خود حساس گردیدند و بدین ترتیب در چنین فضایی، مفهوم کیفیت زندگی شغلی به­ عنوان یک مساله­ی اجتماعی مطرح گردید.

کیفیت زندگی شغلی ابتدا در اروپا و طی دهه­ی 1960 مطرح شد. متخصصان اولیه­ی کیفیت زندگی شغلی در بریتانیا، ایرلند، نروژ و سوئد طراحی شغلی را برای هر چه هماهنگ و منسجم کردن کارکنان و تکنولوژی ایجاد کردند. به تدریج دامنه­ی کیفیت زندگی شغلی فرا‌تر از مشاغل انفرادی رفته و اشکال گروهی کار و مشخصات محیط کار موثر بر رضایت­مندی و بهره‌مندی کارکنان از قبیل سیستم پاداش­دهی، جریان کار، سبک‌های مدیریتی و محیط فیزیکی را نیز در برگرفت (کاتز ، ۱۹۹۲: ۱۰۲).

ارتقای سطح سلامت شاغلین در محیط­های کاری یکی از چالش­های مهم مدیریت مدرن می­باشد. محیط کار امن و سالم و بدون استرس­های روحی و روانی منجر به ارتقای کیفیت زندگی کاری شاغلین نیز می­شود (همت­جو، 1387: 384). نتایج پژوهش انجام شده در کشور استرالیا در سال 2001 نشان می­دهد که با بالا رفتن میزان حقوق و دستمزد کارکنان، سطح کیفیت زندگی شغلی آنان ارتقا می­یابد. اگرچه با افزایش سن در این افراد سطح کیفیت زندگی شغلی آن­ها پایین­تر می­آید (درگاهی، 1386: 14). 


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه بررسی عوامل اقتصادی اجتماعی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی شغلی پرستاران -فرمت Word ورد-تعداد صفحات 146
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.