فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود رساله طراحی سالن کنسرت هال 204 ص فایل ورد

اختصاصی از فی توو دانلود رساله طراحی سالن کنسرت هال 204 ص فایل ورد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود رساله طراحی سالن کنسرت هال 204 ص فایل ورد


دانلود رساله طراحی سالن کنسرت هال 204 ص فایل ورد

فهرست مطالب :

 

چکیده 1

فصل اول : کلیات.. 2

فصل دوم:شناخت.. 9

بخش اول: تعریف موسیقی. 10

بخش دوم:بررسی موسیقی در دوره های مختلف تاریخی. 14

گفتار اول:همنوایی معماری و موسیقی در مغرب زمین: 15

گفتار دوم:موسیقی در ایران زمین. 22

بخش سوم:بررسی انواع موسیقی. 30

بخش چهارم:بررسی سازهای ایرانی. 34

بخش پنجم:رابطۀ بین موسیقی و معماری: 40

بخش ششم:چگونگی پیدایش هنرستان عالی موسیقی در ایران: 50

بخش هفتم:بررسی نمونه های موجود 54

گفتار دوم بررسی نمونه های داخلی: 83

امکانات مرکز همایشها : 89

بخش هشتم:استانداردها و ضوابط.. 91

فصل سوم:بررسی اقلیم و تحلیل سایت انتخابی. 138

بخش دوم:اقلیم. 143

آبعلی. 147

بخش سوم:تحلیل سایت انتخابی. 156

فصل پنجم: مبانی طراحی و برنامه فیزیکی: 181

فهرست منابع و مآخذ: 200

 

 

 

-1 مقدمه:

از روزی که انسان به آواز آهنگین یک پرنده گوش داد نقش موسیقی و تأثیر آن به رسمیت شناخته شد، برای لحظه‌ای چشمانتان را ببندید و به دیروز، به کودکی برگردید و به یاد نواهای آهنگینی بیفتید که در روحتان زمزمه می‌شد. طنین لالایی مادر خواب شبهایتان را پر می‌کرد، آنگاه که صدای قلب مادر نشان امنی بود تا آرامش را تجربه کنید. با صدای اکسیژن نفسهایش، نفسهایتان گرم شد و حجم گرفت و نبضتان آهنگ زندگی نواخت و طنین قلبتان طپشی بود برای بودن و زیستن.

بدون تردید موسیقی از توانایی انگیزه بخشی برخوردار است:‌ ریتم زندگی، آهنگ طبیعت؛ نوای باد؛ آواز گیاه؛ پرنده؛ موسیقی آب و حتی صدای سکوت شب روی حالات جسمانی، روحی، روانی و احساسی انسان تأثیر بسزایی دارد.

شادروان حسن مشحون معتقد است، از زمانی که بشر توانست انفعالات درونی خود را به وسیله‌ی صدا نمایش دهد و وزن را از صداهای منظم و مختلف طبیعت به دست آورد، موسیقی را به وجود آورد زیرا جهان پر از اصوات است و عالم خلقت بر توازن و انتظام استوار است.

موسیقی در تمام مراحل زندگی با انسان آمیخته بوده، زیسته و تکامل یافته است. لئوپلددوفن می‌نویسد: ریشه موسیقی به عهد کهن ارتباط دارد، موسیقی صوتی با سخن به وجود آمده است و در واقع همان روزی که انسان توانست برای نخستین بار خوشی‌ها و رنج‌های خود را با صدا نمایش دهد، مبدا موسیقی است.

قرن‌های متمادی از صدای موسیقی به شکل طبل برای خبر رسانی و کوس و دهل برای پیش بردن جنگ‌ها و پیروز شدن استفاده می‌شده است اما موسیقی به همین اندازه می‌تواند آرام بخش و مسکن نیز باشد و به روش‌های مختلف بر شرایط انسان تأثیر گذارد. قدما معتقد بودند که موسیقی شیطان را فراری داده و سبب التیام می‌گردد بطوریکه بیشتر قبایل در سرتاسر دنیا برای فراری دادن شیطان از جسم و روح بیمار و بسیاری از آیین‌های قبیله‌ای از موسیقی استفاده می‌کردند و می‌کنند. موسیقی نشانه فرهنگ و زبان آفریقایان بوده و قرنهاست که در برنامه‌های خود از موسیقی استفاده می‌کنند. در ایران نیز از موسیقی تعزیه تا موسیقی صوفیانه، با تار و پود فرهنگی ایرانی عجین شده است و همگی در زندگی مردم نقش موثری را ایفا می‌کرده است بطوریکه گویای فرهنگ و تمدن ایرانی است که البته در طول تاریخ همگام با تغییر در ساختار سیاسی؛ اجتماعی و فرهنگی کشور دستخوش تغییراتی شده و هرگونه غم و شادی مردم به نوعی محسوس در آن اثر گذاشته است.

در روزگار ما به شکل علمی خاصیت التیام بخشی موسیقی برای تغییرات احساسی یا التیام جسمانی بیمار به اثبات رسیده است و در زمینه موسیقی درمانی و تأثیرات التیام بخش صدای آواز یا صدای ادوات موسیقی، کاستن استرس و افزایش آرامش و آرامیدگی حتی افزایش خلاقیت اشخاص، افزایش شیر مادر و رشد و پرورش گیاهان و.. به نتایج قابل ملاحظه‌ای رسیده است.

اما نبایست فراموش گردد که سرزمین ما خاستگاه فرهنگ و تمدن بشری است با پیشینه چندین هزار ساله در هنر، بویژه در موسیقی که گنجینه پر ارزشی از پیشنیان برایمان به یادگار مانده است که بایسته است از آن به بهترین شیوه استفاده کنیم و بهمراه دانش امروزی از آن بهره بجوییم.

 

1-2 علت انتخاب موضوع: (توجیه طرح)

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده است مسئله مونومانتالیزمی در چنین مجموعه‌ای است.

این پروژه به طراحی مرکزی به عنوان سرای موسیقی خواهد پرداخت.

سرای موسیقی با تفکر تمرکزگرایی موضوعات مرتبط با موسیقی در جهت استیلا و رشد موسیقی در ایران و در مقیاس کوچکتر در تهران شکل می‌گیرد.

خانه موسیقی یک هسته تخصصی و حرفه‌ای در زمینه پرداختن به هنر موسیقی است. آرمان این پژوهش اینست که جایگاه مناسبی فراهم آید تا جوانان ایرانی با شناخت پشتوانه خویش بویژه موسیقی ایران بتوانند به پژوهش و کار جدی در این زمینه بپردازند و دانش هنری خویش را پیش ببرند. با توجه به گرایش و علاقه بسیاری از جوانان به موسیقی و به هدر رفتن استعداد شکوفا نشده آنان، بوجود آوردن چنین مکانی بایسته است جایگاهی که در آن هنر جویان بتوانند با یک نگرش درست و پایه‌ای به موسیقی بپردازند.

همچنین بسیاری از آثار موسیقیدانان که دار فانی را وداع گفته‌اند در آرشیو‌های خصوصی نگهداری می‌شوند. بوجود آوردن مکانی که تمامی آثار موسیقی ایران یکجا گردآوری و نگهداری شود و در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد، یکی دیگر از اهداف مهم این پروژه است.

اهدافی که خانه موسیقی ملی ایران آن را دنبال خواهد کرد بر اساس ماده 8 اساسنامه خانه موسیقی ایران به شرح ذیل می‌باشد:

  • حفظ میراث هنری ایران در بخش موسیقی
  • ارتقاء کیفی و رشد ارزش‌های معنوی موسیقی ایرانی مبتنی بر فرهنگ ملی
  • حمایت از حقوق قانونی و معنوی موسیقی‌دانان در نقاط مختلف ایران در زمینه‌های مختلف موسیقی
  • هدفمند نمودن فعالیت‌های موسیقی‌دانان و هنرجویان ایرانی به منظور تداوم حضور سنن ملی موسیقی در جامعه
  • شناسایی و باروری استعدادهای هنری به منظور رشد کیفی موسیقی ایرانی
  • معرفی و عرضه موسیقی ایران به ملت‌های دیگر
  • تلاش جدی در امر پژوهش موسیقی قدیم و نوین ایران جهت شناخت ظرفیت‌های موسیقی‌ ملی.
  • حضور فعال در جشنواره‌های مختلف موسیقی در خارج از کشور به منظور معرفی به شناساندن
  • تلاش جهت اجرا و نشر آثار موسیقی‌دانان ایرانی در خارج از کشور
  • تلاش برای انتشار نشریه موسیقی در چارچوب توسعه فرهنگ ملی
  • تلاش به منظور تأمین امور رفاهی اعضاء با حمایت مسئولین دولتی و بخش خصوصی

 

1-3 اهمیت موضوع:

به رغم رشد کمی اثار موسیقیایی در سال های اخیر وضعیت کیفی ان از جنبه های مختلف رضایت صاحب نظران موسیقی را جلب نکرده است. به طور کلی می توان عنوان کرد که بسیاری از دلایل در نابسامانی وضع موسیقی امروز کشور دخالت دارند که بخشی از ان به خاطر فقدان تشکلی کار امد از اجماع اهل فن برای سامان بخشیدن به امور موسیقی وموسیقی دانان است.

در حال حاضر یکی از مشکلات عمده بر سر راه توسعه موسیقی را می‌توان نبود سازمانی مسوول و متخصص به عنوان متولی امور موسیقایی کشور دانست. نهادی که در سال‌های اخیر به‌عنوان خانه موسیقی به وجود آمده است. سعی در عهده‌دار شدن این وظیفه یکی از مشکلات این نهاد به شمار می‌رود.

در حال حاضر تنها سالنی که صرفا برای موسیقی در تهران وجود دارد مجموعه تالار وحدت است که شامل تالار بزرگ با ظرفیت 900 نفر و تالار کوچک که حدود 250 نفر ظرفیت دارد که با احتساب صندلی‌های اضافی و جمعیتی که می‌توانند به‌طور ایستاده به برنامه گوش کنند تا 400 نفر را می‌توان در آن جای داد. این سالن در ضمن محل تمرین ارکستر نیز می‌باشد. سالن بزرگ در اصل برای اپرا طراحی شده است و همچنین گاهی کلاس‌های آزاد موسیقی نیز در آن تشکیل می‌گردد ولی امکانات آن برای چنین کلاس‌هایی محدود و ناکافی است. در حال حاضر این مجموعه مناسب‌ترین مکان برای فعالیت‌های موسیقی می‌باشد.سایر سالن های موجود همه جهت همایش و کنسرت تواما طراحی شده است که هرکدام شامل نارسایی هایی می باشد.

 

1-4 روش تحقیق و چگونگی انجام آن:

ابتدا با جمع آوری نمونه های موردی و مطالعات کتابخانه ای، سعی بر آن شد تا دیدی کلی از موضوع و هدف از طراحی آن در ذهن ایجاد گردد. سپس انتخاب محل سایت و تحلیل آن با استفاده از نقشه های هوایی، شهرداری و مطالعات میدانی صورت می گیرد. مبانی نظری، برنامه فیزیکی کار که شامل کل ریز فضا های موجود می باشد، طراحی و در آخر پرزانته کار نیز به دنبال آن شکل خواهد پذیرفت.

دسته بندی ذکر شد در زیر به منظور رسیدن به اهداف مورد نظر در روند طراحی پروژه مذکور می باشد که امید است در طول پروژه  انها را به نحو احسن به کار برده و اجرا شود که شامل سه مرحله زیر می باشد:

  1. شناخت شرایط امروز موسیقی ایران و پیشینه نزدیک ان با استفاده از منابع معتبر.
  2. 2.بررسی وضع و حال امروز موسیقی و کنکاش ان جهت نمودار گشتن نیازها و پتانسیل ها و همینطور حال وهوای حاکم بر جو موسیقی امروز.
  3. 3.مرحله اخر روند طراحی میباشد که ابتدا با استفاده از اطلاعات به دست امده از مراحل قبل اهداف ارمانی طرح در چهار دسته کلی به شرح زیر تدوین می گردد:

الف: رفع کمبودهای کمی و کیفی امروز موسیقی(در حد ظرفیت پروژه)

ب: ایجاد هماهنگی بین شرایط و نیازهای بستر طرح با نیازهای موضوع

ج: پاسخ به مسائل کیفیتی و روحیه ای اجزا طرح

د: ایجاد شرایط مناسب فنی و اکوستیکی برای کالبد های طرح

در نهایت با توجه به حجم برنامه فیزیکی و امکانات سایت وعنایت به اهداف ارمانی طرح گزینه هایی از چیدمان برنامه فیزیکی در سایت پیشنهاد شده که در ادامه گزینه ای که  همه اهداف را تامیین کند به عنوان گزینه نهایی برگزیده می شود.

 

توجه :

 

لطفا از این پروژه در راستای تکمیل مطالعات و تحقیقات خود استفاده نمایید و از ارایه مستقیم این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی ، خودداری فرمایید.


 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود رساله طراحی سالن کنسرت هال 204 ص فایل ورد
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.