فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 46 صفحه
مقدمه :
عملآوری روندی است که جهت حفظ رطوبت و حرارت بتن در مدت زمان معین بلافاصله پس از جاگذاری و پرداخت بتن انجام میگردد. عملآوردن در خصوصیات بتن سخت شده، مانند: مقاومت فشاری، دوام، مقاومت سایشی و مقاومت در مقابل یخبندان تأثیر قابل ملاحظهای دارد. عملآوری به سه شکل: محافظت، مراقبت (عملآوری) و پروراندن (عملآوری حرارتی) برای بتن ریخته شده در قالب ضروری است.
هنگامی که سیمان پرتلند با آب مخلوط میشود، فعل و انفعال شیمیایی که به آن هیدراتاسیون میگویند، آغاز میگردد. پیشرفت و وسعت این واکنش شیمیایی در دوام، مقاومت و وزن مخصوص بتن اثر میگذارد. معمولاً مقدار آب موجود در مخلوطهای بتن، بیش از آب مورد نیاز برای تکمیل هیدراتاسیون است، اما به هر حال کاهش آب به علت تبخیر، باعث تأخیر و یا توقف فرآیند هیدراتاسیون میگردد.
در چند روز اول، پس از جاگذاری بتن، در درجه حرارت مناسب، هیدراتاسیون نسبتاً سریع است. بنابراین حفظ آب بتن در طول این زمان بسیار با اهمیت است. هنگامی که عملآوردن متوقف شود، کسب مقاومت بتن برای مدت کوتاهی ادامه مییابد، ولی پس از آنکه درجه اشباع حفرههای مویینه داخل بتن به 80 درصد میرسد، کسب مقاومت بتن متوقف میگردد.
روشهای مختلف عملآوری رطوبتی (مراقبت) به شرح زیر است:
- عمل آوری با آب
- عملآوری عایقی
در این بخش روشهای عملآوری شرح داده شده است.
عملآوری با آب
روش است که سبب افزایش رطوبت بتن میگردد و همچنین از افت رطوبت بتن جلوگیری میکند. آب مصرفی باید دارای مواد زاید و مضر در حد مجاز استاندارد و آییننامههای موجود باشد تا در کیفیت بتن اثر نامطلوب باقی نگذارد. همچنین استفاده از آب بسیار سرد و یا گرم، که سبب شوک حرارتی در بتن شده و سطح بتن ترک میخورد باید اجتناب نمود. روشهای مختلف عملآوری با آب به شرح زیر است:
ایجاد حوضچه و غوطهورسازی
ایجاد حوضچه برای سطوح افقی، مانند دالها مناسب است. در پیرامون دال، لبههایی ساخته میشود و در درون این حوضچه آب قرار میگیرد. آب درون حوضچه نباید بیش از 0C12 سردتر از بتن باشد. همچنین میتوان (قطعات پیشساخته) را درون آب غوطهور کرد، که در این حالت، ضوابط دمای آب باید رعایت شود.
ادامه...
تحقیق درباره بررسی و ارزیابی روشهای عمل آوری بتن در شرایط مختلف