فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله خوش نویسی

اختصاصی از فی توو مقاله خوش نویسی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله خوش نویسی


مقاله خوش نویسی

 

 

 

 

 

 

فرمت فایل:word  (قابل ویرایش)

تعداد صفحات :44

فهرست مطالب :

سیر تحول خوشنویسی در جهان اسلام
نوع ساده
2- نوع تزئینی:
نوع بنایی

توضیحات

در بین همه هنرهای کتابسازی خوشنویسی یگانه هنری است که تاریخچه آن به روشنی مشخص شده است. از نخستین سال های دوه اسلامی خوشنویسی هنری مورد احترم، و حتی مورد پرستش بوده است. مصور ساختن کتاب های دست نویس، گاه بی گاه مورد پسند قرار گفته و از حمایت ویژه بروردار بوده است؛ لیکن اشتیاق نسبت به خوشنویسی را تقریباً در همه دورههای تاریخ اسلام و در اقصی نقاط دنیای اسلام می توان بازیافت. در هر بحث مربوط به سنن زیبایی شناسی جهان اسلام در مقام اولی مطرح گردد.
در مورد سرچشمه خط عربی و ارتباط آن با سایر خطوط زبان های گروه سامی، اگر چه نظریات متعدد و متضادی ابراز شده است ، لیکن همه محققان اتفاق نظر دارند که خط عربی شمالی ، که سرانجام غالب و به خط عربی قرآنی مبدل گردید، عمدتاً و مستقیماً به خط نبطی وابسته است که خود از خط آرامی مشتق شده است.
نبطیان که دیروز رهنوردان خستگی ناپذیر صحرا بودند نقشی عظیم در تمدن شمال جزیره بازی کرده اند. ایشان که هم از نظر نژاد و هم از نظر زبان با اعراب برادرند، مانند دیگر اقوام شمال عربستان بشدت تحت تأثیر آرامی بودند چنانکه امروز برخی بعید نمی دانند که ایشان علاوه بر زبان رسمی، در محاورات روزانه خود نیز از آرامی استفاده کرده باشند . خط ایشان دقیقا معلوم نیست که از آرامی کتیبه ای مشق شده یا از آرامی نسخی . ولی هر چه هست در قرن اول میلادی انتشار فراوانی یافت و حتی پس از سقوط پترا (سال 106 م.) و از میان رفتن قدرت نبطی باز خط ایشان مورد استفاده فراوان داشت . از این نوع خط امروز نزدیک به 300 اثر از حجاز و شبه جزیره سینا و جاهای دیگر بدست آمده که متاخرترین آنها مربوط به سال 253 میلادی است .
نبطیان نه تنها در جوار سایر قبایل عرب می زیستند بلکه پیوند های استوار بازرگانی و فرهنگی نیز با ایشان داشتند این قبایل نیمه کوچ کننده عرب در پهنه ای که از صحرای سینا و شمال عربستان تا جنوب سوریه گسترده است زندگی می کردند و در پیرامون شهرهای عمده ای چون حجر – پترا و بصرا مملکتی متمرکز تاسیس کرده بودند که از سال 150 ق.م تا هنگام اضمحلالش به دست رومیان در سال 105 میلادی تداوم یافت زبان و خطشان – چنان که باید انتظار داشت تاثیر بسزایی بر شکل گیری و تطور خط عربی بر جا نهاد . جای خوشوقتی است که نبطیان از خود نوشته های بیساری در سراسر منطقه زیست خویش باقی گذاشتند . آنچه از دیدگاه مطالعه ما بویژه جالب می نماید کتیبه های ام الجمال در حوران در شرق اردن مربوط به سال حدود سال 250 میلادی – کتیبه مورخ 328 میلادی – بر جای مانده در العماره شرق جبل الدروز از امرؤالقیس – شاعر دوره


دانلود با لینک مستقیم


مقاله خوش نویسی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.