لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه7
فهرست مطالب
چند سوال از معتقدین و بانیان این مکتب :
بطلان عقیده ماکیاولىایسم :
نقدمکاتب اخلاقی اکزیستانسیالیسم وماکیاولیسم :
شاید با انتخاب این عنوان در تیتر مقاله، برخى از خوانندگان تعجب کنند که قرنبیستم که همراه با پیشرفت علم و تکنیک و فضانوردى است، چگونه مىشود فرض بیمارىاندیشه را بر جمعى از دانشمندان معروف جهان غرب در قرن اخیر نسبت داد؟
ولکن با کمال تاسف باید اعتراف کرد که در کنار پیشرفت وسیع علم و تکنیککه دلیل سلامت فکر و اندیشه صحیح و پویا مىباشد افکار انحرافى نیز موجود است.ما در این مقاله به تحلیل و بررسى برخى از آنها مىپردازیم:
مفهوم اخلاق در فلسفه اگزیستانسیالیسم :
از جمله مکاتب انحرافى، مکتب«اگزیستانسیالیسم» است. پیروان این مکتب در زمینه سیستم اخلاقى به یک سلسلهعقائد خاصى معتقدند که خالى از اعجاب نیست که مجموعهاى از این عقائد، اصول ومبانى فلسفه اگزیستانسیالیسم را تشکیل مىدهد.
اینان مفاهیم و معانى مقدسى را که پایه اخلاق فردى و انسانى را تشکیل مىدهد،قبول ندارند اینان اینگونه مفاهیم و معانى مقدس را موهوم و بىارزش مىدانند وتنها به اصولى از اخلاق قائلند که در شعاع و حدود قانون باشد. از «راسل» کهیکى از بزرگان مکتب اگزیستانسیالیسم است، سوال مىکنند که آیا خود را به کدام یکاز سیستمهاى اخلاقى مقید میداند؟ در پاسخ مىگوید: روش اخلاقى من ایجاد همآهنگىبین منافع بوده، خصوصى مىباشد (۱) .
چنانکه خوانندگان ملاحظه مىکنند، راسل که از دانشمندان معروف اروپائى است،اخلاق را به معنا و موقعیت قانون تلقى کرده و تنها مربوط به زندگى اجتماعى وحقوق افراد و جوامع انسانى مىداند و اخلاق فردى را نفى مىنماید به نظر او انساندر ارتکاب امورى که ضررى و صدمهاى به دیگران نمىرساند، آزاد است و لزومى نداردکه از آنها خوددارى کند، مثلا لزومى ندارد که زنان عفتبه خرج دهد و از معاشقهبا غیر همسران خود در صورتى که تولید مثل نکنند خوددارى نمایند؟!! (۲) .
از اینرو «راسل» براساس آزادى انسان در امور مربوط به خود اظهار مىدارد کهمریض حق دارد به مرگ خود رضایت دهد!! و در غیر این صورت بر پزشک نیز روا است کهاو را بمیراند و راحتسازد!! مجله «عالم فکر» در نخستین شماره خود مقاله مفصلى در مورد فلسفه اگزیستانسیالیسم تحت عنوان «بیمارى اندیشه در قرن بیستم» درج کرده در این مقاله از قول «آلبرکامو» از دانشمندان بزرگ اگزیستانسیالیسم مینویسد:
«زندگى مفهومى ندارد و شایسته بسرآوردن نیستبنابراین خودکشى امرى طبیعى،عاقلانه و پذیرفتنى است» (۳) .
پس مبناى این مکتب بر
تحقیق در مورد نقدمکاتب اخلاقی اکزیستانسیالیسم وماکیاولیسم