پرستاری وزارت بهداشت هنوز ردیف بودجه ندارد
________________________________________
مدیر دفتر پرستاری وزارت بهداشت گفت: هنوز دفتر پرستاری وزارت بهداشت ردیف بودجه و جایگاه سازمانی تعریف شده ندارد.
به گزارش فارس، اعظم گیوری امروز در جمع خبرنگاران در محل وزارت بهداشت، افزود: دفتر پرستاری وزارت بهداشت هیچ آمار و اطلاعات مشخصی از فارغ التحصیلان پرستاری بیکار در کشور، پرستاران شاغل در بخش دولتی که به صورت شرکتی فعالیت میکنند و نیز پرستارانی که برای کار به خارج از کشور رفتهاند ندارد زیرا تهیه برنامه و جمع آوری اطلاعات از پرستاران بودجه میخواهد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 143 دانشکده پرستاری در کشور فعال است و سالانه 7 هزار فارغ التحصیل پرستاری در کشور وارد بازار کار می شوند، که مشخص نیست سالانه چقدر از آنها شاغل می شوند.
وی ادامه داد: تعداد پرستاران شاغل در بخش دولتی در کشور 58 هزار و 204 نفر است و 21 هزار و 570 نفر نیز در بخش خصوصی فعالیت دارند که با احتساب 58 هزار و 473 تخت فعال در بخش دولتی و 19 هزار و 446 تخت بیمارستانی فعال در بخش دولتی تقریبا به ازای هر تخت یک پرستار شاغل است در حالی که این میزان باید به 8/1 پرستار به ازای هر تخت برسد.
گیوری اضافه کرد: وضعیت پرستاران شاغل در کشور بسیار تاسف بر انگیز است به طوری در بعضی مراکز درمانی پرستاران مجبورند 24 ساعت مداوم کار کنند و به علت کمبود نیرو به اجبار آنان را وادار به اضافه کار میکنند، اکثر پرستاران پس از چند سال کار دچار ناراحتی های اسکلتی، دردهای عضلانی، کمردرد و ناراحتی های روحی و روانی دچار می شوند ضمن اینکه بسیاری از آنان در معرض خطر ابتلا به ایدز و هپاتیت قرار دارند در حالی وضعیت حقوق و مزایای آنان چه در بخش دولتی و چه خصوصی به هیچوجه با سختی کار آنها مطابقت ندارد.
وی گفت: مشکلات زیادی برای جامعه پرستاری کشور وجود دارد، هنوز دفتر پرستاری وزارت بهداشت ردیف بودجه مستقل ندارد، مدیران پرستاری دانشگاههای علوم پزشکی هنوز جایگاه سازمانی تعریف شده ندارند و حقوق آنها حتی از مترون بیمارستانها نیز کمتر است.
گیوری افزود: مهمترین مشکلات جامعه پرستاری عبارتست از سختی کار، پایین بودن حقوق، غیر عادلانه بودن کارانه بیمارستانها، نبود تعرفه گذاری خدمات پرستاری، ساعت کار بالا، اجرای قانون خصوصی سازی خدمات پرستاری در بیمارستانهای دولتی، اجرای ناقص طرح ارتقای مسیر شغلی، استفاده نشدن از پرستاران در بخشهای توانبخشی و بهداشت و نیز طرح پزشک خانواده و پرستار سفر که متاسفانه هیچ یک از این مشکلات هنوز بر طرف نشده است.
وی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه پرستاری اجرای ماده 192 قانون برنامه توسعه و سپردن خدمات پرستاری بیمارستانهای دولتی به شرکتهای خصوصی است که می توان از آن به نظام بردهداری نوین یاد کرد، در این بخشها از پرستاران ماهانه بیش از 250 ساعت کار میکشند در حالی که از حداقل حقوق و بیمه محروم هستند و متاسفانه هیچ آمار مشخصی نیز از این پرستاران در اختیار نداریم.
وی افزود: بر اساس قانون برنامه توسعه چهارم قرار است سالانه حدود 14 هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت استخدام شوند که پیشنهاد ما این است که حداقل 50 درصد آن پرستار باشد که امیدواریم عملی شود.
مدیر دفتر پرستاری وزارت بهداشت گفت: طرح دیگری نیز تدوین شده است که برای ارتقای سطح علمی و جایگاه شغلی پرستاران درصدی از ظرفیت دانشکده های پرستاری به بهیاران اختصاص یابد و سهمیهای برای پذیرش بهیاران در دانشکدههای پرستاری در نظر گرفته شود که هنوز میزان آن مشخص نیست و پس از تصویب اعلام می شود.
گیوری ادامه داد: چارت دفتر پرستاری وزارت بهداشت نیز تدوین شده و به زودی با تصویب آن، ردیف بودجه مستقلی برای این دفتر در نظر گرفته می شود که موجب می شود بتوانیم برای رفع انبوه مشکلات جامعه پرستاری قدمهای بزرگتری برداریم.
وی گفت: طرحی نیز تهیه شده است که بر اساس آن نظارت و ارزشیابی امور پرستاری در بیمارستانها به صورت دقیق انجام می شود که بر اساس آن علاوه بر تلاش برای رفع مشکلات پرستاران بانک اطلاعاتی قابل قبولی نیز از وضعیت پرستاران راه اندازی می شود.
وی گفت: طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیز تدوین شده و برای تصویب به مجلس رفته است و منتظر تصویب آن در مجلس هستیم.
برای نخستین بار،بودجهویژهای برای رسیدگی به امورپرستاران اختصاص یافت
________________________________________
رییس دفتر امور پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای نخستین بار بودجه ویژهای برای رسیدگی به امور پرستاران در لایجه بودجه پیشنهادی وزارت بهداشت به مجلس ارائه شدهاست.
دکتر"اعظم گیوری" در جمع خبرنگاران ، مبلغ پیشنهادی بودجه پرستاران را اعلام نکرد اما افزود: این مبلغ پیشنهادی برای رسیدگی به مسایل و مشکلات پرستاران مناسب است که امیدواریم مجلس بدون کم کردن آن ، تصویب کند.
وی همچنین از تشکیل کمیته کشوری ایدز و بحران ویژه پرستاران در سال ۸۵خبر داد وگفت: با توجه به افزایش شیوع ایدز درجامعه و اینکه پرستاران شاغل در بیمارستانها بیش ازسایر افراد درمعرض ابتلا به بیماریهای عفونی از جمله "" HIVو "هپاتیت " هستند، این کمیته تشکیل میشود.
وی اظهار داشت: با تشکیل این کمیته ، پروتکلهای آموزشی برای ایدز و بحرانها تهیه میشود.
گیوری، با بیان اینکه مربیان بهداشت نیز همچون پرستاران بر اساس این پروتکل در برنامههای آموزشی ، با راههای مقابله با HIVآشنا میشوند، گفت:آنان میتوانند در مدارس آموختههای خود را دراین زمینه به دانشآموزان انتقال دهند.
وی، بااشاره به اینکه سالانه هفت هزار نفر از ۱۴۳دانشکده پرستاریفارغ التحصیل میشوند،اظهار داشت: ۵۸هزار و ۲۰۴پرستار در بخش دولتی و ۲۱هزار و ۵۷۰در بخش خصوصی مشغول بهکار هستند.
گیوری، کار زیاد پرستاران ، نداشتن امنیت شغلی ، بالا بودن ساعات کار، دریافت حقوق پایین و تعلق نکردن سختی کار را از جمله مشکلات پرستاران ذکر کرد.
وی گفت:شورای هماهنگی پرستاری برای رسیدگی به امور پرستاران طراحی و تدوین شده که بر اساس آن ارزیابی بر عملکرد پرستاران در حیطههای مختلف افزایش مییابد.
رییس دفتر امور پرستاری وزارت بهداشت، بها ندادن به شغل پرستاری در کشور را از دیگر مشکلات خواند و افزود: بسیاری از پرستاران فعال و مسلط به زبان انگلیسی ، به دلیل داشتن مشکلات کاری زیاد در کشور به کشورهای دیگر میروند.
گیوری در ادامه به مشکلات بهیارها پرداخت و اظهار داشت: یکی از مشکلات بهیارها ، نداشتن راههای مناسب برای ارتقا و پیشرفت در کار است کهوزارت بهداشت در تلاش است سهمیهای برای شرکت بهیارها در رشته پرستاری اختصاص دهد.
گیوری ،همچنین با بیان اینکه قرار است مدارس بهیاری درسطح کشور جمعآوری شوند، افزود: افراد میتوانند با مدرک دیپلم و گذراندن دورههای کوتاهمدت به عنوان کمک پرستار در زمینه مراقبتهای اولیه در کنار پرستاران مشغول بهکار شوند.
سهام عدالت در مرحله دوم به پرستاران نیز واگذار میشود
________________________________________
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: بر اساس دستور رئیس جمهوری به وزیر اقتصاد، سهام عدالت در مرحله دوم توزیع آن، به پرستاران سراسر کشور نیز تعلق میگیرد.
غضنفر میرزابیگی در گفت و گو با فارس، افزود:مرحله اول توزیع سهام عدالت آغاز شده که شامل اقشار آسیب پذیر تحت پوشش وزارت رفاه می شود اما در مرحله دوم توزیع این سهام که در سال آینده انجام می شود، همه پرستاران بیکار و شاغل در بخشهای دولتی، خصوصی و نیروهای مسلح نیز از مزایای این سهام بهرهمند می شوند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار موجود حدود 150 هزار پرستار در کشور وجود دارد که برای توزیع سهام عدالت در بین آنان قطعا پرستاران بیکار، کم درآمد، پرستاران شاغل در بخشهای خصوصی که مزایای کمتری دارند در اولویت قرار میگیرند.
وی گفت: رئیس جمهوری همچنین دستور توزیع تلفن همراه قسطی به پرستاران را در تاریخ 23 بهمن ماه صادر کرد که با توجه به اتمام زمان توزیع تلفنهای همراه عملی نشد و ثبت نام قسطی تلفن همراه فقط شامل حال فرهنگیان شد اما در تلاش هستیم تا با موافقت وزارت ارتباطات و فناوری مهلت مجددی برای ثبت نام تلفن همراه پرستاران به صورت قسطی بگیریم
رییس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: با موافقت دستگاههای ذیربط و همکاری مجلس طرح لزوم تقلیل ساعات کاری پرستاران به زودی تصویب میشود.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران ـ منطقه خراسان - غضنفر میرزابیگی در جلسه اداری سازمان نظام پرستاری کشور در مشهد با اشاره به سختی شرایط کار و پایین بودن حقوق پرستاران به عنوان اصلیترین مشکلات فعلی این قشر اظهارکرد: سازمان نظام پرستاری به دنبال گنجاندن شغل پرستاری در ردیف مشاغل سخت و زیانآور است که امیدواریم با همکاری و موافقت مسؤولان کشوری و پیگیریهای ما این مهم صورت گیرد.
وی با انتقاد از مقدار اندک بودجه اختصاص یافته به سازمان نظام پرستاری گفت: بودجه دیگر سازمانهای صنفی کشور بیش از یک میلیارد تومان است اما بودجه سازمان نظام پرستاری کشور امسال در بالاترین اندازه خود 190 میلیون تومان بوده که بودجه سه ماهه اول نیز محقق نشده است.
میرزابیگی در ادامه با بیان این که مطالبات پرستاری به نوعی درد تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: ساز و کارهایی مانند ارتقای مسیر شغلی، حق شبکاری و حق سختی کار، درمانهای مقطعی است اما برای حل مشکلات فعلی جامعه پرستاری نیاز به چارهاندیشی زیربنایی داریم.
وی اقدام سازمان نظام پرستاری کشور در جهت تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اقدامی اساسی دانست و افزود: حرفه پرستاری باید به دو بخش تخصصی و غیرتخصصی تقسیم شود.
میرزابیگی تصریح کرد: عملکرد فعلی پرستاران در کشور ما با استانداردهای روز دنیا در این بخش تفاوتهای فراوانی دارد و این مساله باعث نارضایتی مردم شده است.
رییس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: هماکنون تعدادی از پرستاران ارشد کشور در حال تهیه سند توسعه پرستاری با توجه به میزان توان انجام کار پرستاران در ایران هستند که امیدواریم با تهیه این سند و با همکاری مسؤولان بتوانیم مشکلات فعلی را در این بخش مرتفع کنیم.
میرزابیگی، استراتژی 4 سال آینده سازمان نظام پرستاری کشور را افزایش رضایتمندی مردم از طریق ارائه خدمات مطلوب پرستاری عنوان کرد و گفت: وضعیت پرستاری در حال حاضر از هر جهت با 4 سال گذشته متفاوت است اما هنوز تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به وجود دو رویکرد پرستاری دولتی و پرستاری خصوصی در این بخش، خاطرنشان کرد: عملکرد ضربتی در بخش پرستاری خصوصی مشکلات بزرگی در این بخش ایجاد کرده است، به همین دلیل گروهی معتقدند که پرستاری همچنان باید در بخش دولتی باقی بماند.
همچنین در ادامه این جلسه برای اولین بار از کتاب جامع استانداردهای خدمات پرستاری در ایران رونمایی شد.
شایان ذکر است: در این کتاب بیش از 400 نوع از خدمات پرستاری و استانداردهای آن مشخص شده است.
این کتاب که بزرگترین و معتبرترین مرجع در بخش پرستاری در طول تاریخ 100 ساله پرستاری در ایران است، در طی سه سال و با تلاش اساتید این رشته تهیه شده است.
مطالعه این کتاب در سطح عمومی باعث میشود تا علاوه بر مسوولان، مردم نیز با تفاوتهای استانداردها و عملکرد فعلی پرستاران آشنا شوند.
محضر مبارک فرشتگان رحمت، سفید پوشان سبز قامت در تمامی عرصه های نظام سلامت ، اعضای جامعه شریف پرستاری! اینک در آستانه روز پرستار دیگری قرار داریم. روز پرستاری که به میمنت ولادت با سعادت بزرگ پرستار تاریخ اسلام، حضرت زینب کبری(س) در پنجم جمادیالاول هرسال، آن را گرامی می داریم. روز پرستار در سال 85 متفاوت از سالهای قبل است. و علل تفاوت عبارتند از:
1- روز پرستار سال جاری، آخرین روز پرستار از اولین دوره سازمان نظام پرستاری کشور میباشد.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 32 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلود مقاله بودجه بندی در پرستاری