فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی توو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن

اختصاصی از فی توو دانلود مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 


چکیده
یکی از ویژگیهای محیط تجاری امروزی افزایش رقابت در تمام سطوح است. علاوه بر آن در قرن 21 شرکتها نه تنها به فعالیت در کشورهای مختلف نیاز دارند بلکه آنها باید استراتژی های جهانی را جهت هماهنگ کردن عملکردشان در سراسر زنجیره ارزش ایجاد کنند. متناسب کردن زنجیره تامین درشکل جدید سازمانها مثلاً سازمانهای مجازی و اتحادهای تجاری از نظر استراتژیکی مهم شده است . موسساتی که خواهان افزایش سهم بازار خود و کسب سود و منافع هستند باید خود را با تغییرات محیط موجود وفق دهند .از اینرو تغییرات بسیاری در روشهای کسب وکار در حال شکل گیری است که یکی از آنها ، رویکرد مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار است. این مقاله سعی بر بررسی مفهوم BPR ازجنبه مختلف شامل تعاریف ، تفاوت آن با طراحی مجدد فرآیند، چالشهای آن و ارتباط آن با IT داشته و سپس این بررسی را که ابتدا مربوط به کل سازمان است در بخش سیستم هزینه یابی متمرکز می نماید. سوال اصلی تحقیق این است که چگونه می توان BPR را در مورد سیستم هزینه یابی به کار گرفت. با توجه به اینکه در قرن حاضر شرکتها به سمت مجازی شدن پیش می روند، دیگر سیستمهای هزینه یابی رایج از جمله سیستم سیستم سنتی و ABCکارساز نبوده و نیاز به سیستم جدیدی متناسب با اینگونه تحولات در سازمان و محیط بیرونی سازمان احساس می شود که این مقاله گامی در این مسیر رفع آن است.

 

واژگان کلیدی: هزینه یابی بر مبنای فعالیت ؛ مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار ؛ فناوری اطلاعات3 .

 

 

 

مقدمه
برای درک دقیق BPR بهتر است با سابقه و چگونگی خلق آن آشنا شد . در 1980 یک نارضایتی فراگیر بابت عدم رضایت از ارزش افزوده ناشی از فن آوری اطلاعات (IT) در بیشتر سازمانهای اقتصادی آمریکا حاکم شد . چرا که با آن همه سرمایه گذاری شرکتها جهت توسعه IT در آن سالها تاثیر چندانی در افزایش بهره وری و توسعه عملکردها نداشت . برای حل این موضوع چندین اظهار نظر متفاوت ازسوی کارشناسان و متخصصین ارائه گردید که مهمترین آنها توسط آقای Hammer بیان شد . بر اساس این نظریه اشکال کار مربوط به IT نیست بلکه روان بنودن و اشکال در فرآیندهای سازمانی ساختار ها و طراحی های سازملنی است که بخوبی کار نمی کند . بعقیده طرفداران این نظریه عدم انعطاف پذیری ساختارهای سازمانی و پیچیدگی روشها در سازمانها که از دهه 1960 بجا مانده موجب عدم کارایی IT در توسعه عملکرد سازمانها می شود . طراحی های کهنه و قدیمی سازمانها مانع و اغلب یک آشفتگی پیچیده بود . در حقیقت سیستم های اطلاعاتی قادر به تاثیر و یا کارایی بیشتر در این سازمانها نبودند .
فشار کاهش زمانهای تولید هزینه ها ، و پاسخ بهتر به مشتری همراه با سرعت در رقابتهای جهانی در دهه 1980 موجب نیاز شدیدتر برای کشف راههای جدید برای خروج از این بحرانها شد . تنها راه حل خروج ازاین بحرانها در طراحی مجدد فرآیندها و بهره گیری ازمزایا و ظرفیتهای IT نهفته بود که این تبدیل به جرقه اصلی برای ظهور BPR شد .

 

مفهوم مهندسی مجدد کسب و کار علت نیاز به آن
در ادبیات موضوع مورد بحث تعاریف گوناگونی راجع به فرآیند و مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار BPR از سوی بسیاری از نویسندگان ارائه شده است . ازجمله فرآیند یعنی یک سری از فعالیتها و عملیاتی که در یک توالی مشخص به منظو ر تبدیل نهاده ها به ستاده ها انجام می گیرند (Kelada , 1996) یا اینکه به اعتقاد دیگر یک فرآیند مجموعه ای ازوظایف مرتبط به هم است که به صورت منطقی به منظور تحقق هدف مشخصی انجام می شوند ( short , Davenport , 1990) البته باید به این نکته نیز توجه داشت که فرآیند ها به عقیده این دو نویسنده میتوانند به دو دسته تقسیم شوند [ 18] که شامل:
فرآیندهای عملیاتی : شامل فعالیتهای مربوط به تولید و عرضه محصول و خدمت به مشتریان می گردد
فرآیندهای مدیریتی: در برگیرنده فعالیت های مربوط به کسب هماهنگ کردن منابع است.
از اواخر دهه 1980 شرکتهای تجاری از طریق مهندسی مجدد فرآیند تغییرات اساسی در عملیات خویش ایجاد کرده اند . در حقیقت ، مهندسی مجدد فرآیند، تفکری مجدد و عمیق درباره فرآیندها و طراحی مجددشان به منظور بهبود اساسی در ابعاد عملکردی جاری سازمان از جمله هزینه، کیفیت ، خدمت و سرعت عمل است .
(Keli , A shayeri , 1998) به عبارت دیگری BPR یعنی تحلیل و طراحی جریانهای کاری و فریندهای داخلی و بین سازمان (short , Davenport , 1990) یا اینکه تفکر دوباره و اصولی درباره فرآیندها و طراحی مجدد و ریشه ای آنها به منظور دست یابی به اصلاحات چشمگیر در عملکرد ازقبیل هزینه ، کیفیت ، خدمت و سرعت (Hammer , champy 1993)
سایر مولفان مثل (Talwar , 1993) به روی تفکر دوباره ، بازسازی دوباره و ساده و موثر کردن ساختار فرآیندها ، روشهای کار و سیستمهای مدیریت متمرکز شده اند Stepper , petrozzo , (1994) اعتقاد دارند که BPR طراحی همزمان فرآیندها، سازمانها و سیستمهای اطلاعاتی حمایت کننده آنها را جهت دستیابی به بهبود ریشه ای در زمان ، بهای تمام شده ، کیفیت و ارائه خدمات به مشتری را در بر می گیرد. [3]
در مورد تفسیر و هدف تغییرات فرآیندها سردرگمی وجود دارد به طوری که [ 3.16] :
• بهبود فرآیندهای کسب و کار (Harrington 1991)
• طراحی مجدد فرآیندهای مرکزی (Kaplan and Murdoch , 1991)
• نو آوری فرآیندها ( Davenport and short , 1990)
• انتقال فرآینده های کسب و کار (Burke anol peppard , 1993)
• طراحی فرآیندهای کسب و کار متوقف ( Johanssen et al 1993)
• تعریف مجدد اهداف سازمانی (venkatraman , 1994)
• مدیریت فرآیند کسب و کار (Duffy , 1994)
• تحلیل و اصلاحات ساختار یافته ( Zairi , 1997)
همانطور که می بینید در حالی که برخی ازاین اصطلاحات به یک مدل عمومی بهبود فرآیند کسب و کار در یک معیار بزرگ اشاره دارند سایر مولفان به این موضوع که مهندسی مجدد می تواند در سطوح متفاوت داخل شرکت ارائه شود . شاره دارند . مثلا در IBM مهندسی مجدد بازده زیادی در بهای شده کیفیت و زمان اما بر روی عملکرد کلی شرکت اثر کمی داشت .
Hammer and Champy ( 1993) سه نوع شرکت را که از BPR استفاده می کنند را تعریف نموده اند [18.3]:
1- شرکتهایی که مشکل آنها عمقی است و حق انتخاب ندارند این شرکتها به وضوح به مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار نیاز دارند .
2-شرکتهایی که مشکل ندارند اما مدیریت احساس می کند مشکل در حال آمدن است و می خواهد علاج واقعه قبل از وقوع بکند.
3-شرکتهایی که در اوج قرار دارند و می خواهند از رقبا فاصله بگیرند و بنا براین از BPR استفاده می کنند.
با توجه به این طبقه بندی و موارد گفته شده فوق می توان گفت به خاطر تغییرات رقابتی ناشی از بهای تمام شده و کیفیت نیاز به انعطاف پذیری و عکس العمل می باشد که ارزش مدیریت فرآیند در اینجا شناخته می شود . نقشی که مدیریت فرآیند می تواند بازی کند . ایجاد منافع رقابتی پایدار می باشد که BPR نامیده می شود . در حالت کلی مشتریان رقابت و تغیرات فراگیر سریع و مداوم ازجمله تغییرات محیط رقابتی و افزایش تاکید بر یکپارچگی شرکت و وب سایتهای آنها سه عامل اساسی در ایجاد نیاز به عکس العمل که BPR نام دارد می باشد [3] در بخش بعدی ویژگیها محل اجرا و رابطه مهندسی مجدد با تکنولوژی اطاعات به طور خلاصه مورد بررسی قرار می گیرد .

 

ویژگیهای BPR مراحل اجرای آن و رابطه آن با IT
عمده ترین ویژگی فرآیند مهندسی مجدد این است که کارها در هم ادغام می شوند و وظایف مشترک به جای وظایف تخصصی به وجود می آیند ؛ بوروکراسی کاهش می یابد ؛ سازمانها مسطح می شوند ؛ تصمیمات به وسیله کارگران اتخاذ می شود : مراحل موجود در فرآیند به شکل طبیعی انجام می شود . مهندسی مجدد فرآیندها فارغ ازجبر توالی در امتداد خط مستقیم است تقدم طبیعی در کار بهتر از تقدم مصنوعی ناشی ازخصیصه خطی بودن می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد . خط زدائی کردن فرآیند ها سرعت کار را افزایش میدهد ؛ ساختار های وظیفه ای از بین می روند توجه شدیدی در دست یابی به اهداف میشود ؛ کار جایی انجام می گردد که بیشترین معنا را بدهد مدیران تبدیل به مربی می شوند ؛ از تکنولوژی اطلاعات بهره می گیرند ؛ بازرسی ها و کنترلها کاهش می یابد از نگرش سیستمی استفاده می شود ازبهبودهای ناقض و تدریجی اجتناب می شود ؛ در یک عبارت کلی می توان گفت مهندسی مجدد هم علم است و هم هنر . علم از نظر تئوری و هم در اجرا [16].
در رابطه با اجرای BPR ما وارد مراحل جزئی و تفصیلی آن که در عمل مورد استفاده قرار می گیرد نمی شویم بلکه این مراحل را به صورت کلی و در سطح کلان مد نظر داریم که به طور کلی شامل [3].
1- تصور کردن و ادارک : مهمترین و اساسی ترین مرحله مهندسی مجدد فرآیند درک فرآیندهای سازمان است تشخیص فرآیندهای موجود جمع آوری اطلاعات راجع به آنها و سپس ترسیم نمودار فرآیندها از گامهای اساسی این مرحله است . به کمک این روش می توان به آسانی مشخص ساخت که در کجا و چگونه فرآیندها را بهبود بخشید . در واقع ، ادراک فرآیند به حذف فعالیتهای فاقد ارز ش افزوده تاخیرها و دوباره کاری ها و نیز ساده فرآیند کم می کند .
2- بررسی روش عملکرد فرآیندها و طراحی مجدد آنها : در این مرحله پس از تعیین نقاط قوت و ضعف فرآیندهای موجود بایستی با توجه به منابع فنی و اجتماعی فرآیندها بهبود یابند یا دوباره طراحی شوند .
3- اجرای فرآیند: در این مرحله فرآیند بهبود یافته با دوباره طراحی شده باید از طریق اعمال تغییرات ضروری در ساختار سازمانی و سیستم اطلاعاتی موجود و حتی در فرهنگ سازمانی به اجرا در آید .
4- ارزیابی و بهبود مستمر فرآیند : در این مرحله فرآیندهای به اجرا در آمده باید از نظر کیفی به گونه ای مستمر ارزیابی و کنترل شوند تا بدین طریق هرگونه اشکال و یا عدم کارایی احتمال آنها ازمیان برداشته شود و به صورت مستمر بهبود یابند . تکنولوژی اطلاعات عنصری است که اثر آن را بروی مراحل اجرای BPR و بکارگیری آن نمی توان نادیده گرفت . قابلیتهای IT شامل بهبود دسترسی به طالاعات و هماهنگی میان واحدهای سازمان می باشد [2] IT بسیار قدرتمند است . به طوری که می توان به جای پشتیبانی ساده فرآیندهای طراحی شده جدید را ایجاد کند [8.2] Bill Gates بیان می دارد که اگر دهه 1980 عصر کیفیت و دهه 1990 عصر مهندسی مجدد بوده است دهه 2000 عصر سرعت می باشد . او عقیده دارد که برای موفق شدن در عصر دیجیتال شرکتها به توسعه یک زیر ساخت جدید دیجیتالی شبیه سیستم عصبی انسان نیاز دارند این امر یعنی بکار گیری IT سازمانها را قادر می سازد تا کاراتر اداره شده ، نسبت به فرصتها و تهدیدات سریعتر عمل کرده ، و اطلاعات لازم را سریعتر به افرادی که به آن نیاز دارند برسانند [2].
حال چه ارتباطی بین BPR و IT وجود دارد؟ Hammer و IT Champy را به عنوان کلید قادر کننده BPR می دانند [8]. Davenport et al بیان می دارد که BPR نیاز به یک دید وسیعی در مورد IT و فعالیت تجاری و رابطه بین آنها دارد در واقع آنها می گویند که IT امکان هماهنگ کردن فرآیندها را فراهم می آورد و BPR به آن نیاز دارد . نقش IT را در BPR به سه بخش می توان تقسیم کرد [2] که شامل :

 

- قبل ازطراحی مجدد
- حین طراحی مجدد ، و
- پس از طراحی مجدد

 

رابطه IT و BPR که شامل سه مورد فوق می باشد در جدول شماره 1 خلاصه شده است
رابطه IT با BPR به قدری متداخل است که IT را نمی توان به عنوان فقط یک ابزار سودمند در BPR و مکانیزه کردن فرآیندها نگریست بلکه از آن می توان برای تغییر شکل کسب و کار و طرحهای جدید از آن استفاده نمود بنابراین همانطور که دیده می شود ازنقش آن در مهدسی مجدد فرآیندها نمی توان چشم پوشی کرد [2]
پس از کسب آگاهی نسبی در مورد BPR ویژگیها ، مراحل و ارتباطهای آن در این بخش ما وارد بحث سیستمهای هزینه یابی رایج نیاز به مهندسی مجدد این سیستمهای در شرکتهای جدید که در حال حرکت به سوی مجازی شدن می باشند وارد می شویم .

 

مهندسی مجدد در بخش هزینه یابی
با توجه به تعریفهای انجام شده در مورد فرآیند و مهندسی مجدد همانگونه که گفته شد یک بخش ازفرآیند های قابل مهندسی مجدد فرآیندهای مدیریتی می باشند که در برگیرنده فعالیتهای مربوط به کسب و هماهنگ کردن منابع است سیستم جسابداری و نیز بهای تمام شده در این بخش ازفعالیتها قرار می گیرند .
امروزه با توجه به تغییرات ایجاد شده در محیط سازمانها متناسب کردن زنجیره تامین در شکل جدید سازمانها از جمله سازمانهای مجازی ، شبکه های حمل و نقل و تولید جهانی و اتحاد های تجاری ازنظر استراتژیکی اهمیت بسیاری پیدا کرده است و شرکتها در همه بخشها در حال آزمون راههایی جهت کاهش هزینه ها کوتاه کردن زمان تولید و اداره ریسکها می یانشد از جمله بخشهای مهم در رابطه با این موارد سیستم هزینه یابی جهت تعیین بهای تمام شده صحیح می باشد [ 6.3.1] .
چون این تغییرات به طور مستمر ادامه دارند در رابطه با تعیین صحیح بهای تمام شده سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در سال 1990 توسط Robin cooper و Robert Kaplan جهت رفع اشکالات سیستم در این امر جایگزین آن شد .

 

سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC
هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از سیستمهای نوین هزینه یابی است که بهای تمام شده محصولات را دقیق تر ازسیستم هزینه یابی سنتی محاسبه می کند در این سیستم برخلاف سیستم سنتی که محصولات را مصرف کننده فعالیتها می داند فرض بر این است که فعالیتها مصرف کننده منابع هستند و محصولات در نتیجه انجام فعالیتها تولید می شوند . در سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت هزینه بر مبنای فعالیتهای همگن در مخازن هزینه انباشت می شود و سپس هر مخزن هزینه بر اساس یک محرک هزینه که مبنای تخصیص می باشد به موضوعات هزینه سرشکن می گردد. [ 10.11.12.19] .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


نقش IT قبل ازطراحی مجدد نقش IT حین طراحی مجدد نقش IT پس ازاجرا
• مهندسی مجدد یک اقدام و
استراتژیک محسوب می شود . که باید با چشم انداز سازمان هم آهنگ باشد . بدین منظور بایستی نقاط قوت و ضعف سازمان به خوبی شناسایی گردد . در این مرحله باید اطمینان حاصل کرد که مهندسی مجدد باید انجام شد .
• فعالیتهایی که در این مرحله انجام می گردد غالباً شامل:
 توسعه یک چشم انداز استراتژیک
 شناسایی خواسته های مشتریان سازمان
 وضع نمودن اهداف هزینه ای ، سهم بازار، و درآمد
 ارزیابی قابلیتهای مهندسی مجدد
 تعریف مرز و دامنه فرایندها
 متعهد نگهداشتن مدیران • بکارگیری تکنولوژیهایی نظیر پایگاههای داده مشترک و نرم افزار های گروهی که کلیه افراد یک فرایند از آنها می توانند استفاده کنند . در Texas Instrument با انجام این کار فرایند توسعه محصول که در کشور های مختلف صورت می گرفت به طور قابل توجهی بهبود یافت .
• تسهیل برنامه ریزی و کنترل فرایندها
• آوردن اطلاعات به درون فرآیندها
• آوردن روشهای تحلیل پیچیده به درون فرایندها
• ارتقا قابلیت کارکنان در تصمیم گیریهای مبتنی بر اطلاعات کافی و حداقل وابستگی به سطوح عمودی سازمانی.
• شناسایی توانمند سازهای فرایندها
• درک طبیعت تغییرات پیشنهادی و متناسب نمودن استراتژی های IT با آن تغییرات
• کسب و اشاعه دانش و تجارب بهبود فرایندها
• • ایجاد یک حلقه بازخوردی دیجیتال
• تهیه ابزارهایی برای ارزیابی فرایندهای مهندسی مجدد شده
• بهبود فرایند IT که برای تامین نیازهایی که در حین مهندسی مجدد از قلم افتاده اند.
• تهیه برنامه ای برای پاکسازی ، اگر فعالیت ها نا موفق بود
• مبادله نتایج کارهای BPR بین کارکنان
• کمک در متعهد ماندن به فعالیتهای BPR
• ارزیابی سرمایه گذاریهای بالقوه و میزان بازگشت فعالیتهای مهندسی مجدد

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله 18   صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله مهندسی مجدد فرآیند کسب و کار و بکارگیری آن
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.