استفاده از رزینهای اپوکسی جهت ساخت انواع محصولات، قدمتی بیش از 70 سال دارد و با توجه به
خواص مورد توجه و مطلوب از یک سو و قیمت تمام شدهی مناسب از سوی دیگر، مصرف آن ها همواره
رو به افزایش داشته است. این خانواده از پلیمرها چه در هنگام سنتز مادهی اولیه به عنوان رزین و چه در
هنگام استفاده به عنوان آمیزهی نهایی، دارای ریزه کاری های طراحی متعددی میباشند که یا هنوز مورد
مطالعه قرار نگرفته یا مدل مناسب و جامعی جهت ارتباط ساختار و خواص محصول نهایی آن پیشنهاد
نشده است.
این گزارش، به دو فصل تقسیم شده که در فصل اول، ابتدا خواص عمومی رزین اپوکسی مورد بررسی
قرار گرفته و انواع اپوکسیها از نظر ساختار شیمیایی و روشهای ساخت معرفی می شود. در ادامه عوامل
پخت به عنوان یکی از اجزای مهم تأثیر گذار بر خواص آمیزهی پخت شده معرفی خواهد شد و با بررسی
ساختارهای شیمیایی انواع آن، با مکانیزمهای پخت گوناگون آشنا میشویم. سپس نظری اجمالی به
شناسایی رزین و محصول پخت شده خواهیم انداخت و به برخی از مهمترین مواد افزودنی به رزین اشاره
خواهیم کرد.
رزین های اپوکسی