مقدمــه :
بیشک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند. در این میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود که قابلیت تبدیل شدن به نان را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . به گونه ای که برخی از ارقام وحشی آن از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بینالنهرین میروییده است و دانههای این گیاه مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور به دست آمده است.
در ایران ، نمونه های گندم در کاوشهای باستانشناسی انجام شده در دامغان ، غارهای نزدیک به دریاچه مازندران و همدان به دست آمده است و باستانشناسان عقیده دارند که گندم از حدود 5 تا 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح در این مناطق کشت میشده است.
برای پخت نان ، از زمانهای بسیار دور روشهای متنوع و جالبی وجود داشته است . به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر نشینان متداول بوده، روشی است که برای پختن یک نوع نان ابتدایی به نام کوماج مورد استفاده قرار میگرفته است. پس از آن ، پختن نان های مسطح نظیر لواش بر روی سنگ یا تاوه داغ رایج گردید. کم کم تنورهایی که هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا و بخصوص ایران متداول هستند برای تهیه نانهای پهن نظیر تافتون و لواش اختراع گردید . جنس این تنورها از خاک رس است. بعدها تنور نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری در کشورهای غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده میشود. عیب این تنورها در این است که قطعاتی که اول وارد میشوند آخر خارج میشوند و بعلاوه چون دمای نقاط مختلف تنور یکسان نیست ، نانهای حاصل دارای پخت یکنواخت نیستند. برای رفع این نقیصه ،روشهای نوین عملآوری خمیر و پخت نان ابداع گردیده که از آن جمله نان های حجیم و فانتزی میباشند که علاوه بر پایین بودن ضایعات نان ، از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار بوده و ویتامین ها و پروتئین های موجود در نان به دلیل روش پخت در فرهای گردان یا سینی دار حفظ میگردد. با توجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان ، نان میباشد و مصرف آن با توجه به رشد جمعیت افزایش روزافزونی دارد ، توجیه اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده ضمن اینکه با اجرای این طرح ، میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان میتوانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.
با ظرفیت 750 تن در سال
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی تولید نان فانتزی
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی نان ماشینی
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی لواش
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی نان صنعتی
......
خلاصه طرح
موضوع طرح
ظرفیت
محل اجرای طرح
سرمایه گذاری کـل
سهم آورده متقاضی
سهم تسهیلات
دوره بازگشـت سرمایه
اشتغالزایی
توجیه اقتصادی
سرمایه گذاری ثابت
الف – 1 ) زمیـن
الف – 2 ) محوطه سازی
الف – 3 ) ساختمانها
الف – 4 ) ماشینآلات
الف – 5 ) تاسیسات
الف – 6 ) وسایل نقلیه
الف – 7 ) تاسیسات اداری
الف – 8 ) هزینههای قبل از بهرهبرداری
هزینه های جاری
ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید
ب – 2 ) حقوق و دستمزد
ب – 3 )هزینه نگهداری و تعمیرات
ب- 4 ) هزینه استهلاک
ب- 5 ) سوخت و انرژی
ج – فروش
برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
استهلاک هزینه های قبل از بهره برداری
هزینه فروش و اداری ( معادل 2% فروش سالانه)
سود ویژه قبل از کسر مالیات
محاسبه دوره برگشت سرمایه
محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )
حقوق و دستمزد
سوخت و انرژی
تعمیر و نگهداری
توزیع و فروشاستهلاک قبل ازبهره برداری
پیش بینی نشده
محاسبة کارمزد وام
عقد مشارکت مدنی
کارمزد عقد مشارکت مدنی
عقد فروش اقساطی
کارمزد عقد فروش اقساطی
کارمزد سالانه
اصل تسهیلات
جدول بازپرداخت اصل و کارمزد تسهیلات
طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی تولیــد نـان فانتـــــزی