پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق
گرایش حقوق جزا و جرم شناسی
187 صفحه
چکیده:
پایاننامه حاضر به بررسی ضرورت توجه سایر حوزههای مؤثر در پیشگیری از وقوع جرم در تعامل با قوه قضائیه میپردازد. یکی از این حوزهها توجه به نقش وزارت رفاه و تأمین اجتماعی در پیشگیری از وقوع جرم میباشد. محور قرار دادن برنامهها و طرحهایی که وزارت رفاه و تأمین اجتماعی به موجب قوانین و آیین نامهها و دستورالعملها به منظور پیشگیری از بزهکاری انجام میدهند و نیز پاسخگویی به این سؤالات که این وزارتخانه چگونه و با الهام از کدام مدل پیشگیری در امر پیشگیری از بزهکاری نقش ایفا می نماید و دیگر اینکه وزارت رفاه در راستای پیشگیری از بزهکاری زنان و کودکان و طلاق و اعتیاد چه برنامهها تدوین و ارائه مینماید از جمله اهدافی است که پایاننامه مذکور در راستای پاسخ به آنها تدوین شده با توجه به اینکه ماهیت تحقیق توصیفی- تحلیلی میباشد برای جمعآوری اطلاعات موردنیاز، از روش میدانی و کتابخانهای استفاده شده است.
با بررسی قوانین و آییننامه که تشریح کننده فعالیتهای وزارت رفاه و تأمین اجتماعی میباشد این نتیجه حاصل گردید که این وزارتخانه در رهگذر برنامههای راهبردی خود و با رویکرد حمایتی، اصلاحی و با الهام پیشگیری سه مرحلهای (اولیه- ثانویه- ثالث) بلندمدت و کوتاه مدت و پیشگیری اجتماعی درصدد پیشگیری از بزهکاری میباشند. این وزارتخانه در راستای فعالیتهای خویش در پی آن است که در مرحله اول افراد جامعه در دام علل و عوامل بزهکاری گرفتار نشوند و در مرحله دوم یعنی بعد از گرفتار شدن در دام علل و عوامل بزهکاری و انحراف با ارائه خدمات تخصصی درصدد رفع علل و عوامل مذکور برآید.
و در مرحله سوم یعنی بعد از ارتکاب بزه و منحرف شدن افراد جامعه، با ارائه فعالیتهای خویش سعی در جلوگیری از تکرار بزهکاری دارد.
کلید واژگان- وزارت رفاه و تأمین اجتماعی- پیشگیری از بزهکاری- پیشگیری سه مرحلهای (اولیه- ثانویه- ثالث)
پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی نقش وزارت رفاه و تأمین اجتماعی در پیشگیری از جرم