دانلود پایان نامه ارشد رشته کشاورزی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه داروئی مرزه با فرمت ورد و قابل ویرایش تعداد صفحات 11
تحقیق:
در سال 1388 ،آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف منبع نیتروژن بر میزان عملکرد، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس و متابولیت های ثانویه گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L ) به مورد اجرا گذاشته شده از کود اوره به عنوان منبع نیتروژن استفاده شد. سطوح مختلف کودی عبارت از 0-50-100و150 کیلوگرم در هکتاربودند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. نتایج نشان داد که استفاده از کود باعث افزایش وزن تر و خشک در گیاه دارویی مرزه گردید. بالاترین وزن تر و خشک (93/163 و 31/33 گرم) در تیمار 150 کیلوگرم کود ازت در هکتار مشاهده شد. همچنین بالاترین درصد و بازده اسانس نیز در تیمار 150 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و کمترین میزان آن در تیمار شاهد مشاهده شد. شناسایی ترکیبات و مقادیر عناصر تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به دستگاه جرم سنجی GC/MS) ) انجام شد. بیست ترکیب در اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمارهای مختلف کودی شناسایی شد که عمده ترکیبات عبارتند از کارواکرول گاما- ترپنین ، آلفا- ترپینن و پارا- سیمن بودند. میزان ترکیبات فنلی توسط ماده فولین سیوکالیتو انجام شد و بر حسب میلی گرم گالیک اسید برگرم ماده خشک تعیین گردید.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
فصل اول – کلیات
1-1-بخش اول- اهداف پژوهش
1-2- بخش دوم- اختصاصات گیاهی
1-2-1- جنس مرزه
1-2-2- ویژگی های مرزه باغی
1-2-3- نیازهای محیطی گیاه مرزه باغی
1-2-4- خواص دارویی اسانس و متابولیت های ثانویه گیاه مرزه باغی
1-3- بخش سوم- ترکیبات شیمیایی و اهمیت آنها
1-3-1- ماهیت اسانس ها و متابولیت های ثانویه
1-3-1-1- متابولیسم اسانس در بدن
1-3-1-2- محل تولید و ترشح اسانس های گیاهی
1-3-1-3- بیوسنتز اسانس ها
1-3-2- روشهای مختلف اسانس گیری
1-3-2-1- تقطیر با آب
1-3-2-2- تقطیر با آب و بخار
1-3-2-3- تقطیر با بخار مستقیم
1-3-2-4- روش آنزیمی
1-3-2-5- روش فشردن در حرارت معمولی
1-3-2-6- استخراج به کمک حلال
1-3-2-7- استخراج به کمک گازها
1-3-2-8- تقطیر تجزیه ای
1-3-3- روش GC-MS
1-3-3-1- روش گاز کروماتوگرافی (GC)
1-3-3-2- طیف سنج جرمی
1-3-4- مروری بر تحقیقات انجام شده بر روی شناسایی ترکیبات اسانس سایر گونه های مرزه
1-4- بخش چهارم: تعیین ترکیبات فنلی در گونه های مختلف مرزه
1-4-1- اهمیت ترکیبات فنلی و رابطه آن با خاصیت آنتی اکسیدانی
فصل دوم- موادو روشها
2-1- مراحل انجام آزمایش
2-1-1- مواد آزمایشگاهی
2-2- روش اسانس گیری
2-3- جداسازی و شناسایی محتویات ترکیبات اسانس
2-3-1- مشخصات دستگاه گاز کروماتوگرافی GC جهت تعیین مقدار ترکیبات تشکیل دهنده اسانس
2-3-2- مشخصات دستگاه طیف سنج جرمی جهت شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس
2-4- تعیین ترکیبات فنلی
2-5- تعیین خاصیت آنتی اکسیدانی
فصل سوم- نتایج
3-1- وزن تر و خشک شاخساره گیاه دارویی مرزه
3-2- درصد و بازده اسانس گیاه دارویی مرزه
3-3- تجزیه کمی و کیفی اسانس
تعیین ترکیبات فنلی در تیمارهای مختلف گیاه دارویی مرزه
تعیین خاصیت آنتی اکسیدانی در تیمارهای مختلف گیاه دارویی مرزه
فصل چهارم- بحث و بررسی
4-1- وزن تر و خشک شاخساره گیاه دارویی مرزه
4-2- درصد و بازده اسانس گیاه دارویی مرزه
4-3- تجزیه کمی و کیفی گیاه دارویی مرزه
4-4- ترکیبات فنلی گیاه دارویی مرزه
4-5- خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی مرزه
فصل پنجم- نتیجه گیری و پیشنهادات
نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع و مآخذ
چکیده انگلیسی
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول3-1- تجزیه واریانس ساده صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی مرزه.............................
جدول3-2- مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی مرزه..........................................
جدول3-3- مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی مرزه..........................................
جدول3-4- مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی مرزه..........................................
جدول 3-5- میزان ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار شاهد.....................
جدول 3-6- میزان ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار50.....................
جدول 3-7- میزان ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار 100.....................
جدول 3-8- میزان ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار 150.....................
جدول 9-3- ضرایب همبستگی فنو تیپی بین صفات مورد مطالعه در گیاه دارویی مرزه.................
فهرست شکل ها
عنوان صفحه
شکل 1- نشانگر بخش های مختلف یک دستگاه کروماتوگرافی نگری.....................................
شکل 2- نمای کلی دستگاه طیف سنجی جرمی.........................................................................
شکل 3- نمونه ای از یک کروماتوگرام.......................................................................................
شکل 4-1- ترکیبات عمده تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار شاهد....................
شکل 4-2- ترکیبات عمده تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار50.........................
شکل 4-3- ترکیبات عمده تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار 100.......................
شکل 4-4- ترکیبات عمده تشکیل دهنده اسانس گیاه دارویی مرزه در تیمار 150........................
فهرست تصاویر
عنوان صفحه
2-1- محل کاشت گیاه دارویی مرزه........................................................................................
2-2- زمین کاشت گیاه دارویی مرزه.......................................................................................
2-3- مرحله داشت گیاه دارویی مرزه.....................................................................................
2-4- مرحله برداشت گیاه دارویی مرزه...................................................................................
2-5- اسانس گیری با دستگاه کلونجر ....................................................................................
2-6- دستگاه اسپکترو فتو متر...................................................................................................
2-7 – تعیین خاصیت انتی اکسیدانی......................................................................................
پایان نامه ارشد رشته کشاورزی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، ترکیبات فنولی